Şimdi Ara

**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU) (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.998
Cevap
91
Favori
224.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Trv lerin baglantilari farkli olabiliyor, bir kismi gecmeli bir kismi vidali oluyor, elinizdeki hangi tipe uyacaksa o sekilde almak lazim, aslinda elinizdeki ornekle gidip denemek belki de en iyisi. Danfoss eca dan kalitelidir mumkunse danfoss tercih edin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba herkesw iyi akşamlar. 3 sene önce forumdaki arkadaslarin tavsiyesi üzerine baymak novadens 42 kw kombi almıştım. Çok memnunum . Radyatorlerimede yine burdaki arkadaslarin tavsiyeleri üzerine pex'li danfoss termostatik vana aldım hepsine. . Ancak yıllardır çözemediğim bir sorun var. Evimiz yalıtımlı olmasına rağmen yatak odasinda isinamiyoruz .. Evimiz 3 katli . Yatak odası en üst katta.

Kombi 55 te çalışıyor hiç durmuyor . Yatak odası ne yapsamda 23 dereceye gelmiyor . Yatak odasında camlar büyük diye komple panjur yaptirdim . Ancak yinede sicak olmuyor oda. Evde 1 yaşında bebek var ondan 24 25 derece olsun istiyorum..

Demir dokum petekleri var. Belkide odaya ölçüsü yetersiz geliyor bilmiyorum . Aluminyum radyatorler daha iyi ısıtır diye söyledi bir kaç komşum. Ancak size sormadan yanlış birsey yapmak istemiyorum . Benim odayı istediğim dereceye getirmem mümkün mü? Yerden isitma yapmadan bir çözüm bulabilir miyim.
    Ankarada yaşıyorum. Dogalgaz faturam Kasım ayında 4000 bin . Aralık ayında 5500 tl geldi.

Yatak odasi 30 m2 + 12 m2 de giyinme odası var . Giyinme odasının ısınmasında problem yok.

30 m2 de kullanılan petek ölçüsü;

1 : 50 cm genişlik 90 cm yükseklik
    2 : 70 cm genişlik 90 cm yükseklik.

Bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alibjk1903183 kullanıcısına yanıt

İşin uzmani veya piri değilim ama şahsi görüşüm duyumlarim yorumlari hesaplamalari düşünürsek ki öyle hesaplaniliyor.Fikrimi beyan etmek isterim.Aluminyum peteklerden uzak dur.Görünüşde ve pratik de kullanişli isi verimi fazla olsa da zamanla aşinma yapar dayanikli dğeiller petek araliklari dar ve petek temizliğine gelmezler buruşma yapiyolar.Cözüm olarak 30m2 oda için min 3mt petek olmali,masraf ve maliyetleri düşünürsek ya ek yapicaksin ki eminim yeri yoktur yada o petekleri cikartip 2* 1.5 şeklinde petek takman olucak yada 2*1.6 şeklin de..baglantilari alt alt yap sorunun cözülür..Eski petekleri satmaya caliş petek satan yer varsa anlaşirsin yada köşeye kaldirirsin...10m2 odaya 1mt petek olucak şekilde hesaplarsiniz..Tekrar söyluyorum 1.5 olur 1.7 de olur baglantilari alt alt yapmayi da unutmayin..Toplam 1.3mt petekler 3 mt cikicak kisacasi 1.5 katına cikiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 18 Aralık 2024; 2:25:40 >

İlk olarak hiç masraf yapmadan alt katlara güzel bir reglaj ayarı çek suyun çoğu yatak odanda dönsün. Yine de istediğin gibi ısınmıyorsa hiç bir tadilata gitmeden aynı ölçülerde tip 33 denen PKKPkp peteklerden al, pratik hesaba göre seni rahat kurtaracak standart 60 cm petek ölçüsüne yaklaşıyorsun çünkü. Sizin petekler 90 lık, 60 lığa göre 1,5 ile çarpılacak, pkkpkp için de 1,4 le çarpsan standart 60 lık petekten 2,7 m gibi olur ki rahat yeter.

