Şimdi Ara

Tesisat Önerisi opel astra HB 2006 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 4 awg uygundur stınger ass vs. olursa daha ıyı olur teyp olarak bence 5250 sd yı elıne al gor sonra karar ver hadı hayırlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak4burak4

4 awg uygundur stınger ass vs. olursa daha ıyı olur teyp olarak bence 5250 sd yı elıne al gor sonra karar ver hadı hayırlısı

Öyle yapmayı düşünüyorum dediğiniz gibi bakıp alıcam
  • Mesela ben arabama sistem yapsam, aküden bagaja 2 awg çekip, bagajdan amfilere 4 er awg ile dağıtırdım.
    Dağıtım için de 1 tane 2 awg giriş - 2 tane 4 awg çıkışs sahip blok kullanırdım.
    Şaseler de yine 4 awg olurdu.
    Ana sigorta da 200 Amper falan olurdu, yine her amfi için de sigorta olurdu blokta.
    Amfileri aynı marka alırdım, mesela Sound Magus C160 ve Sound Magus X1501.
    Mono amfi 2 ohmda 950 watt veriyor, buna 2 tane 4 ohm 400 watt RMS 306C bağlardım.
    Teybim de 9850bt ya sa p88rs-ii olurdu.
    RCA kablolarım, güç kablolarım, bloklar, sigortalar kutup başı falan stinger ve audison olurdu.
    Şimdilik evde tıngırdatıyorum kendi halinde.
  • her sey uyumdan ve kalıteden olusmus olurdu arabada 1 baska oluyor zaten mıd lerı unuttun mustang ya bunlar ne olcak
  • Onlarda kararsızım, Pioneer ın orta seviye modeli olabilir belki, ayrıca ts-s20 de kullanırdım.
    Net bir şey olmadığı için yazmadım.
    Sistemin icraatıyla beraber görselliği de önemli.
    Mesela aynı kasa mono ve stereo amfi, amfilikle çok hoş görünür.

Tesisat Önerisi opel astra HB 2006
  • anladım bu sektorde tercıh cok fazla cok farklı malzemeler kullanılabılıyor yelpaze genıs onemlı olan maddıyat hepsı buna bakıyor.gercekten muazzam olmus yapana helal olsun 0 hata.
  • Evet, seçenek çok fazla.
    Alıcının kendinden emin olması lazım.
    Her sorduğunuz kişi farklı ürün söyleyebilir.
    Zaten bu işin çok fazla detayı var.
  • oyle oluyor zaten herkes 1 marka onerıyor alıcı da emın olamıyor ısın ıcınden cıkılmaz hale gelıyor bu yuzden en kolay yolu begendıgı 1 sistemı alıp kullanması yoksa ıcınden cıkılmıyor.detay olarak 'hz' olayını pek anlamıyorum 50 hz falan bundan bahsedebılırmısın
  • Frekans, +/- nin saniyedeki yer değiştirme sayısı oluyor, zaten kelime anlamı da sıklıktır.
    Alt frekanslar bass seser olarak duyulur, frekans arttıkça orta sese ve oradan da tize doğru gider.
    İnsan kulağı 20 Hz ile 20 kHz (20.000 Hz) arası frekansları duyabilir.
    Mesela bass için frekans arttıkça çıkan bass ses sertleşir.
    Yüksek bass frekanslarda wooferın göbeği pek oynamazken, çok sert ve yüksek bass ses çıkabilir.
    Saniyede çok fazla oynadığı için, göbeğin hareketi az olur.
    Kabaca böyle.
  • tesekur ederım bu degerlı bılgıler ıcın amfıdekı frekans ayarları sevıyelerı nasıl olmalı pekı bu duruma gore mıdler coaxlar ust frekans ta calmalı.mesela woofer kac hz yı gecmemelı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Frekans, +/- nin saniyedeki yer değiştirme sayısı oluyor, zaten kelime anlamı da sıklıktır.
    Alt frekanslar bass seser olarak duyulur, frekans arttıkça orta sese ve oradan da tize doğru gider.
    Yüksek bass frekanslarda wooferın göbeği pek oynamazken, çok sert ve yüksek bass ses çıkabilir.
    Kabaca böyle.

mustang kardeş, senin bilgilerine hayranım.sayende kafamdaki pek çok sorular çözülüyor.teşekkürler.

• Frekans kesimi yaparken, bütünlüğü bozmamak gerekir.
    Mesela ben wooferı genelde 50 Hz dinlerim, ama biraz daha sert olsun istersem 63 ya da 80 Hz yaparım.
    Aslında mid ve wooferı 80 Hz den kesmek en iyisi gibi görünüyor, hem frekansları kaybetmemiş oluruz.
    Yani demek istediğim, wooferı 50 den kesip midleri 125 ten falan kesersen, aradaki frekansları duyamazsın ve şarkının doğallığı bozulur.
    Bir de kesimlerin eğimi var, bu da kesimin keskinliği oluyor, yani kesimin yapıldığı frekanstan sıfıra inerken, ara frekansların genliklerinin ne derecede alçak ya da yüksek olacağı demek oluyor.
    Biraz karışık oldu ama idare edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 8 Ağustos 2010; 1:11:39 >
  • hmm genel olarak anladım pekı muzıgın beat lerını yanı arkada kalan muzıgı duyabılmek ıcın nasıl 1 ayar yapmak gerek anlatabılmısımdır ınsallah yanı ses hopaloru seslerı yutmayacak,bunu nasıl saglarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 -- 8 Ağustos 2010; 12:16:51 >
  • Kaliteli ana ünite, sistemi 3-yol yapmak, kaliteli amfiler, kaliteli kablolar, doğru ayar.
    Bu kadar detaylara girmeyin bence, çünkü sonu yok.
    Ayrıca çok da pahalı olur.
  • dogru sonu yok yıne de ılgın ıcın tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal42

quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Frekans, +/- nin saniyedeki yer değiştirme sayısı oluyor, zaten kelime anlamı da sıklıktır.
    Kabaca böyle.

mustang kardeş, senin bilgilerine hayranım.sayende kafamdaki pek çok sorular çözülüyor.teşekkürler.

eğer mustang kardeşin yazdıklarını okumasaydım cidden yanlış yola doğru gidiyordum . offf offfff daha öğrenecek çok seyim var. mustang, ramazan'dan sonra seni biraz rahatsız edebilirim bu bilgiler açısından =).

• hatta aklıma gelmişken şimdi bişe sormak istiyorum;

sistemi koyacağım araba hyundai getz. fakat ileride sedan bi araba düşünüyorum. yani düzeceğim sistem daha çok sedana yönelik.

cd çalar : pioneer 5250sd,
    amfi : sound magus x402 (bunun yanında ayrıca mid takımı için de mi amfi almam gerekiyor? ya da hepsini besleyebileceğim tek bi amfi var mı?)
    subw. : sert bi bas almak istiyorum, bunun için de en iyi kicker gibi fakat o da fiyat olarak biraz fazla diğerlerine göre galiba. ya da olmadı pioneer 308 d4
    düşünoyrum.
    mid takımı : ne önerirsiniz?

bu arada; amfi 500 rms, subw 400 rms = birbirlerine uygunlar öyle değil mi? amfi fazla olduğu için yakmaz di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josefkoksal -- 15 Ağustos 2010; 6:05:23 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.