Şimdi Ara

Termal macun yerine başka alternatifler var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
24.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ßy Emre

Merhaba arkadaşlar şuanda pcmin özellikleri
    p4 1.5 ghz işlemci
    768 mb ram

termal macunu bitmişti önceden arko krem kullanıyordum iyi oluyordu şimdi diş macunu sürdüm fakat çok ağır yavaş çalışıyor işlemci sıcak değil ama sistem aşırı yavaş çalışıyor firefox özellikle termal macun yerine başka alternatifler var mı ?

Balkullan super ise yariyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla kim ne derse desin, isterse dalgaya alsın, internette gavur sitelerinde uzun bir araştırmadan sonra
    (evde bulunabilen değişik malzemelerin ısı iletim ve dayanıklılık karakteristikleri hakkında ) son günlerde
    bana FSX oynatmayan laptopuma dalmaya karar verdim. Altına aldığım kaliteli soğutucu da fayda etmiyor ve
    yüksek grafik yükü altında 5-10 dakikada resetleniyordu. Açıp içini ve fanı soğuk-sıcak basınçlı havayla temizlemeyi
    denesem de yıllarca çalıştığım Arap çöllerinin yapışkan tozunu temizleyemediğimi görüyordum (düzenli hava tutmuş olsam da)

Uzatmadan, soğutucuyu yerinden çıkardım, CPU ve GPU temas yüzeylerindeki eski pastayı alkolle güzelce temizledim,
    soğutucu fanını ve giriş/çıkış filtrelerini bulaşık fırçası ve deterjanla suyun altında güzelce yıkayıp sıcak havayla kuruttum,
    hatta motorda su buharı kalmasın diye ağzımla kabloların girdiği yeri kuvvetli vakum yaparak emdim. Bu işi en başta
    yaparsanız sonra siz pastayla uğraşırken kuruyacak zamanı kalır.

İşlemcileri temizlerken yakın çevresindeki lehim ve kontakları da güzel temizleyip bundan sonra kuru ve temiz tutmaya özen
    göstermek gerek..

Gelelim en önemli konuya (!) , ev yapımı termal macunumun bileşimine... bir tutam diş macunu, çok az su, vazelin, biraz ruj
    rendesi, evinizde varsa (ilaç) magnezyum oksit ve lityum tuzları, metal partiküllü makyaj farı, ve sanırım unuttuğum bir iki
    eklenti daha.. bunları mini bir kavanozda çay kaşığının tersiyle güzelce bir kaç kere karıştırdım (magnezyum ve diş macununun
    köpürmesi bitene kadar).. kavanoz hala dolu (!) isteyene verebilirim :D

Bulabilseydim az bakır tozu ve grafit tozu (kurşunkalem) de eklerdim.

Sonra koyu kıvama gelmiş pastamı dikkatlice taşırmadan ve çok ince bir film şeklinde uygulayıp soğutucuyu kapattım.

Sonuç mu?... mükemmel... sıcaklıklar en ağır yük altında bile "serin" bölgede geziyor, alttaki ilave soğutucuyu bile kaldırıp
    attım, tüm bunların üzerine bir de utanmadan GPU overclock yaptım (%20ye yakın ciddi bir rakam) - GT540M - hiç bir
    sıkıntım yok. laptop zaten turbo/overclock yapıyor sürekli (Samsung rf511 i7)

Ha, o kadar uğraşmaya değer mi, bence tabi ki değmez; ama belki de mühendisliğin verdiği merak ve inatla, biraz da
    tembellikten bu işi yaptım.. tavsiye eder miyim, 10-15 TL için etmem, sadece bilgi ve deneyimimi paylaşmak istedim..

selam ve sevgiler...

