Şimdi Ara

Ters yön cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oturduğum sitenin otoparkından çıkınca bölünmüş yolun 20 m solunda ve 250 m sağında olmak üzere 2 göbek var ben trafik çok yoğun olmaması nedeniyle ve trafiği tehlikeye atmadan 20 m soldaki göbekten dönmeyi tercih ediyorum ama geçen gün yine bu yolu kullanırken yanımdan bir polis aracı geçti tedirgin oldum ama ceza yazacağını düşünmemiştim.
    Geçenlerde emniyet kemerinden ceza yemiştim e devlete yansımış mı diye bakayım derken o da nesi 1228 lira ters yön cezası yansıtılmış.
    Siteden çıkınca sola dönülmez tabelası yok henüz tebligat elime geçmedi görüntü ve resim yoksa sizce ceza iptali şansım nedir
    1 ay içinde radar kemer ve ters yön cezası olarak 3.cezam artık arabaya binmeye korkar oldum.
    Vergilerle zaten canımızı çıkarıyorlar bide her bahanede fahiş ceza yazmaları çok zoruma gidiyor.

• oblomov844 o kullanıcısına yanıt
    O oblomov844 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: oblomov844

Trafik yok denecek kadar az ve solda yeterince yer var

Alıntıları Göster
    Bu mantıkla herkes kendince haklı maalesef
    Trafik yok denecek kadar az olan yerlerde kurallar ihlal edilmez diye düşünüyorum
    Trafik levhaları trafiğin az olduğu yerlerde de geçerli
    Kırmızı ışıkta geçenlerinde hepsi aynı mazereti sunuyor "Kontrol ettim kimse yoktu kime ne zararım var"
    Diyecek bir şey yok
    Tanıdık varsa ceza yazan polisleri sürdürün o halde
    Ters yönde gidene ceza mı yazılırmış? Nerede görülmüş değil mi?
  • Ataköy Bakırköyde mi yaşıyorsunuz
  • "Trafiği tehlikeye atmadan" ters yönde gidiyorsunuz öyle mi?
    Hımm
    İyiymiş
  • Çok iyi olmuş, kemerinizi takarsanız, hız kurallarına uyarsanız, tersten gitmezseniz ceza yemekten korkmanıza gerek kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Ataköy Bakırköyde mi yaşıyorsunuz
    Hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

"Trafiği tehlikeye atmadan" ters yönde gidiyorsunuz öyle mi?
    Hımm
    İyiymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper5398

Çok iyi olmuş, kemerinizi takarsanız, hız kurallarına uyarsanız, tersten gitmezseniz ceza yemekten korkmanıza gerek kalmaz.
    Linç yiyeceğimi biliyordum ama çok değil birkaç sene önce 90 lira olan bu ceza şimdi 1228 lira olmuş keşke maaşlarımıza da zam yaparken bu kadar bonkör olsalar
  • oblomov844 O kullanıcısına yanıt
    Linç falan değil, ben tersten hiç girmeyerek yolu her gün uzatırken, tersten her gireni gördüğümde keşke cezalar uygulansa diye sövüyorum. Size patlamış maalesef, bir dahakine düzden gidersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oblomov844

Alıntıları Göster
    Trafik yok denecek kadar az olan yerlerde kurallar ihlal edilmez diye düşünüyorum
    Kırmızı ışıkta geçenlerinde hepsi aynı mazereti sunuyor "Kontrol ettim kimse yoktu kime ne zararım var"
    Diyecek bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozay06 -- 26 Eylül 2020; 1:26:16 >

