Şimdi Ara

Termostatik vana mı yoksa uzaktan kumanda mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. 2 gün önce Viessmann vitopend 100 kombi taktırdık. Ev 155 m2. 7 tane petek bulunmakta. 24 saat kombiyi çalıştırmaktayız

Her peteğe termostatik vana mı taktıralım yoksa 1 tane uzaktan kumanda mı alalım karar veremedim.

İkisinin arasındaki kullanım farkları arasında herhangi bir bilgimde yok.

Sizce hangisini kullanmak enerji tasarrufu bakımından daha iyi sonuç sağlar?

• Ev izolasyonona göre hareket edin. Eğer izolasyon yoksa veya kötü ise 2 petek hariç (banyo ve koridor tercihen) Termostatik Vana taktırın, Gazlı Danfoss 2000 serisi veya Siemens olabilir. Binanın izolasyonu düzgünse Oda Termostatı tercih edebilirsiniz. En fazla 0.5 hassasiyet ile çalışanı tercih edin. Sizin cihaza uygun Siemens REV24 veya REV17 tavsiye edebilirim 0.2 hassasiyet ile çalışıyorlar ve haftalık program yapma özelliğe sahipler.
  • Görece fazla ve/veya az ısınan odanız yoksa termostatik vana kullanmanız gerekmez. Termo.vanalar, alanlar arasında varsa ısıl farklılığı gidermek veya normal ısınıp da kullanılmayan alanın sıcaklığını sınırlandırmak için düşünülmeli. Boşa masrafa girmeyin. Oda termostatı ise tüm ısıtma sezonu genelini düşündüğümüzde toplamda tasarruf sağlar. Yeter ki kombi ve OT ayarını doğru yapalım. Bazen özellikle ısıl ayıpların fazla olduğu mekanlarda ve/veya düşük dış sıcaklık koşullarında yetersiz ayarlarla kombisinin sürekli yandığı için fazla sarfiyatı olanların şikayetleri oluyor...
  • banyo,mutfak ve varsa koridordaki radyatörler haricinde kalan radyatörlere termostatik vana öneririm
    termostatik vana olarak gaz sensörlü danfoss ra 2000serisi ve siemens rtn51 öneririm
  • Örneğin Siemens RDE 10.1 OT 85 TL ye kargo dahil Foruma özel fiyattan (Kar-El Ankara) alın. Az kullandığınız ve/veya oransal sıcak olan odalarınıza da (salon, mutfak, kullanılmayan 3.4.oda gibi) termostatik vana taktırın. Bu şekilde daha fazla tasarruf sağlarsınız. Termo vanalar, tasarruf sağlasa da ev ısısı yeterli hale geldiğinde kombiyi kapatamazlar. Oysa ki OT'ları mevsim geçiş dönemlerinde fazla olmak üzere kesin tasarruf sağlarlar.
    http://www.izgaz-gdfsuez.com/haber/68/Neden-oda-termostati-kullanmalisiniz.aspx

Sonuçta, yoğuşmasızlar içinde bile oldukça verimsiz, çok yakma şikayeti fazla bir kombi aldığınızdan her türlü mantıklı tasarruf önlemini değerlendirmelisiniz.
    Aşağıdaki linkteki konuları da okumanızda yarar var(iLK CEVABA EKLENEN TASARRUFU ARTTIRMANIN YOLLARI)
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46887868

