Bildirim
**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU) (5. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
-
Hayırlı olsun, iyi günlerde ısının...
Isınmayan peteklerin bulunduğu alanlardaki sıcaklık 22C veya üstünde değilse şu kontrolleri yapın:
Isınmayan peteklerin dönüş vanaları da açık mı? TRV'den önceki boru kısımları/rakor sıcak mı?
Kolektördeki tüm kırmızı-mavi vanalar tam açık mı?
Yukardaki kontrolleri yaptıktan sonra ısınmayan peteklerden hava alma işlemi yapın.
Tüm sonuçları paylaşın :) -
-
quote:
Orijinalden alıntı: memint
Hayırlı olsun, iyi günlerde ısının...
Isınmayan peteklerin bulunduğu alanlardaki sıcaklık 22C veya üstünde değilse şu kontrolleri yapın:
Isınmayan peteklerin dönüş vanaları da açık mı? TRV'den önceki boru kısımları/rakor sıcak mı?
Kolektördeki tüm kırmızı-mavi vanalar tam açık mı?
Yukardaki kontrolleri yaptıktan sonra ısınmayan peteklerden hava alma işlemi yapın.
Tüm sonuçları paylaşın :)
Cok tesekkur ederim
Kolektor kombinin altindaki mobil sistem vanalari midir?
Hava alma islemi petekten mi kombiden mi yapilir? :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barrios -- 6 Kasım 2013; 19:56:21 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Kolektör kombinin altındaki vanaların bulunduğu ana toplayıcı/dağıtıcı borulardır. Kolektör boruların kenarında hava alma purjörleri olur, anahtar veya tornavida ile hava kontrolü yapılır. Ayrıca peteklerde de aynı şekilde hava kontrolü yapılır...
Hava alırken "tısssss" sesi bitip düzgün kalibrede kesintisiz su akana kadar işleme devam edilir... -
Çok teşekkür ederim.. Bir sorum daha olsa?? :)
Trvler 23 derece ayarında iken; yoğuşmalı kombi minimum 45 derecede kalsa mı iyi(yoğuşma yapması bakımından); yoksa 30 -35 dereceye ayarlasam mı daha ekonomik olur sizce? Ne önerirsiniz? Bu aralar hava çok soğuk değil ama evde bebek olduğundan mecburen 24 saat yanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barrios -- 16 Kasım 2013; 20:10:39 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Barrios
Çok teşekkür ederim.. Bir sorum daha olsa?? :)
Trvler 23 derece ayarında iken; yoğuşmalı kombi minimum 45 derecede kalsa mı iyi(yoğuşma yapması bakımından); yoksa 30 -35 dereceye ayarlasam mı daha ekonomik olur sizce? Ne önerirsiniz? Bu aralar hava çok soğuk değil ama evde bebek olduğundan mecburen 24 saat yanıyor.
ayarladığınız kazan sıcaklığında termostatik vanaların devreye girmesi gerekir. 30-35c'de termostatik vana vanalar devreye girip kapanıyor mu yoksa,45c'de mi ev 23c iç ortam sıcaklığına gelip trv vanalar devreye giriyor
ayrıca sizde bebek var bu istisnai bir durum -
Bir şey değil...
