Şimdi Ara

Termal macun yerine başka alternatifler var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
24.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuanda pcmin özellikleri
    p4 1.5 ghz işlemci
    768 mb ram

termal macunu bitmişti önceden arko krem kullanıyordum iyi oluyordu şimdi diş macunu sürdüm fakat çok ağır yavaş çalışıyor işlemci sıcak değil ama sistem aşırı yavaş çalışıyor firefox özellikle termal macun yerine başka alternatifler var mı ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sistem ekipmanları dışında mümkünse herhangi bir şey kullanmayın. İşe sadece işlemciyi soğutma gözüyle bakılmamalıdır. Termal pastaların performansa olumlu etkisi kanıtlanmıştır. ( Isı iletkenliğini arttırıcı bir yapısı vardır. ) Ayrıca termal pasta vb. sistemler için özel olarak üretişmiş materyallerde elektrik iletkenliği çok önemli bir husustur. Taşması halinde sisteme zarar verme, SC ( Kısa Devre ) gibi bir soruna sebebiyet vermez. Ancak diş macunu, krem gibi maddeleri sürmekten kaçının. Sistem bileşenleri de zarar görebilir. OEM ürünler satan bir mağazada macunlar ortalama 10 TL gibi bir fiyata bulunmaktadır.

İyi forumlar.
  • Termal macun yerine tek bir alternatif var. Termal pad. Ancak onlarıda bulmak çok zor.
    Macunu sürmek pis iştir açıkçası. Oraya buraya bulaşıyor. Ben 3 yıl önce biryerden almıştım termal pad. Termal macunun işini görüyor. Ancak katı ve elle tutulabilir birşey.
  • Thermal pad'leri onlar için tasarlanmamış kısımlarda kullanamazsınız çünkü padler macunun soğutucu altında kapladığı alandan daha kalındır.
    Örnek olarak Notebooklarda macun sürülmüş bir yere pad koyarsanız anakartı kastırır ve sistem çalışmaz ya da açılır ve kapanır.
    Masaüstü bilgisayarlar için de pek farklı değil macun sürülmesi gereken yere yeni macun sürülür, pad koyulmuş yere de ancak yeni pad koyulur.
    ayrıca çok fazla baskı altında kalan thermal pad'ler de görevini yapamıyor çünkü basınçtan lif lif dağılıyor ya da bir yerinden yırtılarak yırtık kısımdaki ısı iletkenliğini havaya bırakıyor.
    Her anakart için bu böyle değil tabiki. Soğutucusu çok fazla baskı yapmayan anakartı kastırmayan yerlerde kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 25 Temmuz 2011; 22:01:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

Termal macun yerine tek bir alternatif var. Termal pad. Ancak onlarıda bulmak çok zor.
    Macunu sürmek pis iştir açıkçası. Oraya buraya bulaşıyor. Ben 3 yıl önce biryerden almıştım termal pad. Termal macunun işini görüyor. Ancak katı ve elle tutulabilir birşey.

Dostum nereden almıştın acaba termal pad'i ?
  • Arkadaş illa bir alternatif istediği için söyledim zaten. Yoksa tabiki birbirlerine göre çok farklı kullanım alanları var.
    Termal padı nereden aldığımı hatırlamıyorum. Ama bencede termal macunla devam et. Ucuz birşey zaten.
  • Termal padler bilgisayarda kullanılmaz transistör ve entegre soğutucularında kullanılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yxhn

quote:

Termal macun yerine tek bir alternatif var. Termal pad. Ancak onlarıda bulmak çok zor.

http://urun.gittigidiyor.com/Thermal-Pad-Termal-Pad-En-Iyi-Kalite-40X20-cm_W0QQidZZ40453784

• quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

quote:

http://urun.gittigidiyor.com/Thermal-Pad-Termal-Pad-En-Iyi-Kalite-40X20-cm_W0QQidZZ40453784

Macun la kıyaslandığında biraz pahalı kaçıyor acaba uzun ömürlü müdür bunlar ne kadar kullanabiliriz ki?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

quote:

Macun la kıyaslandığında biraz pahalı kaçıyor acaba uzun ömürlü müdür bunlar ne kadar kullanabiliriz ki?

Tercihim termal macundan yanadir, gerek performans, gerekse kullanim alani daha genistir.

• ben gres yağı sürmüştüm parmağımla işe yaramıştı
  • İlle de pad kullanımını tecrübe edeceğim diyorsanız buyrun ;
    http://www.bgaturkiye.com/TERMAL-PED-MAVI,PR-125.html

500x200mm boyutlarında kesip kesip kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 25 Temmuz 2011; 23:34:27 >
  • Arko el kreminin fendi termal macunu yendi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßy Emre

Arko el kreminin fendi termal macunu yendi :D

Geyik yapmak için mi açtınız konuyu.
  • Estf. geyik için değil ama diş macunu kullanmıştım önceden kurumuştu işlemci sıcak değildi ama çok kasıyordu pc arko el kremi kullandım şükürler olsun biraz rahatlama var pcde :)
  • Aferin aferin arko nem sürün diş macunu sürün bide kıyafet giydirin tam olsun.
  • ben gerçekten söylemiştim yanlış anlaşılma oldu bu arada işlemci sıcak değil termal macun yok diye mi kasma yapıyor bilgisayar ?
  • Rica ediyorum başka materyaller kullanmayın arkoymuş diş macunuymuş olmadı zeytin yağı da kullanın?

Termal pad'ler transistörler ve mosfetler içindir. Bu işin oluru termal macundur.
    İşlemcini 90 derece üstüne çıkınca bilgisayar tekleme yapar.
  • İşin garibi işlemci 30* ama işlem yaparken çok acayip kasıyor ısındığından değil ama CPU %100 ?
  • Diş macununda %30 sodium fluorid vardır. Bu madde sıralayacak olursak metallerden sonra gelen çok iyi bir ısı iletkenidir. Termal pastaya göre de ortalama 13 kat daha iyi ısı iletir. Yabancı sitelerde bu konuda bolca açıklamalar mevcuttur. Ancak;
    Çok iyi bir aşındırıcıdır ve metallere ve açıkta görülen işlemciler,...vb siliconlara zarar verir. Ayrıca bazı özellikleri diş macunu gibi bileşenlerde kaybolmaktadır. Dolayısı ile bu bir şehir efsanesidir.
    Çinko oksit içeren pişik kremi de termal pastaya göre daha iyi bir ısı iletkenidir. Ancak arko krem değildir.
    Pasta sürmede maksat moleküler oyukları doldurmaktır. Folyo kullanmak da çözüm değildir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.