• Her ikisi de gerek li hem termostatik vana hem kablosuz proğramlanabilir oda termostatı.
  • şuan bizde termostatik vana kullanıyoruz ama çok üşüyoruz hiç ısınmıyor odamız belli bir seviyeye gelmesi gerekmezmi 60 derecede yakıyoruz çok az derecede kalıyor 19 dereceyi zor görüyoruz gündüzleri ise 15 16 derecede oda termostatı alıcaz ama pek tasarruflu olmayacak gibi geliyor bana büyük ihtimalle çok yakıcaktır ayrıca dış yalıtım yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombi ayarı ne olmalı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önce tüm termostatik vanaları sonuna kadar açın ve tüm alanlar ısınınca iç sıcaklıklarını ölçün. Konfor anlayışınıza göre fazla ısınma olursa kombiyi 50C'ye indirin ve tekrar oda sıcaklıklarını kontrol edin. Yaşam odaları için 21-22C, çocuk odası için 22-23C, salon pek kullanılmadığı için 19-20C,yatak odası için 20C genellikle yeterlidir. Buna göre termostatik vana ayarlarını yapın. (Eğer herhangibir petek tam açıkken bulunduğu alanı 50-55C kombi ısısında ancak ısıtabiliyorsa bu peteğe termostatik vana konulması mantıklı değildir, fuzuli masraftır, konduysa tam açık hale getirilir.) Gece 24'den sonra 1-2C aşağı olabilir. Oda sıcaklığına göre kombi ısısının kontrolü en konforlu/tasarruflu çalışma şeklidir ve bunu adı üzerinde oda termostatı ile yapabilirsiniz. Yalıtım olsun olmasın, ısıtma tesisatının doğru yapılandırıldığı tüm mahallerde oda termostatı le tasarruf sağlamak mümkün. Yeter ki kombi ve oda termostatı set değerleri doğru seçilsin...

• bütün odaları açamıyoruz kolidorumuzda petek yapılmamış kapılarımız kapalı şuanda 3 oda nın petegini açıyoruz 3 petegi var zaten salonuda kullanmıyoruz mutfak genelde en düşük seviyede yakıyoruz ama oturma odası ve yatak odası en üst seviyede fakat aynı derecede ısınmıyor yatak odası boruların geçtiği en son odalardan biri diger peteklere nazaran çok az ısınıyor bu durum normalmi düzeltme şansımız varmı oda sıcaklıgı 14 derede kalıyor en azından 18 19 derece de olmalı çok düşük bu doğal gaz olayı hiç bize göre degilmiş çok saçma geliyor artık bana ama yapcak bişey de yok 70 80 derecede yaksak bile ısınma olmuyor acaba tıkalı olabilirmi orası
  • Sn @zambak_k,

"Bütün odaları açamıyoruz" derken bunun nedeni sarfiyatı sınırlamak ise şunu bilin ki sarfiyatı düşük tutmak için yapılacak en son işlem kullanmadığınız oda ve/veya salonun peteğini kapatmaktır. Çünkü tasarruf edeyim derken konfor monfor kalmaz, soba ile ısınmaya dönersiniz. Kapattığınız salonun size zararı ile bitişik komşunuzun duvarötesi salonunu yakmamasının size vereceği zarar arasında hiçbir fark yoktur. Kaldı ki ben ısıtma sisteminizi oluşturan petek ve tesisat borularınızın ısıtma performansını anlayabilmek için istisnasız tüm peteklerinizi 1-2 saatliğine açmanızı ve gözlemlerinizi, ölçümlerinizi yazmanızı önerdim. Tesisatçı, kombici değilim, emin olun ki tesisatçı geldiğinde size önerdiğim ve önereceğim çözümleri tam veya eksik uygulayıp parasını tam alacak...
    Aşağıdaki adımları sırasıyla yaparsanız sorunu anlamamız kolaylaşır:
    1. Kombiyi 60C'ye ayarlayarak ve istisnasız tüm petekleri açarak 1 saat bekleyin.
    2. Düzgün kurulup düzgün çalışan bir tesisatta tüm peteklerin eşit veya yakın ısınması gerekir. Elinize bir duvar termometresi alıp tüm peteklerin alt ve üst sıcaklıklarını ölçün. Peteğin altı ile üstü arasında 5-10C fark olması normaldir. Fark daha fazlaysa ve peteklerde hava yoksa sirkülasyon pompa kedemesini yükselterek tekrar ısınma durumuna bakın. Bu arada peteğin sağı ısınıp solu ısınmıyorsa (veya tersi) sirkülasyonu zorlaştıran neden hava olabilir. Tesisatınız tek anaboru üzerinden peteklere sırayla dağılıyorsa ve de boru çapı küçük tutulduysa (20 lik boru) son petekte hem altta hem üstte az ısınma olabilir. Peteğin üstü iyi ısınıp altı az ısınıyorsa sorun o petekteki tıkanmaya bağlıdır.
    3. Tesisat mobil sistemse kolektör borusundaki pürjörlerden mutlaka hava kontrolü yapın.
    4. Kombi altındaki filtre temizlenmediyse mutlaka temizleyin.

