Şimdi Ara

**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU) (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.998
Cevap
91
Favori
224.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba hocam,

https://www.mekaniktesisatmarket.com/t9001w0-thera-2-design-termostatik-radyator-vanasi

Linkte ki Termostatik vanayla uyumlu gövde önerileriniz var mı? Aynı marka kullanımı şart mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thelordof kullanıcısına yanıt

Honeywell trv kullanmadım ama dandik ürün üretmez

Köşe tip veya yatak köşe(uk tip) olur

İlk sayfada görseller var

**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)
    **TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)www.termostatikvana.com
    Danfoss Yatayköşe Termostatik Radyatör Vanası 013G5016+013G0143
    https://www.termostatikvana.com/urun/danfoss-yataykose-termostatik-radyator-vanasi-ras-c-013g5016-ra-fn-013g0143

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Mevcutta Eca gövde ve Termostatik vana vardı. 3 odayı da Honeywell Resideo T9001W0 Termostatik vana ile değiştim ama soğuk oda bile 2.8 değerden sonra Ateşlemeye başlıyor. Diğer odalar da bile 3.5 değerinde odalar ısınıyor ideal sıcaklık oluyor. Merkezi pay ölçer sistemli bina olmasına rağmen.

Vanalar bozuk değildir de gövdelerle uyumsuzluk seziyorum. Vanaları da iade edemiyorum, 1 hafta olmamasına rağmen kullanım yapıldığı için iade almayız diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelordof -- 25 Aralık 2023; 13:58:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhaba
    Ben ilk defa ömrumde kombili eve tasindim
    Akdenizde klimali evde yasiyordum

Bu ekledigim fotodaki termostaatik vana mı
    İşe yarayan bir sey mi

Ben hepsini 5 te tutuyorumda ilk mesajdaki 3 4 5 ayarlarini gordum o ayarlar faturama olumlu yansirmi

3+1 ev 2 oda kullanmiyorum ikisindede petekler alttan kapali direk

Oda termostatim var o ayarliyor diye bunlari hep 5 te tutuyordum.

Acaba yanlis mi düşünuyorum

• Zeen Z kullanıcısına yanıt

Oda termostatının olduğu odada 5 de duracak diğerleri 5 de durursa hiç bir işe yaramaz, 3-3,5 gibi ayarlayabilirsiniz.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    O dediginiz degerler bana tasarruf mu sağlar ?
    Mantiginı anlamaya calisiyorumda

Merhaba

Oda termostatını kaç derecede kullanıyorsunuz

Oda term hangi odada

Oda term olan odada termostatik vana var mı?

Kapalı petekler hariç ve oda term olan oda hariç hangi odalarda termostatik vanalar var?

Termostatik vananın görevi bulunduğu odada ortam sıcaklığı belli bir dereceye gelince radyatöre su girişini kesip tasarruf sağlamaktır, ancak 5 değeri yaklaşık 28 derece olduğundan ve 28 derece zaten olamayacağından o şekilde kullanmanın mantığı yoktur. 3-3,5 dereceler 22-23 derece gibi bir ortam sıcaklığı sağlar.

Valla hocam oda termostatim 21 de

Her odada termostat vana var o attigim resimdeki termostat vana ise.
    Oda termostati olandada odada vana var o zaman
    Oda termostatı yatak odasinda ama bugün salona aldim

Yani dedigim gibi cözmeye calisiyorum suan hic bilgim olmadigimdan sanki yatak odasi daha mantikli geliyo ama degisterebilirim tavsiyenize gore

Trv sayısı artıkça tesisat geri dönüş suyu soğumadan kombiye dönmesine buda kombinin verimsiz çalışmasına neden olmaz mı?

• aRsen_lupEn A kullanıcısına yanıt

Trv sayisi dedigin şey bütün peteklere takilmasi zarar hem cep yakar hem pompayi zorlar.Trv cok isinan yakin tesisat baglii olan petege takilmali,yada cok isinan mutfak gibi.Yada 1 petekden fazla oda da mevcut ise 1 tanesine takila bilmeli,ayrica verimsiz dedigin şey yoğuşmayi kast ediyorsaniz,50 derece gönderip 30 derece dönüş suyu alabiliyorsan helal olsun derim:))

Oda termostatı 21 de ise TRV 3 civarında olmalı, oda termostatının olduğu odada ise sonuna kadar açılmalı, bu şekilde verimli kullanım olur. Oda termostatının olduğu odada kesinlikle TRV en son ayarda olacak ona dikkat edin.

