Şimdi Ara

termal macun incelemesi > Cooler Master High Performance HTK-002

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
14.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cooler Master High Performance termal macun izlenimlerim şöyledir:

Ürünün tam adı: Cooler Master High Performance Thermal Compound Kit HTK-002

Ürünün görselleri:
    Paketi

Piyasada sanırım başka rekte ambalajlar içinde de aynı ürün satılıyor. Bendeki macun bu şekilde.

Paket içeriği: Macunu yaymak için plastik kart, uygulama kılavuzu, masaüstü işlemciler için uygulama şablonu/etiketi.

Socket 432 ve Socket A işlemciler için termal macunu şablon etiketinin üstüne sürüp etiketin macunlu kısmını işlemciye yapıştırarak uygulama yapmak mümkün müş.

resimler alıntıdır:http://www.coolaler.com/showthread.php/244268-%E5%A4%8F%E5%A4%A9%E5%A4%A9%E6%B0%A3%E7%86%B1-%E6%8F%9B%E6%A2%9DCooler-Master-HTK-002%E5%86%B7%E5%8D%BB%E4%BD%A0%E7%9A%84CPU

Cooler Master High Performance HTK-002 termal macunun kıvamı nasıldır? Akışkan mıdır?

Macunun kıvamı:

Resimde c.master v1 thermal macun görülmekte. Cooler Master High Performance HTK-002'nin de kıvamı aynen bu şekilde.

Biraz koyu kıvamlı, cıvık değil.

Cooler Master High Performance HTK-002 termal macun nasıl sürülür uygulanır?

Ben termal macunu işlemci yüzeyine yayarak sürdüm. Zaten firma uygulama kılavuzunda bu şekilde tavsiye etmiş bir de macunu yaymak için plastik kart vermiş.

Macun kıvamlı olduğu için sürülen macunun üstünden bir kere daha kartla geçerseniz boşluklar oluşuyor.

Bir alternatif olarak şu da yapılabilir:

Cooler Master High Performance HTK-002 termal macunun kuruma süresi ne kadardır?

Uygulama kılavuzunda Cooler Master HTK-002 termal macunun kuruma süresinden bahsetmiyor. Uygulamayı yapar yapmaz etkisini gösteriyor demek ki.

En iyi ve en kötü termal macun uygulama yöntemleri nelerdir?

En iyi sürme yöntemi ince bir tabaka halinde yaymak imiş, ikinci olarak da X şeklinde sürülebilirmiş. İşlemcinin ortasına bir damla (yarım mercimek kadar) sürerek de uygulanabilirmiş >http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Thermal-Paste-Application-Techniques-170/

Bakın oracle bile sunucular için X yöntemini tavsiye ediyor:

Cooler Master High Performance HTK-002 termal macun işe yarıyor mu?

Herneyse, ben çok ince bir tabaka halinde yayarak uyguladım, sonuçlar beklediğimden daha iyi. (i3 mobil işlemci ve ati 7450m)

Cooler Master High Performance HTK-002 termal macun performansı ve diğer macunlarla kıyaslaması

Sonra merak ettim (ürünü alıp uyguladıktan sonra) test sonuçları nasılmış diye:

Tabloda görebileceğiniz üzere birçok pahalı macundan daha iyi performans göstermiş.

Cooler Master High Performance HTK-002 termal macun nasıldır, iyi midir, alınır mı?

Piyasada uygun fiyata (5-7TL) bulabileceğiniz markalı iki üründen birisi htk-002 diğeri de Akasa 455

Markalı termal macun bulmak kolay değil, çoğu yerde satılmıyor.

Markasız ne idüğü belirsiz macunlardansa bunu kullanmak çok daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 13 Mayıs 2014; 17:23:06 >

• Aynı ürünün farklı ambalajları:

Türkiye'de de bu farklı ambalaj bulunabiliyor ama çoğunlukla ilk verdiğim ambalajla satılıyor.

Ürünün arkasında son kullanma tarihi olarak üretim tarihinden itibaren 24 ay verilmiş.

Aman dikkat, bozuk ürün almayın:

http://forum.donanimhaber.com/m_91434155/f_//tm.htm#91434155

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 10 Mayıs 2014; 15:37:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arda4

Aynı ürünün farklı ambalajları:

Türkiye'de de bu farklı ambalaj bulunabiliyor ama çoğunlukla ilk verdiğim ambalajla satılıyor.

Ürünün arkasında son kullanma tarihi olarak üretim tarihinden itibaren 24 ay verilmiş.

Aman dikkat, bozuk ürün almayın:

http://forum.donanimhaber.com/m_91434155/f_//tm.htm#91434155

üretim tarihi hiç bi yerde yazmıyor.

konu için teşekkürler çok faydalı oldu.

• Dediğin benim de dikkatimi çekti.

Paketin arkasında SKT 24 aydır diyor ama üretim tarihi yok

Faydalı olabildiysem ne mutlu bana
  • ben kullanıyorum memnunum 9 liraya almıştım 20 liralık termal macunla kafa kafayaydı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.