Sonuçlarınızı paylaşırsanız yardımcı olmaya devam edebiliriz...

• Termostatik vana ve öncelikle evin zor ısınan veya genel ısısını yansıtacak bir yere 01,02 derece hassasiyetli oda termostatı öneririm. Termostatik vanalar fazla ısınan odaların ısılarını kontrol etmek için oldukça mantıklılar. Ayrıca evinizde belirli bir ısı standardını tutturmak için oldukça gerekli. Burada şu sorulabilir. Neden oda.term. gerekli?

Herşeyeden önce evin zor ısınan bir yerine veya evin genel ısı değerini yansıtacak bir yerine takacağınız o.t ile kombinin gereksiz çalışmasını önlersiniz,
    Evin genel ısısı ayarlandığında, oluşacak odalar arasındaki farklarda termostatik vanalar ile engellenir. Kimi odaların gereksiz çalışması kimi odalarında az çalışması engellenmiş olur. Burada önemli olan taraf ot koyacağınız yeri iyi seçmek. Çok kolay ısınan bir yere koyarsanız diğer odalrın ısınamadan kapanmasını sağlarsınız, iyi ısınamayan bir yere koymanız daha mantıklı olacaktır. Bu sayede termovanalar ısınan odayı kapatacaktır. O.t, zor ısınan odayıda ısıttığında kombi kapanacaktır. Eğer odalar arasındaki ısı farklarında fazla bir fark olmuyorsa, yada göz ardı edilebilicek durumlar olursa, ot evin genel ısısını yansıtan, ne zor nede kolay ısınan bir odaya takmakta mantıklı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 10 Ocak 2013; 17:22:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

Sn @zambak_k,

"Bütün odaları açamıyoruz" derken bunun nedeni sarfiyatı sınırlamak ise şunu bilin ki sarfiyatı düşük tutmak için yapılacak en son işlem kullanmadığınız oda ve/veya salonun peteğini kapatmaktır. Çünkü tasarruf edeyim derken konfor monfor kalmaz, soba ile ısınmaya dönersiniz. Kapattığınız salonun size zararı ile bitişik komşunuzun duvarötesi salonunu yakmamasının size vereceği zarar arasında hiçbir fark yoktur. Kaldı ki ben ısıtma sisteminizi oluşturan petek ve tesisat borularınızın ısıtma performansını anlayabilmek için istisnasız tüm peteklerinizi 1-2 saatliğine açmanızı ve gözlemlerinizi, ölçümlerinizi yazmanızı önerdim. Tesisatçı, kombici değilim, emin olun ki tesisatçı geldiğinde size önerdiğim ve önereceğim çözümleri tam veya eksik uygulayıp parasını tam alacak...
    Aşağıdaki adımları sırasıyla yaparsanız sorunu anlamamız kolaylaşır:
    1. Kombiyi 60C'ye ayarlayarak ve istisnasız tüm petekleri açarak 1 saat bekleyin.
    2. Düzgün kurulup düzgün çalışan bir tesisatta tüm peteklerin eşit veya yakın ısınması gerekir. Elinize bir duvar termometresi alıp tüm peteklerin alt ve üst sıcaklıklarını ölçün. Peteğin altı ile üstü arasında 5-10C fark olması normaldir. Fark daha fazlaysa ve peteklerde hava yoksa sirkülasyon pompa kedemesini yükselterek tekrar ısınma durumuna bakın. Bu arada peteğin sağı ısınıp solu ısınmıyorsa (veya tersi) sirkülasyonu zorlaştıran neden hava olabilir. Tesisatınız tek anaboru üzerinden peteklere sırayla dağılıyorsa ve de boru çapı küçük tutulduysa (20 lik boru) son petekte hem altta hem üstte az ısınma olabilir. Peteğin üstü iyi ısınıp altı az ısınıyorsa sorun o petekteki tıkanmaya bağlıdır.
    3. Tesisat mobil sistemse kolektör borusundaki pürjörlerden mutlaka hava kontrolü yapın.
    4. Kombi altındaki filtre temizlenmediyse mutlaka temizleyin.

