Şimdi Ara

Termal macunu seyreltmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün laptopuma bir işlemci nakli gerçekleştirdim, intel pentium p6200 ü söküp yerine intel i5 460m
    koydum,
    Tabi iş termal macuna gelince dükkana inemezdim çünkü saat gece 2 civarıydı. Bende yarına kadar beni idare etsin diye kurumuş macunu yeniden kullanmayı düşündüm. Ama kurumuş bir şeydi, neredeyse taş olmuştu bende yarına kadar sabredemeyeceğim için taşlaşan macunu seyreltmeyi düşünüp içine makine yağı damlattım ve inanılma sonuç! thermaltake i sürdüğüm ilk günkü kıvama geldi.
    1 saat önce kasayı kapatıp pc yi açtım hemen core-temp üzerinden sıcaklıklara bakıyım derken laptobumda hiç görmediğim bir sıcaklık gördüm 32 derece.
    bu değer benim için inanılmaz bir şey çünkü aynı işlemcinin boş halinde 50 dereceyi görürdü, bu konuda kanıtıhttp://forum.donanimhaber.com/m_96136382/tm.htm

Yaklaşık 5 tane performans macununu i5 i söktüğüm pc de denedim ama nafile etmedi hatta o pcnin fanını dahi değiştirdim. Hiç bir şey işe yaramamıştı bu yüzden daha düşük bir işlemci deneyim dedim p6200 ü ona taktım, i5 ide bulunduğum pc ye. şuan bulunduğum bilgisyar p6200 varken bile 40 dereceyi gösterirdi.Normalde İ5 in daha çok ısınması gerek.

Buradan da anlaşılacağı gibi macuna yağ karıştırmam performansı arttırdı.
    1-2 hafta aynı macunu sökmeden kullanmayı düşünüyorum. Bu süre içinde sıkıntı çıkmazsa hemen yeni bir konu açıp macun seyreltmeyi detaylı bir şekilde anlatacağım.
    Şunu söylemeliyim ben bu performansı thermaltake in en iyi macunlarıyla bile görmedim!!!
    Not: Ciddiyim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolSnow -- 17 Temmuz 2016; 4:24:21 >

• CoolSnow kullanıcısına yanıt
    peki bu laptopta değil normal pc nasıl işe yararmı ki acaba
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Bence el yapımı macun bile yapabiliriz.
    Isı iletkenliği en yüksek metal gümüş ise gümüş tozu bulup aşağıdaki yağ ile karıştırırsak 100-200 watt/mk gibi değerlere ulaşabileceğimize inanıyorum.
    http://www.turkoilmarket.com/Po-Isi-Transfer-Yagi-16-kg,PR-2215.html

Acaba işlemciyle soğutucuya gümüş kaynak yapsak? Yani zarar vermeyecek şekilde. Mesela gümüşü bir çözeltide eritip (mesela gümüş nitrat) elektroliz yöntemi ile de işlemci ile soğutucunun arasını gümüş ile doldurursak işe yarayabilir veya 110-150 derece arasında eriyen krem lehimi işlemciyle bakır boru arasına koyar gerekirse işlemcinin üstünde zımparalayarak sıcak hava yardımı ile bakır boruyu lehimleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolSnow -- 20 Temmuz 2016; 4:49:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CoolSnow

Bence el yapımı macun bile yapabiliriz.
    Isı iletkenliği en yüksek metal gümüş ise gümüş tozu bulup aşağıdaki yağ ile karıştırırsak 100-200 watt/mk gibi değerlere ulaşabileceğimize inanıyorum.
    http://www.turkoilmarket.com/Po-Isi-Transfer-Yagi-16-kg,PR-2215.html

Acaba işlemciyle soğutucuya gümüş kaynak yapsak? Yani zarar vermeyecek şekilde. Mesela gümüşü bir çözeltide eritip (mesela gümüş nitrat) elektroliz yöntemi ile de işlemci ile soğutucunun arasını gümüş ile doldurursak işe yarayabilir veya 110-150 derece arasında eriyen krem lehimi işlemciyle bakır boru arasına koyar gerekirse işlemcinin üstünde zımparalayarak sıcak hava yardımı ile bakır boruyu lehimleriz.

bu fikri intele corsair gönder bence hatta kağıda şeklini bi çiz

bence

16 kg yağ fazla değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 20 Temmuz 2016; 19:39:35 >

• fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Başkaları düşünüp yapmıştır diye bakıyorum nete, bir şey yok, bulamadım. ( İşlemciyle soğutucuyu kaynatmayı gören duyan varsa söylesin ) Yapılmış birşeyi adamlara yeniden iletmenin anlamı yok.

Şuan neredeyse yeni laptopların tümünün işlemcileri bga olarak tasarlanmış, yani sökmesi zor, o zaman niye sökülecek şekilde tasarlanmış termal macun kullanılsın ki? Direk soğutucuya işlemciyi kaynatalım ne de olsa tüm termal macunlardan daha fazla performans sağlar.

Evet 16 kg çok ama 1 kg lik de bulunabilir, veya benim komşum tırcı ondan isterim.

bilemem bi dene sanşını bence
    yağ kolay kolay ısınmaz ısındımıda yanar kac derece unutum ama belli bir yerden sonra kendilinden alev aliyor

bence dikkatli olun ne dilediğinize.
  • Merak etme elimdeki yağın sıcaklık aralığı 15-300 c*, bu yüzden sıkıntı olmaz.

Bu arada hala aynı macunu kullanıyorum boşta 35 c*, full yükte 80-90 c* arası.
  • son durum:
    Şuan boşta 50 derece, yağı kurudu sanırım :D , açıp değiştirmeye üşeniyorum doğrusu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.