Şimdi Ara

Tertemiz ağır hasar kayıtlı nasıl oluyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç çalınıyor mesela. Kasko sahibine yeni araç veriyor. Bu arada çalınan araç bulunursa kasko buna ağır hasar kaydı işliyor ve satışa çıkarılıyor. Tertemiz ağır hasar kayıtlı olması böyle bir şey. Ama böyle bir araç ile karşılaşma olasılığınız çok düşük. Genelde hep yalan dolan dalavere dolu araç ilanları.
  • Disardan belli olmuyor anlaminda yaziyorlar hocam onu. Bizim millet hava atmayi sever luks araba olarak gorunsun ama murat 124 motoru taksan bile yeter yani goruntu icin aliyorlar araci cogu insan. Kizlarinda arabaya baktigini biliyor cogu kisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyle aracinucuza alamaz zaten hocam alsada hava yastiklari vs yoktur

• Hasarsız boyasız işaretliyorum ilana giriyorum 30 bin hasar kaydı var. Yemin ederim bazen arayıp sövesim geliyor

• sigorta şirketleride enayiydi kendilerini düdüklettiriyordu hepsi yalan üçkağıt.

• araç sele kapıldıysa eğer, su tertemiz yapmıştır muhakkak bu işin olayı budur başka açıklaması olamaz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataince

Pert olan arabalar ihalede satılıyor. Alan tamirci Allah’a emanet tamir edip piyasaya sürüyor. Airbagleri tamir ediyor bazen hiç takmıyorlar. Uzak durulması gereken araçtır bunlar.

Yetkili serviste onarılmış 25000 hasar kayıtlı arabayı alırım, 15000 e pert olmuş arabayı almam...
    Yetkili serviste onarılmış arabanın değeri markası modeli nedir ona göre değerlendirilir durum. Piyasa değeri ortalama 50 bin olan bir marka model aracın 25 bin liralık hasarını bırakın servisi fabrikasında ''onarsalar'' yine bulaşmam.
  • Kilo Moana kullanıcısına yanıt
    Tabikide hocam. Audinin sadece 1 farı 23.000 lira ederken, Pololar Cliolar 23.000 e hava yastığı açıp pert oluyor. Ben genel olarak servise duyduğum güveni kastettim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

birde bedelsiz carpma nasıl oluyor
    İki şekilde olur mesela plakalığınız düştü ona tramer girdi bedelsiz olur. İkincisi pislik kısmı büyük bir kazaya karışmıştır ama dışarda yapılmıştır.

Bedelsiz çarpma görürseniz ilgilendiğiniz araçta mutlaka expertize sokun akordeon olmuş bir araç alırsınız mazallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataince

Tabikide hocam. Audinin sadece 1 farı 23.000 lira ederken, Pololar Cliolar 23.000 e hava yastığı açıp pert oluyor. Ben genel olarak servise duyduğum güveni kastettim.
    Haklısınız hocam aynen öyle.
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Karşılıklı bir kazaya karışırsınız. Tutanak tutulur. Sizin sigortanızdan karşı tarafın sizin hatanız oranında hasarı karşılanır. Diyelim ki siz 80% karşı taraf 20% suçlu. Bu durumda karşı tarafın sigortasından sizin kazanızın 20%lik bedeli karşılanır. 2000 liraya tamir ettirdiniz diyelim. Sigorta 400 öder, 2000 hasar kaydı çıkar.

Diyelim ki siz 100% suçlusunuz. Bu durumda hasarınızı karşı tarafın sigortası karşılamaz. Ama çarptığınız araba hasarı sizin sigortanızdan yaptırır. Bu durumda siz arabanızı sigortadan yaptırmadığınız için bedelsiz hasar kaydı görünür. Siz 2000’e yaptırırsınız, bedelsiz hasar kaydı yazar ama.

Türlü kombinasyonlarda kaza yaşayabilirsiniz. Bir kaçından bahsedeyim.