Sonuçlarınızı paylaşırsanız yardımcı olmaya devam edebiliriz...

aslında doğru söylüyorsun yatak odamızın hemen yan duvarı salona bakıyor ve yakmadıgımız için orası çok soguk diger duvarlarıda zaten dışarı bakıyor yalıtım yok onedenle ısınmıyor olabilir alt kat ve üst kat boş bu arada üst katımıza birisi taşınmak üzere belki biraz faydası olur ayrıca kolidorumuz baya büyük uzunca ve petek konulmamış bizim niyetimizde heryeri açmaktı ama orası hiç ısınmıyor kapılar açıkken çok soguk geliyor o yüzden böyle yapmak zorunda kaldık bizim tesisatımızdada sorun kesinlikle var bu salı günü borularımızı ilaçlı su ile temizlettirecegiz sanırım eski demir kullanmışlar hep kirli suları çıkıyor bu hafta servisi çagırmıştık temizlettirdik şuanda daha iyi yanıyor ama 2 gün ısınırsınız yine tekrar eski haline döner dedi kesin çözümü yıkattırmakmış şuanda yazdıgınız aşamaları tektek yapacagım zaten bu salı günü hem kombici hemde tesisattçı gelecek sorunlarımzdan emin olursak kesin çözümüne ulaşmış oluruz sirkülasyon pompa kademesi dediğiniz yer neresi oluyor hiç bilmiyorummki 4. aşamayı zaten yaptık kirli olan suları temizledik şuanda iyi yanıyor onda sorun yok petegin üstü ile altı arasında fark baya var zaten ama hepsini ölçüp söyliyecegim

• merhaba petek dereceleri ölçtüm oturdugumz oda üst kısım 38ile 36arası alt kısmı ise 22 24 arası oluyor yatak odası 30 ile 32 alt kısım 18 19 salonu açtıgımızda petegi yatak odasındanda az yanıyordu oda 30 derecelerde üst kısmı alt kısmıda 18 lerde durum böyle borularını kontrol ettigimde zaten ısı farkı anlaşılıyor
  • Tüm peteklerin altı ile üstü arasında yaklaşık 12-13-14C fark olması, peteklerin bulunduğu alanlardaki ısı kaybını karşılamakta zorlandığını gösterir. Yalıtım olmaması + alt ve üst katın yakmaması ısı kaybınızı en az 2 katına çıkarır.
    Peki bu denemeyi yaparken kombi sıcaklığı kaç dereceydi? Eğer kombi sıcaklığı ile yakın peteklerin üst sıcaklıkları arasında 3-5C'den fazla fark oluyorsa, tesisat borularında sirkülasyon problemi olabilir.
    Bence salon peteği ve diğerleri sürekli açık kalsın, asla kısmayın. Ayrıca koridora da petek koymanızı öneririm. Kombi pompasına şimdilik müdahaleye gerek yok...
  • memint öncelikle sana çok teşekkür ederim ilgilendiğin için kombimizi 60 derecede yakıp ölçtüm servisçinin söylediği doğru çıktı yine peteklerimiz temizlendiği güne nazaran daha az ısınıyor yarın zaten tetisatı yıkattırıcaz umarım düzelir ilk taşındıgımız günlerde çok iyi yanıyordu bütün odalar nerdeyse aynı derecede güzel ısınıyordu bu sorunlar sonradan oldugu için sinir olmaktayım yarın tesisatçımız geldiğinde sirkülasyon problemini söylerim
  • @zambak_k,
    Birşey değil. Sirkülasyon problemi tesisatın iyi temizlenmemesine bağlı olabilir. Tesisatçının işin ehli olmasına dikkat edin. Temizlikten sonra sonucu yazın. İnşallah sorun çözülür...
  • merhaba arkadaşlar.kombim ,petekleri büyüttükten sonra hiç durmadan çalışıyor.tesisat bölümüne yazmıştım.servise telefonla sorduğumda yapılacak pek birşey olmadığını gaz ayarlarını kontrol edebilceklerni söylediler.şimdi bu yüksek sarfiyatı oda termostatı ve termostatik vana ile çözebilirmiyim.kuzeyde bulunan yatak odası geceleri 15 dereceye kadar düşüyor.oturma ve çocuk odası ve hol geceleri 18-19 derece yaklaşık olarak.yani kuzey taraf 3 der. daha soğuk. ben büyük peteklere(oturma,çocuk,salon) termostatik vana taktırıp,hol yada yatak odsına o.t. taktırsam konfor ve tüketim açısından nasıl olur.önceki mesaj

