Merhaba arkadaşlar okulda kullanmak üzere bir sistem oluşturacağız yanlış bilmiyor isem terminal sistem deniyor bir sunucu makine ve ekranların ona bir switch yardımı ile bağlanması şeklinde oluyordu lisede kullandığımız laboratuvarlarda bu sistem kurulu idi ekranın arkasına takılı olan bir cihaza bağlı olarak çalışıyordu bu sistemi sıfırdan nasıl kurabilirim tam olarak açıklayabilecek veya fikir verebilecek arkadaşlardan yardım eden olursa çok sevinirim.
dostum bu konu hakkında bilgim yok ama alltaki video da anlatmıs.
Bizim lisede kullandığımız laboratuvar da ki sistem buna benzerdi ama şöyle tekrar anlatmaya çalışayım 3 tane ana makine vardı onun arkasında 24'lü switch vardı bunlar monitörlerin arkasında ki teleon büyüklüğünde bir cihaza bağlıydı ve VGA,klavye,mouse'da bu aygıta bağlı çalışıyor atıyorum ana makine başına 15 bilgisayar düşüyor ,hoca istediğinde windows uzaktan bağlantıdan bağlanabiliyordu ,bunu üniversitede moda tasarım atölyesine kuracağız hocam araştırmamı söyledi pek birşey bulamadım.
Bahsettiğiniz sistem sanırım ThinClient sistemi. Bu şekilde araştırırsanız daha hızlı çözüme gidebilirsiniz.
Konuya vakıf olmadığım için bilgi veremiyorum..
Hocam aptal bilgisayar ve ana masa olayı sanırım. Bizim unıde kutuphanede vardı. Fakat netsupport gibi programlarla bu işi yapabilirsiniz. Internette detaylı anlatımı ve kurulumu var. Ucretlı bir programdır. Bİlginizze. Kolay gelsin.
ahmetcankal
kullanıcısına yanıt
Ücretli olmasından yana bir sıkıntı yok sadece sistemi nasıl kurabiliriz bunu tam öğrenmemiz gerekiyor şimdi araştırırken buldum Terminal Server olarak da kullanılıyormuş araştırmaya devam ediyorum halen.
quote:
Orijinalden alıntı: The MasteR
Bahsettiğiniz sistem sanırım ThinClient sistemi. Bu şekilde araştırırsanız daha hızlı çözüme gidebilirsiniz.