• Bu olayı oda termostatlı ve oda termostatsız şeklinde ikiye ayırmak lazım. OT var ise termostatın olduğu odaya TRV takılmayacak zaten, diyelim ki takılmış o zaman en son ayarda olacak ki OT den önce TRV kapatmasın. Bu şekilde zaten diğer tüm TRV ler kapatsa bile 1 petek çoğunlukla pompanın zorlanmadan sirkülasyon yapması için yeterlidir. OT yok ise kombiye en uzak odaya yine TRV takılmıyor bu da yine sirkülasyon için gayet yeterlidir. Bunun dışında çoğunlula banyodaki havlupan veya peteklere de TRV takılmadığı için oradan da sirkülasyon devam ediyor. Böylece 2 hat sürekli açık gibi düşünmek lazım. TRVlerin çoğu kapattığında kombinin dönüş suyu sıcaklığının artması yoğuşma verimini öyle çok etkilemez tabi kombiniz 50-55 derecelerde ise, Bir odanın bile fazladan ısıtılması azalacak olan yoğuşma veriminden daha fazla enerji sarfıyatına neden olacaktır

oda termostatı olan odadaki termostatik vanayı 5 numaradan da öteye en sona getir çünkü oda termostatı ölçüm yapacağı için o petek hep yanmalı. oda termostatı olan odada termostatik vana hep açık kalacak

diğer odalarda aktif olarak kullandığın termostatik vanaların ayarını oda termostatı ile benzer bir numaraya(dereceye getireceksin)

oda termostatını 21c'de kullanıyorsan, termostatik vanaları 3.5 numara veya 3 numaradan bir çizgi ilerde kullanacaksın

termostatik vanalarda her numaraya karşılık gelen sıcaklık değeri (c) var

oda termostatı....> kombiye aç kapa yaptırır

termostatik vana....> peteği aç kapa yaptırır

ikisinin görevi farklıdır. yalnız termostatik vana mekanik bir alettir. oda termostatı gibi anında çok hassas çalışamaz. peteği kısıp açması dakikalar alır

• aRsen_lupEn A kullanıcısına yanıt

100cm pkkp tip 22/60 standart panel radyatörde ortalama 5.5lt & 6litre su bulunur. gidiş dönüş borularını da hesaba katarsak ortalama 7 litre civarında su barındırır

300 liralık bir termostatik vana ile yaklaşık 7 litre suyun kombi tarafından ısıtılmasını engelliyorsun. 120cm 150cm 180cm gibi büyük panel radyatörlerde ortalama ne kadar su bulunduğunu bir de sen hesapla

Almanya'da 20 yıldır evlerde termostatik vana kullanmak zorunludur . Almanlar en az bizim kadar bu işlere kafa yoruyordur diye tahmin ediyorum

selamlar hocam, yakınımın eca markalı termostatik vana ve gövdeyi değiştirmek istiyorum. Set olarak öneri modeliniz nedir? Honeywell sanırım Danfoss a göre pahalı. Danfoss f/p olarak set öneriniz nedir?

• thelordof kullanıcısına yanıt

3 gün önce size linkini gönderdiğim ürün

Bu linkteki de uyumlu mudur? Satıcı ürün içeriğine tam set dedi, gövde ve kafa olarak.

**TERMOSTATİK VANALAR**(ANA KONU)www.hepsiburada.com
    Danfoss 1/2" Köşe Tip Termostatik Radyatör Vana Takımı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/danfoss-1-2-kose-tip-termostatik-radyator-vana-takimi-p-HBV00000QUGIM
  • benim radyatörüm biraz farklı, bu bağlantı için, hangi parçalara ihtiyacım var, takması kolay mıdır, bu konularda pek tecrübem yok, bilgi verebilecek varsa sevinirim, çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 2 Ocak 2024; 8:12:11 >
  • zortak Z kullanıcısına yanıt

kompakt ventilli radyatör

termostatik vana kafası + kompak radyatör çekirdeği alacaksınız

• 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.