Şimdi Ara

Termal Macun Değişimi Sonrası Performans Düşüklüğü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 11.3 de bende kasmalar oluyodu.geri 11.2 yi yükledim sorun geçmişti birde duyduğuma göre sp1 kasma problemlerine yol açıyormuş. sp1 i sornadan mı kurdun.bi araştır derim.
  • Bu kasmalardan sonra format attım ve hazır atmışken SP1 ile birlikte attım. Yani ondan önce de vardı.

Ayrıca enteresan bir şey daha var. Ekranın sağ üst köşesine mouse'u getirince takılmalar yaşanıyor. Çok ilginç. :D Kasıyor resmen o tarafta mouse. Bir bilginiz var mı bununla ilgili?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrAstrum -- 26 Nisan 2011; 2:41:01 >
  • Arkadaşlar yeni konu açarak kirlilik yapmamak adına konuyu diriltiyorum.

Sorunum hala devam etmekte bazı oyunlarda. Örneğin ben arkadaşla aynı sisteme sahibim. Sadece ekran kartlarımız farklı. Hatta benimki daha iyi onunkinden. Ama Battlefield: Bad Company 2 oynarken bende kasmalar ve takılmalar olurken onda en ufak bir kasma yok. Özellikle ilk girdiğimde çok kasıyor. Sonradan rahatlıyor oyun biraz daha. Ama ufak takılmalar ve FPS düşmeleri eksik olmuyor hiç. Boş ve geniş alanlarda oyun rahatken özellikle binaların ve karmaşık yapıların çok olduğu yerlerde oluyor bu kasmalar ve takılmalar. Sizce bunun nedeni nedir? Bana işlemci gibi geliyor. İşlemci ısısını defalarca kontrol ettim. Çok iyi, hiç bir sorun yok. Nasıl bir hasar vermiş olabilirim bir işlemciye aklım almıyor. Acaba olayın anakartla mı bir ilgisi var? İşlemci soketindeki pinlere zarar mı verdim istemeden acaba?

İşin içinden çıkamıyorum aylardır. Param olsa direkt olarak i5 2500K'ya geçeceğim ama şu anda öyle bir durumum yok. Yardımlarınızı bekliyorum.

• termal macunu kalitesiz aldıysan vede uygulamayı kendin yaptıysan büyük ihtimalle termal macun düzensiz dağılmıştır.

Bir bilgisayar teknisyeninin doğru ve usulğne uygun şekilde yapması daha doğru olur
  • Termal macun büyük ihtimalle kalitesiz. Ama uygulamayı yanlış yaptığımı düşünmüyorum. İnternetten uzun bir araştırma sonucunda 2-3 defa deneyip öyle yaptım. İşlemcinin ısısı şu anda 60'ı bile bulmuyor. Yanlış uygulamış olsaydım ısıdan kaynaklanmış olmaz mıydı?
  • Hocam chipset sğutucusunu sıcaklığını falan bir kontrol edin. Bu arada ramleri kontrol ettiniz mi? bazen el deyse yerinden oynayıp temassızlık yapabiliyor
  • RAM'leri kontrol ettim diye hatırlıyorum ama daha sonra tekrar bakacağım. Az önce bir test yaptım kendimce ısı değerleri için. Önce sistemin boşta olduğu andaki değerlerden ve daha sonra da yaklaşık 20-25 dakikalık bir Bad Company 2 MP oyunundan sonraki değerlerden bir görüntü aldım. Buraya koyuyorum. Bir anormallik var mı sizce? Ekran kartı biraz fazla ısınmış ama havalardan dolayı ve biraz tozlanmıştır sanırım. Onu hesaba katmıyorum. Chipset hangisi oluyor bu tabloda?

Resimdeki değerlerden soldaki sistemin boşta olduğu değerler ve sağdaki da oyundan sonraki değerler. Resim forumda fazla küçük çıktığından dolayı link olarak koyuyorum.

http://i1107.hizliresim.com/2011/7/19/8581.jpg

Edit: Az önce bir Benchmark programıyla işlemcimi test ettim ve sitesinde benim işlemciyle yapılan Benchmark testinden daha da yüksek puan aldı. Şaka gibi gerçekten. PC kafa buluyor benimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrAstrum -- 19 Temmuz 2011; 22:40:32 >

• Bakmakla öğrenilseydi kediler kasap olurdu.
  • chipset genelde motherboard olarak geçer, sıcaklıklarında anormallik yok. Ramlerin ayağını silgi ile silip tekrar takmakta fayda var. Bu arada ekran kartı hangi bus hızında çalaşıyor? 4x veya 16x gibi bir değeri olur. GPU-z programı falan gösterir.
  • x16 yazıyor ama ben yine de ekran görüntüsü aldım bir göz atmak istersiniz diye.

Termal Macun Değişimi Sonrası Performans Düşüklüğü
  • Aynısını yaşıyorum fps düşüklüğü
  • Merhaba aynı sorunları yaşıyorum eğer bir çözüm bulduysan yardımcı olabilirmisin ?
  • knk biraz geç te olsa ben bi çözüm buldum.

ekran kartının da termal macununu değiştirdiğimde pc eski haline döndü.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.