Şimdi Ara

Termal macun sorunu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir konuda yardımınızı istiyorum termal macun alacağım fakat ne alayım hiç bilmiyorum bundan önce cooler master htk-002 kullandım açıkçası pek soğutmadı çok pahalı olmayacak ama iyi soğutacak bir termal macun önerirmisiniz ? soğutucum süper soğutuyor normaldede termal macunum bitti idareten bende dandik bişey sürdüm şimdi sağlam birşey arıyorum.

işlemcim: intel core i5 4430
    Cpu soğutucu: Tuniq Tower 120 Extreme

• http://forum.donanimhaber.com/m_65910012/tm.htm
    bu macunu al on numara kendim kullanıyorum şuan gayet memnunum
  • hocam peki ısı değerleriniz nasıl çok fark ettimi birde bu fiyat aralığında alınacak en iyi macun bumudur ?
  • pckoloji41 kullanıcısına yanıt
    ısı degerleri iyi hocam bu fiyata alınabilecek en iyi termal macun Termal İletkenlik (W/mk) 8.5 gayet iyidir
  • hocam bu iletkenlik değerleri 10 üzerinden dimi eğer öyleyse hakkaten iyidir
  • 10 üzerinden değil, ders notu değil ki bu
    Örnek olması bakımından aşağıda 82 W/mK sıvı metal var.
    1 damla işlemci soketi veya anakart veriyoluna damlatırsan her şey biter.
    Profesyoneller, işlemciye delid uygulayanlar falan kullanıyor
    Acemiler için tehlikelidir.

http://www.sanalmarketim.com/alphacool-sivi-metal-termal-macun/p_55353/
  • Hocam bu konuda bilgim yok k.b ama pc ile alakalı birçok şeyi biliyorum termal macunun başka bir bileşene damlamamsı gerektiğini falan biliyorumda benim anlamadığım şu hocam o sıvı termal macun okadar özellikli nasıl 9 TL oluyor açıkçası onu anlamadım iyiyse ondan alırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci termal macun
    12 yıl önce açıldı
    Fan ve Termal Macun Seçimi
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arctic cooling mx 4 veya noctua nh t1 al. Noctua daha saglamdir 30 tl arti kargo ucreti ile satiliyor hizlial.com da olmasi lazim.
  • hocam noctua nın ismini duydum baya testlerde falan birinci olmuşta mx4 mü daha iyi yoksa nh-t1 mi daha iyi o 2 si arasında kaldım ama o sıvı termal macunda aklımda kalmadı değil
  • Sıvı metali aklından bile geçirme
    Alüminyum tabanlı soğutucuları eritip işlemciye kaynatıyor
    C1100 saf bakır tabanlı kaliteli marka soğutucularda kullanılabilir
    Onlardan da silmesi bir dert, ancak metal temizleyici kullanarak çıkarılabiliyor
    Noctua ya da MX4 al
    Sıvı metali ilerde tecrüben arttığında kullanırsın.
  • Tamam hocam şimdi hakkaten gözüm korktu sıvı metal bilgileriniz için çok teşekkürler ben gine bildiğim gibi yaparım dediğiniz gibi mx4 veya noctua alıcam teşekkürler
    Bende de aynı soğutucu var, kesinlikle fiyat performans olarak gelmiş geçmiş en iyi soğutucu olduğunu düşünüyorum (ben 118 TL'ye almıştım) şu an bu soğutucuyu değiştirmek için üst seviye sıvı soğutmalar dışında bir soğutucu göremiyorum ki onlarda 350-400 TL arası. Kendi macununu sürmesi zor ama çok iyi, birde Thermaltake TG3 kullandım ikisinden de memnun kaldım diyebilirim ancak kendi macunu TX3 gerçekten çok başarılı. Noctua yada MX kullandığında eski macuna göre sonuçlarını paylaşırsan sevinirim. (Eski Macun olarak kendi macununu kullanıyordun değil mi?)

