Şimdi Ara

Termostat Aralığı Kaç Olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. İlk defa oda termostatı kullanmaya başladım. Termostat ve kombi Buderus marka. Termostat, ayarladığım değerden 0,2 derece düşük olunca devreye giriyor ve ayarladığım değerin 0,4 derece üzerine çıkınca duruyor. Şuan 21,6 derece ayarlı. 21,4 derecede devreye giriyor ve 22,00 derece olunca duruyor. Ancak 22,00 derece yapması neredeyse 30 dakika sürüyor. Bu normal mi? Termostat aralığı böyle iyi mi, değiştirilmeli mi?

• scylla_40 S kullanıcısına yanıt
    Kombinin petek suyu sıcaklığını en yükseğe ayarlayın, en verimli o şekilde çalışıyor. Oda termostatının sıcaklık değerleri bu şekilde iyi 👍
  • efyavas kullanıcısına yanıt

Kombi sıcaklığı 60 derecede. 30 dakika boyunca yükseltmeye çalışması normal mi?

• scylla_40 S kullanıcısına yanıt
    Normal, benimki 75 dereceye ayarlıydı, 20 dakika filan sürüyordu.
  • 0 - 0,1 idealdir

çok fazla doğalgaz sarfiyatı olmazmı o şekilde. Benimde bu konularda bilgim yok o yüzden soruyorum

• 1kemal2 1 kullanıcısına yanıt
    Düşük dereceye ayarlarsanız, hiç oda termostatı yokmuş gibi günün çoğunda çalıştığını fark edersiniz. Kombi için en verimli çalışma alanı en yüksek sıcaklıklar. 25 dakika filan çalışıp 1 metreküp doğalgaz yakıyordu ama onunla evin içi yaklaşık 3 saat filan (süre dışarının ısısına göre değişir) sıcak kalıyordu.

Ekleme yakıt tasarrufu için de kombinin çalışmaya başlayayacağı sıcaklık ile duracağı sıcaklık arasında en az 0,5 derece fark olsun. Daha düşük aralık belirlerseniz kombi soğuyan petek suyunu her seferinde baştan ısıtmaya çalışacak ve daha fazla doğalgaz yakmanıza sebep olacak. Kombi ne kadar az sayıda çalışırsa o kadar iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efyavas -- 21 Aralık 2023; 0:9:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi kaç derece olmalı
    11 ay önce açıldı
    kombi ayarı ne olmalı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu dedikleriniz termostatik vana içinde geçerlimi yine en yüksekte mi çalıştırmak lazım kazan suyunu. Ben 55 de açıyorum sürekli orada duruyor.
  • 1kemal2 1 kullanıcısına yanıt
    O konuda inanın bilgim yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.