1. Dur kalk trafikte öndeki arabayı öpersiniz. Sizin aracınızda bir şey yoktur. Ki olsa da arkadan çarptığınız için sigortadan para alamazsınız. Öndeki araç sigortadan arka tamponunu yaptırır. Örnek veriyorum onda 2000 gözükür, sizde bedelsiz yazar.

2. Yağmurda duramadınız öndeki arabaya arkadan vurdunuz. Arabalar büyük hasar aldı. Yine suçlusunuz onda 20.000 gözükür, sizde bedelsiz.

3. Her zaman arkadan çarpma gibi de düşünmeyiniz. Alkollü çarptınız. Önden arkadan yandan fark etmeksizin 100% suçlusunuz. Karşı tarafta 10000 gözükür sizde bedelsiz yazar.

O yüzden bu araçlar çok dikkat edilerek alınmalıdır. Genelde bu arabalar öndeki aracı öpmüştür kazası yoktur diye satılır. Fakat pert bile olmuş olabilir. Hiçbir şey olmamışta olabilir. Tanıdıktansa alınır. Fakat ben böyle bir aracı almam. Satarken zorlanırım diyen. Yüz binlerce araç satılık sonuçta. Başka bir şey bakarım.

• Sigorta hasarı biraz fazla gösterebilir ama 1 yerine 5 göstermez

• Sigorta şirketinin şişirmesi demek aracın yetkili servis parça değişim ücreti pahalı olduğu için perte ayrılması veya büyük bir hasar kaydı gözükmesi demektir. Fazladan servise para ödemesi demek değil. Örnekler ile açıklarsak,

Reno Sembol, ilk sahibinden ikinci el değeri 30 bin TL, bu araç arkadan hafif bir darbe alsa yetkili servis tamir ücreti 20-30 bin TL civarında şu anda. Sanayi de parça düzeltme yapılsa taş çatlasa 3-4 bin TL tutar. Haliyle bu araç perte ayrılıyor.

Yine Reno'dan örnek vereyim, Megane güncel kasa koltuk kılıfının tek 6 bin TL, araca kedi girdi kılıfların anasını ağlattı çıkacak fatura 20-25 bin TL yani ağır hasar kayıtlı

Her zaman ön yargılı yaklaşmamak lazım, pert veya ağır hasar kayıtlı fırsat araçları da piyasada mevcut.

• Hatasız derken aslında arabada hata yok demek istiyor. Yani kullanıma engel teşkil eden bir durum yok. Ama pertten toplanan araçlar geçici tamir edildiği için güvenip almam. İçinde canımı çocuklar sevdiklerimi bindiriyorsam varsın eski model olsun düşük donanım olsun. Ama pert olmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eve ikinci araç alacak olsam sadece şehiriçinde kullanılacak olsa pert veya ağır hasarlı araç alırdım. bilerek ve amacına göre kullanılmalı.
    Tabi pert aracı normal diye satanlara da çok sağlam dolandırıcılık cezaları gelmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

İki şekilde olur mesela plakalığınız düştü ona tramer girdi bedelsiz olur. İkincisi pislik kısmı büyük bir kazaya karışmıştır ama dışarda yapılmıştır.

Bedelsiz çarpma görürseniz ilgilendiğiniz araçta mutlaka expertize sokun akordeon olmuş bir araç alırsınız mazallah.

Alıntıları Göster
    Gecen bir araca begendim. Ne ilana yazmis ne bisey bi gittim koltukta sigara yanik var resimde orayi kesip koymus
    Bunudaorda ogrendim dedm bedelsiz yazmsi sikinti abi
    Burasini istoc esnafi mi sandiniz diyor bunu diyen buyuk bir kurumsal firma

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

birde bedelsiz carpma nasıl oluyor
    https://www.youtube.com/watch?v=tSdh9oYDqko
  • Hocam bu ülkede '' tatlı taklalı'' gibi bir başlıkla ilan açıp takla atmış aracını sıfırına yakın fiyata satamaya çalışan dürüst ! satıcıları gördükten sonra ben hiçbir şeye şaşırmıyorum...

• Bende bilmiyorum. Öğrensem iyi olur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.