İbrahim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdogani2004 -- 5 Şubat 2015; 14:31:57 >

• Çinko oksit + dimethicone = termal macun (beyaz olanı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdogani2004

Valla kim ne derse desin, isterse dalgaya alsın, internette gavur sitelerinde uzun bir araştırmadan sonra
    (evde bulunabilen değişik malzemelerin ısı iletim ve dayanıklılık karakteristikleri hakkında ) son günlerde
    bana FSX oynatmayan laptopuma dalmaya karar verdim. Altına aldığım kaliteli soğutucu da fayda etmiyor ve
    yüksek grafik yükü altında 5-10 dakikada resetleniyordu. Açıp içini ve fanı soğuk-sıcak basınçlı havayla temizlemeyi
    denesem de yıllarca çalıştığım Arap çöllerinin yapışkan tozunu temizleyemediğimi görüyordum (düzenli hava tutmuş olsam da)

Uzatmadan, soğutucuyu yerinden çıkardım, CPU ve GPU temas yüzeylerindeki eski pastayı alkolle güzelce temizledim,
    soğutucu fanını ve giriş/çıkış filtrelerini bulaşık fırçası ve deterjanla suyun altında güzelce yıkayıp sıcak havayla kuruttum,
    hatta motorda su buharı kalmasın diye ağzımla kabloların girdiği yeri kuvvetli vakum yaparak emdim. Bu işi en başta
    yaparsanız sonra siz pastayla uğraşırken kuruyacak zamanı kalır.

İşlemcileri temizlerken yakın çevresindeki lehim ve kontakları da güzel temizleyip bundan sonra kuru ve temiz tutmaya özen
    göstermek gerek..

Gelelim en önemli konuya (!) , ev yapımı termal macunumun bileşimine... bir tutam diş macunu, çok az su, vazelin, biraz ruj
    rendesi, evinizde varsa (ilaç) magnezyum oksit ve lityum tuzları, metal partiküllü makyaj farı, ve sanırım unuttuğum bir iki
    eklenti daha.. bunları mini bir kavanozda çay kaşığının tersiyle güzelce bir kaç kere karıştırdım (magnezyum ve diş macununun
    köpürmesi bitene kadar).. kavanoz hala dolu (!) isteyene verebilirim :D

Bulabilseydim az bakır tozu ve grafit tozu (kurşunkalem) de eklerdim.

Sonra koyu kıvama gelmiş pastamı dikkatlice taşırmadan ve çok ince bir film şeklinde uygulayıp soğutucuyu kapattım.

Sonuç mu?... mükemmel... sıcaklıklar en ağır yük altında bile "serin" bölgede geziyor, alttaki ilave soğutucuyu bile kaldırıp
    attım, tüm bunların üzerine bir de utanmadan GPU overclock yaptım (%20ye yakın ciddi bir rakam) - GT540M - hiç bir
    sıkıntım yok. laptop zaten turbo/overclock yapıyor sürekli (Samsung rf511 i7)

Ha, o kadar uğraşmaya değer mi, bence tabi ki değmez; ama belki de mühendisliğin verdiği merak ve inatla, biraz da
    tembellikten bu işi yaptım.. tavsiye eder miyim, 10-15 TL için etmem, sadece bilgi ve deneyimimi paylaşmak istedim..

selam ve sevgiler...

İbrahim

Sağ olasınız hocam. Boşta 80 yükte, 120 olup kapanan ekran kartım inanmayacaksınız ama; boşta 30, yükte 60(11520x2160, 8xmsaa yarım saat funmark testinde 59'u geçtiğini görmedim). Aşırı şaşırtıcı değerler elde ettim. Kullandığım maddeler ve miktarları: Sıfır rujun yaklaşık %35'inin rendesi,bir çay kaşığı vazelin,1 yemek kaşığı su,1 yemek kaşığı diş macunu,yarım kapak rennie şurup(ilaç yazmışsınız bende bunun rengi gri bu olur diye kattım ) bunları çay kaşığıyla eze eze sıvı homojenize ettim sonrasında ekran kartını çıkartıp macunu filan silmeden direk sürdüm. Sıcaklıklar yarıya indi çok şaşırdım açıkçası. Önceden termal macun sürmediğim içinde olabilir ama termal macunda bu kadar fark oluyor mu? Yoksa termal macunda daha da mı fazla azalıyor? Her ne olursa olsun sonuç mükemmelin bile ötesinde tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genso -- 6 Şubat 2016; 1:48:29 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.