peteklerine reglaj ayarı yap.peteklerşin alt dönüş vanasından reglaj yapacaksın

özellikle kombiye yakın iyi ısınan peteklerin alt vanalarını kısın. çeyrek,yarım tur şeklinde sırayla ilerleyin

bence petek metrajın bu odada yetersiz. alüminyum petek alma yine de ısınmazsan pkkpkp petek alabilirsin

kalın panel radyatör, pkkp'ye ek olarak kp eklenmiştir. dkek panel radyatör olarak ta geçer

• disintegration kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Regus modelini hali hazırda kullanıyormusunuz? Memnunmusunuz? Arada ciddi bir fark var gazlı serisiyle? Yinede gazlı almaya değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 7 Ocak 2025; 21:4:27 >
  • acr kullanıcısına yanıt

Merhaba regus değil eski model sıvı sensörlü danfoss kullanıyorum ayrıca gazlı termostatik vana kullanıyorum

Gazlının kafası daha kaliteli , tasarrufu ölçmem zor ama gazlı kağıt üstünde değerleri biraz daha iyi

O kadar fiyat farkı vermeye değer mi , tartışılır

Termostatik vanaları 12 yıl önce almıştım o zaman herşey ucuzdu

Şimdi termostatik vana alsam Regus alırdım

Parası çok olan gazlı danfoss alabilir

• Çok kafam karıştı. Yine bir şeyleri öğrenmek zorundayım. Yine bilmediğim bir şeyleri günlerce araştıracağım. Bıktım bu işten artık. Her şeyi öğrenmek zorunda olmaktan bıktım.

Salondaki peteğe taktırma ihtiyacı duyuyorum. Beni zırt pırt uğraştırmasın istiyorum. Bir kere alayım uzun yıllar bir daha beni uğraştırmasın. Adam gibi bir şey olsun istiyorum yani. ECA bataryalarını bildiğim bir marka. Diğerlerini pek bilmiyorum. 500 600 700 neyse ne fark etmez bir tane salona takıp salondaki peteği 23 derece olunca kapatacak termostat lazım. Ne almalıyım? Petek giriş ve çıkışı alttan köşeli.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Danfoss

Ras-c (sıvı sensörlü) veya ra2000 (gaz sensörlü)

İlk sayfaya bakın.

Ben bulamadım hocam vana kafası çıkıyor. Link atabilir misiniz?

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

www.termostatikvana.com

Bu peteklere termostatik vana takmak istiyorum. Danfoss gaz sensörlü almak istiyorum. Sola duvara paralel olsun istiyorum. Bunun için hangi model almam gerekiyor. Rakor almam gerekiyor mu ?

• umuutr U kullanıcısına yanıt
    www.termostatikvana.com
    Danfoss Yatayköşe Gaz Sensörlü Termostatik Radyatör Vanası
    https://www.termostatikvana.com/urun/danfoss-yataykose-gaz-sensorlu-termostatik-radyator-vanasi-ra2000-013g2944-ra-fn-013g0143

www.termostatikvana.com
    Pex Erkek Rekor 16x1/2"
    https://www.termostatikvana.com/urun/hm-pex-erkek-rekor-16x1-2

Erkek pex rakor almalısınız

Çok teşekkürler. Bu rakorun 16 ve 17si var. Nereden anlayabilirim alacağımın ölçüsünü acaba ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • umuutr U kullanıcısına yanıt

çevrenizdeki doğalgaz ustaları yok mu? onlara danışın %90 16'dır ama bir sorun

• merhaba görseldeki gibi fırat marka 1/2 pex vanalarım mevcut, gövdeler sabit kalacak şekilde içini termostatik vanadaki çekirdek ile değiştirip kulanabilir miyim acaba? uyum sağlar mı?

• shawn25 kullanıcısına yanıt

hayır

termostatik vana, gövde + kafa satın alıp takmanız lazım.

• Tesekkur ederim tavsiyeniz icin.

• 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.