hocam o dediğiniz macunu zalmanı bende gördümde benim bilgisayar güçlü biraz haliyle kolay ısınıyor onun için extreme bir soğutma sağlamam gerekiyor Zalman SM-STG01 e de baktım hocam ama Arctic cooling mx-4 kadar performans vermediğini gördüm o yüzden Arctic cooling almayı düşünüyorum hocam he birde o bilgisayarcılarda satılan 30g lık dev tüpleri kesinlikle tavsiye etmem 1 sene bende bilgisayarcılarda çalıştım bizde ondan kullanıyorduk ama işlemciye hiçbir yararı olmuyordu açıkça söyliyim yani dereceyi sabit tutuyordu sadece derecede düşme diye birşey olmuyordu o yüzden alacaklarada tavsiye etmem
Hocam dediğim gibi fan kontrolcüsünün kırmızı kablosunu kopardım yanlışlıkla onu değiştirmem lazım onu hallederim ama ginede içindeki fanı Cooler Master JetFlo almayı düşünüyorum kırmızı versiyonundan hem kasa içi renk bütünlüğü olur şuanda fanlar sickleflow 120 kırmızı 2 tane tuniq in fanı mavi bi değişik duruyor ondan dedim hocam JetFlo yakışacaktır zaten kasayada
pckoloji41
kullanıcısına yanıt
Zaten bu macunun bile daha üst modeli falan çıktı, dediğim gibi en iyisi değildir. MadShaders Eye of Sauron testinde Lenovo macunu ile GPU hızla 90 dereceye çıkardı ve 95'e gelip frekans düşürmeye başlardı. Bununla sıcaklık artışı çok yavaş oluyor ve frekans düşümü ancak çok sıcak günlerde oluyor. Arctic Cooling vs. yoktu aldığım yerde, bununla adını duymadığım bir marka vardı, bunu aldım. Arctic'in yapıştırıcısını alacağım sanırım.
pckoloji41
kullanıcısına yanıt
Jetflo alacaksan sıkıntı yok hem PWM hemde gerçekten çok kaliteli bir fan eline alınca anlıyorsun. PWM olduğu için fan kontrolcü kullanmana da gerek kalmayacaktır zaten, iyi bir macunlada en kötü 5 derece daha düşecektir ısı ki, bende öyle oldu. Bu arada bir uyarı fanı soğutucuya takarken vidaları fazla sıkma ben fazla mı sıktım bilmiyorum ama vida geçen yuva fan üzerinde kauçuk kısım içinde boşta dönüyordu ve vida sıkılamıyordu. Vatandan almıştım değiştirmişlerdi. Macun içinde Xigmatek HDT için optimize edilmiş özel bir versiyonu var vatanda onetreehill incelemesini yapacak bizdeki soğutucu tipleri HDT için daha iyi performans sağlayabilir.
Hocam bu dediğiniz optimize edilmiş Xigmatek HDT tuniq e özel mi hazırlanmış ben öyle anladım hocam.Birde Arctic Cooling MX-4 den dahamı iyi acaba ?
pckoloji41
kullanıcısına yanıt
Tuniq'e özel değil Tuniq gibi HDT taban yani ısı borularının direkt işlemciye temas ettiği tabanlı soğutuculara özel hazırlanmış. MX4'ü nereden alacaksın? Türkiye de satılıyor mu? Yurt dışından alacaksan Gelid Extreme var çok iyi diyorlar. Türkiye de ise Noctua, Zalman STG2, Xigmatek HDT herhal ilk 3 sıradadır.
Tr den alacağım hocam burda buldum ondan alacağım sanalpazar da var noctua dan daha iyiymiş baktım sonuçlarına Arctic Cooling MX-4 şuanki alınabilecek en iyi macun hocam forumlara falanda baktım ama bu bizim soğutucular için özel optimize edilmiş macunları bilmiyorum onu açık söliyim iyi de olabilir kötüde
pckoloji41
kullanıcısına yanıt
Doğru diyorsun bende bilmiyorum bir faydası var mı? Onetreehill'in incelemesini bekleyeceğiz artık.
pckoloji41
kullanıcısına yanıt
Optimize edilme kısmının çok gerçekci olduğunu sanmıyorum. Ama tavsiyem macunu işlemciye değilde soğutucuya sürmeniz. Zamanında denemiş ve soğutucuya sürünce daha iyi sonuçlar almıştım. Bu arada bende mx-4 ya da nt-h1 den birini alacağım. Mx-2, Mx-3 kullanmış biri olarak acaba seriyi bozmasammı diyorum
dediğiniz gibi işlemciye sürerek hiç denemedim. bir daha ki sefere sizin yöntemi deneyelim. Elimde Tuniq TX3 ve Thermaltake TG3 mevcut onları kullanıyorum. TX3 çok iyi bir macun ama sıkması filan zor biraz anlatılanlardan anladığım kadarı ile Zalman STG2 kıvamında herhal. Elimdekiler bittiğinde Noctua, Mx filan deneyeceğim bakalım yada inceleme sonucuna göre Xigmatek HDT.
Hocam bence sizde MX-4 alın kıvamı falan çok iyiymiş hiç sorun yaşamazsın diyorlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme