Şimdi Ara

Termostatik vana mı yoksa uzaktan kumanda mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zambak_k

merhaba memint bugun tesisatımızı yıkattırdık şuan inanılmaz süper ısınıyoruz alt ve üst borularımız nerdeyse aynı sıcaklıkta peteklerimizde çok iyi ısınıyor allt kısmıyla aynı derecede ısınmakta şuan 50 derecede yakıyoruz oturdugumuz oda 23 24 derece yatak odası 21 dereceye kadar yüksekdi yatak odamızın petegide düzeldi umarım bir sorun çıkmadan böyle devam eder keşke daha önce yıkattırsaymışız

Gözünüz aydın, inşallah uzun süre sorunsuz kullanırsınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taneresin

quote:

Orijinalden alıntı: hikcan

merhaba arkadaşlar.kombim ,petekleri büyüttükten sonra hiç durmadan çalışıyor.tesisat bölümüne yazmıştım.servise telefonla sorduğumda yapılacak pek birşey olmadığını gaz ayarlarını kontrol edebilceklerni söylediler.şimdi bu yüksek sarfiyatı oda termostatı ve termostatik vana ile çözebilirmiyim.kuzeyde bulunan yatak odası geceleri 15 dereceye kadar düşüyor.oturma ve çocuk odası ve hol geceleri 18-19 derece yaklaşık olarak.yani kuzey taraf 3 der. daha soğuk. ben büyük peteklere(oturma,çocuk,salon) termostatik vana taktırıp,hol yada yatak odsına o.t. taktırsam konfor ve tüketim açısından nasıl olur.önceki mesaj

Selam kuzeye bakan taraflarda soguk problemi maaleset cok benim önerim dıştan mantolama yapamıyorsanız ic duvarları kaliteli bir malzemeyle kaplayıp yalıtman cok faydasını görürsün .yoksa cok yakıt yakarsın . ev seninse iç yalıtımı düşün.oda termostadı ve termostatik vana ikinci planda düşün. birinci sogugun önünü kesmen.

kuzey odada bi anormallik var gibi zaten.dıştan köpük tarzı (beyaz renkli)yalıtım olmasına rağmen böyle soğuk. duvarları içten köpük (pembe foamboard) kaplayıp (yapıştırarak) üstüne duvar kağıdı ile kapatsam nasıl olur,kış ortası inşaat zor.unutmadan günlük 1m3 tüketime acil çözüm için ne diyorsunuz.kombi hiç dinlenmiyor.kombiyede zararlı değilmi.

• Bende muzdaribim bu hususta alt kattan ses olduğu gbi evin içinde seskes diye bir firma varmış adamların izolasyon plakası 5mm yada 2cm orayı tam anlamadım ama %100 garanti veriyor 180-200 dansite sertliğindeymiş ?
    isterseniz sizde sitesine bi girip araştırın telefonuda var sorun ve vburda paylaşalım sitesi:

http://www.seskes.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somniferum -- 15 Ocak 2013; 23:20:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

quote:

merhaba memint bugun tesisatımızı yıkattırdık şuan inanılmaz süper ısınıyoruz alt ve üst borularımız nerdeyse aynı sıcaklıkta peteklerimizde çok iyi ısınıyor allt kısmıyla aynı derecede ısınmakta şuan 50 derecede yakıyoruz oturdugumuz oda 23 24 derece yatak odası 21 dereceye kadar yüksekdi yatak odamızın petegide düzeldi umarım bir sorun çıkmadan böyle devam eder keşke daha önce yıkattırsaymışız

Sorununuzu cozmenize sevindim.tesisatiniz kac yillikti ki bu kadar pislenmis,mobil sistem miydi,bir de temizlik islemi nasil yapildi

2ay önce yapıldı bizim tesisatımız yeni yapılmıştı yani borularımız demir oldugu için böyle sorun çıkarttı diger komşularımızdanda şikayet gelmeye başladı bu zamanda demir mi kaldı çok sinir olduk ama yapcak bişey de yoktu meb istegi üzerine demirden yapıldı lojmanda kalıyoruzda inşallah seneyede yalıtım yapılcak şuan 40 düşürdük 23 derece odamız çok memnunuz mutahit eski demirleri kullanmıştı o nedenle çok kirli çıkarttı temizleme işlemi 4 saate yakın sürdü 120 liraya anlaştık ilaçlı su ile boruları yıkadılar durulama suyuna geçildiginde içindeki kirler ortaya çıktı kombinin altındaki su borusunu açtıgmızda hep kir çıkartıyordu zaten belliydi o nednle yıkattırdık eger ısı sorunu yaşayan varsa hemen temizlettirsin yani çok faydası var tabi böyle devam ederse bizim peteklerin alt ve üst kısımlarında 14 dereceye yakın ısı farkı vardı alt kısım buz gibiydi şuan 3 4 derece kadar fark var nerdeyse aynı gibi ama ben hala inanamıyorumya sanki 2 3 gün sonra yne sorun çıkartacakmış gibi hissediyorum hiç güven vermiyor okadar yaşadıgımız sorundan sonra bakalım umarım böyle devam eder

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Gözünüz aydın, inşallah uzun süre sorunsuz kullanırsınız..

saolasın memint umarım bende öyle umuyorum hep böyle devam eder

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: taneresin

quote:

merhaba arkadaşlar.kombim ,petekleri büyüttükten sonra hiç durmadan çalışıyor.tesisat bölümüne yazmıştım.servise telefonla sorduğumda yapılacak pek birşey olmadığını gaz ayarlarını kontrol edebilceklerni söylediler.şimdi bu yüksek sarfiyatı oda termostatı ve termostatik vana ile çözebilirmiyim.kuzeyde bulunan yatak odası geceleri 15 dereceye kadar düşüyor.oturma ve çocuk odası ve hol geceleri 18-19 derece yaklaşık olarak.yani kuzey taraf 3 der. daha soğuk. ben büyük peteklere(oturma,çocuk,salon) termostatik vana taktırıp,hol yada yatak odsına o.t. taktırsam konfor ve tüketim açısından nasıl olur.önceki mesaj

Selam kuzeye bakan taraflarda soguk problemi maaleset cok benim önerim dıştan mantolama yapamıyorsanız ic duvarları kaliteli bir malzemeyle kaplayıp yalıtman cok faydasını görürsün .yoksa cok yakıt yakarsın . ev seninse iç yalıtımı düşün.oda termostadı ve termostatik vana ikinci planda düşün. birinci sogugun önünü kesmen.

kuzey odada bi anormallik var gibi zaten.dıştan köpük tarzı (beyaz renkli)yalıtım olmasına rağmen böyle soğuk. duvarları içten köpük (pembe foamboard) kaplayıp (yapıştırarak) üstüne duvar kağıdı ile kapatsam nasıl olur,kış ortası inşaat zor.unutmadan günlük 1m3 tüketime acil çözüm için ne diyorsunuz.kombi hiç dinlenmiyor.kombiyede zararlı değilmi.

Soguk olan odanın duvarları yan komşu tarafınada bakıyormu yani orası boşmu odanın altı üstü boşmu bunlar hep etgiler içerden ne kadar yalıtım yaparsanız oda daha iyi ısınıır .kombinin devamlı calışması ısı kaybının fazla olmasından devamlı calışmasının ise bir zararı olmaz .kac derecede calıştırıyorsunuz.soguk havalarda 50 dereceden az olmasın.camlardan hava kacagı varmı .cok neden var izole işini bu işin uzmanına sorarak en iyisini yaptırman kalıcı olur.

• evet ne yazık alt yakmıyor galiba.çatı katı zaten ,çatı var yalıtım yok.yan duvarlarda dışa bakıyor.

kombinin derecesi 3 yani yaklşık 58 derece ama 53 gibi derecede takılı kalıyor.içerisi 20-21 gibi dış hava

geceleri -2 der.camlar çiftcam.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.