• Tabi canım bu cezadan sonra tövbe bir daha terse girmem.zoruma giden sadece 20 m için bu cezanın yazılması ve hergün siteden çıkan onlarca araç terse girerken benim polis aracına denk gelmem.
  • 250 metre de çok değil. Arkadaşın iş yeri önünde 50 metre ile 1.5 km mesafe var dönüşler arasında. 1.5 km gidip dönmek gerekiyor her seferinde. Çoğu zaman ters yönden 50 metre gitmeyi tercih ediyorlar. Öğretmenin birine aynı gün yarım saat arayla iki defa ters yön cezası yazılmış. Bari birini iptal etseler diyordu ama kural bu, yapacak bir şey yok. Ben arkadaşın yanına giderken 1.5 km öteden gidip u dönüşü yapıp geldiğim oluyor. Siz de Bundan sonra 250 metre gidersiniz. Gerçekten 250 metre birkaç saniyelik yol, gitmek sorun olmamalı. 5 metre de olsa ters yöne girmek tehlikeli.
  • Geçmiş olsun, zaten arkadaşlar yeterince yüklenmiş ben bir şey demeyeceğim.
    Cezayı iptal ettirmek mümkün değil, hiç uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

Diyecek bir şey yok

Alıntıları Göster
    Küçük kasabalardaki gereksiz ışıklardanda geçerdim kemerde takmazdım kısa süreliyse terse girmektende çekinmezdim çok şükür bugüne kadar ne kendime ne başkasına zarar verdim ama haklısınız bundan sonra bende sizin gibi kuralcı bir sürücü olacağım cezalar belimi büktü kimbilir belkide böylesi hayırlı oldu.

Aynen öyle
    Kaza sonrası "keşke" demekten çok daha iyi olur bu ceza
    Yol kısa da olsa karşınıza saçma sapan birisi çıkar ama ters yönden gittiğiniz için siz suçlu sayılırsınız
    Bunlar maddi hasarlar için söylediklerimiz Allah korusun bir yaya ile veya başka bir canlı ile karşı karşıya gelmek sizi çok ama çok üzecektir
    İyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: izengel

250 metre de çok değil. Arkadaşın iş yeri önünde 50 metre ile 1.5 km mesafe var dönüşler arasında. 1.5 km gidip dönmek gerekiyor her seferinde. Çoğu zaman ters yönden 50 metre gitmeyi tercih ediyorlar. Öğretmenin birine aynı gün yarım saat arayla iki defa ters yön cezası yazılmış. Bari birini iptal etseler diyordu ama kural bu, yapacak bir şey yok. Ben arkadaşın yanına giderken 1.5 km öteden gidip u dönüşü yapıp geldiğim oluyor. Siz de Bundan sonra 250 metre gidersiniz. Gerçekten 250 metre birkaç saniyelik yol, gitmek sorun olmamalı. 5 metre de olsa ters yöne girmek tehlikeli.
    Haklısınız eve yeni taşındım herkesin aynı şeyi yaptığını görünce normali bu sandım ama gerek yok bundan sonra ilerden dönerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChemtraiLs

Geçmiş olsun, zaten arkadaşlar yeterince yüklenmiş ben bir şey demeyeceğim.
    Cezayı iptal ettirmek mümkün değil, hiç uğraşmayın.
    Fotoğraf ve video yoksa iptal mümkün diye biliyorum ama polis arkadaşlara sormak lazım
    Fahri müfettişlerin yazdığı cezalar dahi (fotoğraf, video olmaksızın) iptal edilmiyor.
    Yıllar önce binamızın önündeki park alanındaki aracımıza park cezası yazıldı, trafik şubeye gidip o kadar uğraştık iptal ettiremedik. Dava açılması gerekiyor bir sürü prosedür..
    Sadece aracın o tarihte cezaya konu olan yerde olmadığını ispatlamak, sehven yanlış plakaya yazılan cezalarda sonuç alınır diye düşünüyorum.
  • ChemtraiLs kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal polis aracı kayıttaydı yoksa durmadan geçen aracın plakasını okuyamaz bence.cezadan kurtuluş yok gibi
    Çalıştığım kurumun hastanedeki işlerini takip ediyorum yani resmi göreve gidiyordum yinede değişen bişey olmaz sanırım.
    Cezalar caydırıcı olmalıdır. Önceden 90 lira olduğunu biliyorsunuz demek ki daha önce de aynı kural tanımazlığı yaptınız. Ama gelin görün ki 90 lira sizi pek caydırmamış. 1228 lirayı öderseniz belki aynı hataya tekrar düşmezsiniz.
    Can alma ihtimali olan hatalar yapıp 90 lira ile kurtulmayı beklemek..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.