Edit : Kullandığın macunu yazmışsın dikkat etmemişim. Birde Xigmatek HDT soğutucular için özel macunu mevcut Vatanda satılıyor ne kadar fayda sağlar bilmiyorum tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstained -- 8 Eylül 2014; 14:47:04 >
  • Hocam şuanki sıcaklık değerlerim boşta 30-34 yükte 40-50 arası ama macun çok az idareten sürdüm o yüzden şimdi yeni arctic cooling mx-4 kullanacağım çok performanslı bir macunmuş bakalım görelim :) dediğiniz gibi hava soğutmalarda en iyi soğutucu bu diyebilirim bende hatta öle testlerde falan çok iyi performansı var tuniq tower ın.Yeni macun 1-2 güne gelicek inşallah gelince sonuçlarını paylaşıcam hocam
  • Hocam ben sıfır bulamadığımdan 2.el temiz aldım 90 TL ye içindeki macun yoktu haliye gayet performanslı gerçekten ama içindeki fanı biraz gürültülü onuda çözücem yakında başka hiçbir sorunu yok hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckoloji41 -- 8 Eylül 2014; 18:50:09 >
    fan 3 pinli son devirde çalışıyor birde soğutucunun içinde biraz daha ses yapıyor ben içindeki fanı eksoz fan olarak kullandım soğutucunun içindeki kadar sesli değil. Ben şun an Jetflo 120 ile kullanıyorum kendi fanı son devirdeyken onu yanında acayip sessiz kalıyor.Soğutucu ile birlikte kasanın arkasında takılan fan kontrolcü de geldi mi?
  • geldi de hocam fan kontrolcüsünün kırmızı kablosunu kopardım yanlışlıkla ona ek yapıp onu kullanmayı düşünüyorum. İçinede Cooler Master Sickleflow 120mm fan takmayı düşünüyorum kırmızı 70 cfm hemde sessiz onu ona takarım içindeki fanıda ya öne takarım yada koyarım yatak altına orda saklarım :)
    soğutucu yukarımı yoksa arkaya mı bakıyor? Sickleflow fanları kasa fanı olarak kullanıyorum önde 2 adet arkada 1 adet ve üstte 2 adet. Fanlar aslında iyi hava sesi dışında başka ses yok ön ve arka fanlar için ancak üstte yukarı bakan 2 adet fanda tırr tırr ses yapıyor sanırım fan göbeği sleeve bearing olanlarda bu problem varmış. Yukarı bakıyorsa kesinlikle sickleflow alma ayrıca sickleflow kasa için ideal soğutucu için değil sanırım. Aşağıda incelemesi mevcut. SP değeri iyi olan fanları seçmen lazım işlemci soğutucu için. Jetflow yada Corsairin SP model fanlarına bakman, alacağın fanın static pressure değelerini kontrol etç

http://forum.donanimhaber.com/m_81021299/tm.htm

• Hocam Tuniq yazısı sola yatık yani hava akımına göre öyle çevirdim sola bakıyor yani hocam soğutucu fanlarda birtek üste taktığım sickleflow fan biraz ses yapıyor okadar ama tuniq in kendi içindeki fan kadar sesli değil onu birtürlü ayarlayacağım işte önerebileceğiniz bir fan varsa çok pahalı olmayan ondan alabilirim hocam
    Tuniq için fan kontrolcü ile birlikte kendi fanını kullanmanız tavsiyem yoksa soğutucu için daha iyi fanlar en azından 40 TL. Corsair SP serisi, Blade Master, Jetflo, Akasa Venom yada Noctuanın fanları biraz yüksek fiyatlı. Fan kontrolcü olmadığı için PWM özellikli olması da iyi olurdu ama dediğim gibi pahalı. Sizi içndeki fanı temizleyin hava tutun filan sonrada kendi kontrolcüsü ile kullanın içinde ki fanda gerçekten kaliteli bir fan.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5760

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5177

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6128

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstained -- 9 Eylül 2014; 18:12:59 >

• Dizüstünde Zalman ZM-STG01 diye bir şey kullandım. Yazın hava sıcaklıklarının artmasına rağmen en az 5 derece daha iyiydi Lenovo'nun kendi soğutucusuna göre. Aslında 10 dereceye yakın gibi geldi bu fark bana ama yalan söylemek istemem. GPU'da Boinc GPUgrid Noelia işi çalışırken 80 derecenin altına düştüğünü nadir görürdüm eskiden, şu an ise 73 derecede çalışıyor GPU.
    Ama mutlaka daha iyileri vardır bunun.
    Bir de bunu Vatan'dan 19 TL'ye aldım, ufak bir cam şişede. Normal bilgisayarcılarda 15TL'ye şırınga şeklinde garip markalı macunlar var, ömürlük kullanılabilecek şırıngalar. :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.