• quote:

Orijinalden alıntı: hikcan

merhaba arkadaşlar.kombim ,petekleri büyüttükten sonra hiç durmadan çalışıyor.tesisat bölümüne yazmıştım.servise telefonla sorduğumda yapılacak pek birşey olmadığını gaz ayarlarını kontrol edebilceklerni söylediler.şimdi bu yüksek sarfiyatı oda termostatı ve termostatik vana ile çözebilirmiyim.kuzeyde bulunan yatak odası geceleri 15 dereceye kadar düşüyor.oturma ve çocuk odası ve hol geceleri 18-19 derece yaklaşık olarak.yani kuzey taraf 3 der. daha soğuk. ben büyük peteklere(oturma,çocuk,salon) termostatik vana taktırıp,hol yada yatak odsına o.t. taktırsam konfor ve tüketim açısından nasıl olur.önceki mesaj

Selam kuzeye bakan taraflarda soguk problemi maaleset cok benim önerim dıştan mantolama yapamıyorsanız ic duvarları kaliteli bir malzemeyle kaplayıp yalıtman cok faydasını görürsün .yoksa cok yakıt yakarsın . ev seninse iç yalıtımı düşün.oda termostadı ve termostatik vana ikinci planda düşün. birinci sogugun önünü kesmen.

• merhaba memint bugun tesisatımızı yıkattırdık şuan inanılmaz süper ısınıyoruz alt ve üst borularımız nerdeyse aynı sıcaklıkta peteklerimizde çok iyi ısınıyor allt kısmıyla aynı derecede ısınmakta şuan 50 derecede yakıyoruz oturdugumuz oda 23 24 derece yatak odası 21 dereceye kadar yüksekdi yatak odamızın petegide düzeldi umarım bir sorun çıkmadan böyle devam eder keşke daha önce yıkattırsaymışız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zambak_k -- 15 Ocak 2013; 20:25:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zambak_k

merhaba memint bugun tesisatımızı yıkattırdık şuan inanılmaz süper ısınıyoruz alt ve üst borularımız nerdeyse aynı sıcaklıkta peteklerimizde çok iyi ısınıyor allt kısmıyla aynı derecede ısınmakta şuan 50 derecede yakıyoruz oturdugumuz oda 23 24 derece yatak odası 21 dereceye kadar yüksekdi yatak odamızın petegide düzeldi umarım bir sorun çıkmadan böyle devam eder keşke daha önce yıkattırsaymışız

Sorununuzu cozmenize sevindim.tesisatiniz kac yillikti ki bu kadar pislenmis,mobil sistem miydi,bir de temizlik islemi nasil yapildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.