Oda termostatı yoksa kombiyi mümkün olduğu kadar düşük ayarda kullanmak en doğrusudur. Ekonomik olmasına olur da minimum ısı yeterince ısıtmazsa biraz arttırmak gerekir...Özetle ısıtmaya yeterli en düşük kombi ayarını bulmanız önemli..Belki bu havalarda 30-35C kafi gelebilir ama kış şartlarında 40-45-50-55 hangisi yeterli oluyorsa ayarı güncellemek lazım. Hatta sabah 45C, öğleyin 40C, akşam 50C, gece 35C derece gibi aynı gün içinde bile değiştirmek mümkün. Özellikle eviniz yalıtımlı ve güneşten yararlanabiliyorsanız gün içi değişiklikler yapabilirsiniz. Böylece evin iç sıcaklığını değiştirmeden konforu korumuş olursunuz ve de tasarruf edersiniz.. -
sn @disintegration abim.. yok ben denemedim 45den daha düşük ısıları.. Mantıken 45 derecede sabit çalıştırdım kombiyi (ne de olsa trv vanalar 23 dereceye ayarlıyor diye).. Fakat evde 2 adet trvsiz petek sirkülasyon açısından 45 derecede yandığı için acaba kombinin sıcaklığını 30 - 35 e düşsem daha mı iyi/ekonomik olur diyordum.. Kafamı kurcalayan ise kombinin tam yoğuşmalı(falke condense 28kw) olmasından dolayı 45in altında yoğuşma yapmayacağından ekonomi dışına çıkar mıyım sorusunun kafama takılması? :)
anlatabilmişimdir umarım :) -
quote:
sn @disintegration abim.. yok ben denemedim 45den daha düşük ısıları.. Mantıken 45 derecede sabit çalıştırdım kombiyi (ne de olsa trv vanalar 23 dereceye ayarlıyor diye).. Fakat evde 2 adet trvsiz petek sirkülasyon açısından 45 derecede yandığı için acaba kombinin sıcaklığını 30 - 35 e düşsem daha mı iyi/ekonomik olur diyordum.. Kafamı kurcalayan ise kombinin tam yoğuşmalı(falke condense 28kw) olmasından dolayı 45in altında yoğuşma yapmayacağından ekonomi dışına çıkar mıyım sorusunun kafama takılması? :)
anlatabilmişimdir umarım :)
2 petekte trv olmasa bile kombi sadece bu iki petek için sıcak su hazırlayacağından hızlıca sıcaklık yükselecek ve kombi bekleme moduna geçecektir, kafaya takacak bir durum yok :)
-
quote:
baymak falke condense 28kw,çok soğuk havalarda 45c kazan sıcaklığından yukarda kullanabilirsiniz 55c'ye kadar sorun olmaz cihaz maximum düzeyde yoğuşma yapar -
quote:
Orijinalden alıntı: hardcrss
quote:
2 petekte trv olmasa bile kombi sadece bu iki petek için sıcak su hazırlayacağından hızlıca sıcaklık yükselecek ve kombi bekleme moduna geçecektir, kafaya takacak bir durum yok :)
O zaman 45 derecede çalıştırmaya devam edeyim :D
Çok teşekkür ederim cevaplar için
-
Tüm petekler çapraz bağlamak pompayı yorar olayından dolayı (yanlışta biliyor olabilirim); Termostatik Vana ve çapraz bağlantı hakkında kafamı kurcalayan bir şey var.
Evde 780 cm petek (DD Plus) + Havlupan kullanılacak. Kombi Mutfakta. Kalorifer sistemi sağ ve sol olarak 2 Hat var.
SAĞ ->> Mutfak (80 cm) ---> Havlupan (100 veya 110 cm) ---> Yatak Odası (120 cm)
SOL ->> Misafir Odası ( 3 petek var. 120 cm + 100 cm + 100 cm) ---> Oturma Odası (160 cm)
(((Misafir Odasındaki 1. petekten önce veya sonra T ile Salona (100 cm) boru gidecek)))
Kombiye yakın Mutfak ve misafir odasındaki 3 peteğe termostatik taktıracağım (Toplam 4) ama aynı zamanda yakın petekleri düz bağlatayım diyordum (Uzak petekler çapraz bağlantı olacak bazı sebeplerden).
Termostatik vana alttan düz bağlantı olan peteklere takılır mı? Ya da hepsiniçapraz bağlantı yapayım + 4 tane termostatik vana mı takmak daha iyi olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurtr -- 17 Kasım 2013; 2:38:27 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozgurtr
Tüm petekler çapraz bağlamak pompayı yorar olayından dolayı (yanlışta biliyor olabilirim); Termostatik Vana ve çapraz bağlantı hakkında kafamı kurcalayan bir şey var.
Evde 780 cm petek (DD Plus) + Havlupan kullanılacak. Kombi Mutfakta. Kalorifer sistemi sağ ve sol olarak 2 Hat var.
SAĞ ->> Mutfak (80 cm) ---> Havlupan (100 veya 110 cm) ---> Yatak Odası (120 cm)
SOL ->> Misafir Odası ( 3 petek var. 120 cm + 100 cm + 100 cm) ---> Oturma Odası (160 cm)
(((Misafir Odasındaki 1. petekten önce veya sonra T ile Salona (100 cm) boru gidecek)))
Kombiye yakın Mutfak ve misafir odasındaki 3 peteğe termostatik taktıracağım (Toplam 4) ama aynı zamanda yakın petekleri düz bağlatayım diyordum (Uzak petekler çapraz bağlantı olacak bazı sebeplerden).
Termostatik vana alttan düz bağlantı olan peteklere takılır mı? Ya da hepsiniçapraz bağlantı yapayım + 4 tane termostatik vana mı takmak daha iyi olur?
alttan düz bağlantı dediğiniz giriş vanası üstten çıkış vanası alttan yani paralel bağlantı ise (linkteki ilk bağlantı) termostatik vana bağlanabilir
kombiye yakın 100cm'den küçük radyatörleri çapraz bağlatmanıza gerek yok,kombiye uzakta bulunan 100cm ve daha büyük radyatörler çapraz bağlanabilir
http://www.isites.com.tr/ISITESTUR/RADYATORMONYAJI-2.htm
-
quote:
Orijinalden alıntı: disintegration
quote:
alttan düz bağlantı dediğiniz giriş vanası üstten çıkış vanası alttan yani paralel bağlantı ise (linkteki ilk bağlantı) termostatik vana bağlanabilir
kombiye yakın 100cm'den küçük radyatörleri çapraz bağlatmanıza gerek yok,kombiye uzakta bulunan 100cm ve daha büyük radyatörler çapraz bağlanabilir
http://www.isites.com.tr/ISITESTUR/RADYATORMONYAJI-2.htm
Düz bağlantı ile kastım; alttan giriş alttan çıkış.
Çapraz bağlantı için zor ikna ettim. Paralel bağlantı yapın desem, ben yokken ev halkına buna gerek yok alttan baglayalım diyerek, kandırırlar falan :D
Hepsinin çapraz olmasının sorunu olur mu? (DD nitromix için)
-
quote:
Düz bağlantı ile kastım; alttan giriş alttan çıkış.
Çapraz bağlantı için zor ikna ettim. Paralel bağlantı yapın desem, ben yokken ev halkına buna gerek yok alttan baglayalım diyerek, kandırırlar falan :D
Hepsinin çapraz olmasının sorunu olur mu? (DD nitromix için)
alttan bağlantı en kötü bağlantı şeklidir.kesinlikle alttan bağlantı yaptırmayın
alttaki giriş radyatör vanasından giren tesisat suyunun bir kısmı daha radyatörün içinde dolaşamadan diğer çıkış vanasından çıkar ve dönüş tesisat suyuna karışır,bu şekilde radyatörün boyuna göre en az %10 ile %20 arasında verim kaybı yaşanır
alttan bağlantı yapacağınıza çapraz bağlantı yaptırın daha iyi,sirkülasyon pompası açısından büyük sorun olmaz,ben yaptırdığım özellikle sıva üstü pprc tesisatlarda sadece kombiye en yakın radyatörleri düz bağlatırım kombiye uzak 100cm dahil radyatörlerin hepsini çapraz bağlatırım.dubleks evlerde ise üst katta bulunan 80cm radyatörleri bile çapraz bağlatırım
-
-
İyi günlerde kullanın kardeş kaça ve hangi şehirden aldınız acaba? Bende bu günlerde alacağımda. -
Teşekkürler,
tanesi 35 TL den aldım 9,5 TL kargo tuttu
http://www.termostatikvana.com/ ben dahil bir çok arkadas buradan aldı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhelmet -- 19 Kasım 2013; 20:08:55 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X