Şimdi Ara

Tesisat Önerisi opel astra HB 2006

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar sizden yardim isticem 2006 model opel astra hatchback arabam var ve şöyle yolda giderken veya gezerken güzel tatli bir ses cıksın ıstıyorm arabadan henüz gençim kanım kıpır kıpır hehe =))) sizden fazla pahali olmucak 500 ytl geçmiçek şekilde önerilerinizi beklıyorum lütfen marka'ları güzel adlarıyla ile yazarsanız kayıt edicem birde teyp almayı dusunmuyorm orjinal görüntüsü kalmasını ıstıyorum onun ıcınde dıkkat edelm tesekkurler

• o zaman yapacagınız 1 woofer ve 1 amfı alıp aracın orj. bozmadan devam etmek 500 tl ye anca boyle olur
  • Burak haklısın ama şöylede olabilir.

Benim gibi yapabilir.

KENWOOD KFC-W3012 30CM 1200WATT , 400WATT RMS SUBWOOFER ( Orjinal işlemeli kabin. ) [ 180TL ]

MA AUDIO 5 CHANNEL 2800WATT ( 2 Takım Mid. ve. 1 Adet Subwoofer Çalıştırabilir ) [ 220TL ]

400tl bunlar tutuyor.

100tl'yede 1 adet mid takımı alırsa tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 4 Ağustos 2010; 19:21:38 >
  • kardeşim ıyı guzel demıssın de bunu daha deck i (orj teyp kullanacagından), kablolaması ve de ıscılıgı var bu saydıklarım da 100 150 tl den asagı tutmaz senın dedgıgın gıbı yaparsa fıyat 700 tl lere cıkar ayrıca 5 kanal amfı ve 400 rms woofer tavsıye edıyorsun ama 5 kanal amfıyle de 400 rms woofer ı tam beslemenın mumkunatı yok ses alırmısın alırsın ama tam beslemez bunu yerıne 1 mono amfı 1 de woofer kalanı da orjınal olursa daha saglıklı olur ve woofer tam beslenır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak4burak4

kardeşim ıyı guzel demıssın de bunu daha deck i (orj teyp kullanacagından), kablolaması ve de ıscılıgı var bu saydıklarım da 100 150 tl den asagı tutmaz senın dedgıgın gıbı yaparsa fıyat 700 tl lere cıkar ayrıca 5 kanal amfı ve 400 rms woofer tavsıye edıyorsun ama 5 kanal amfıyle de 400 rms woofer ı tam beslemenın mumkunatı yok ses alırmısın alırsın ama tam beslemez bunu yerıne 1 mono amfı 1 de woofer kalanı da orjınal olursa daha saglıklı olur ve woofer tam beslenır.

Zaten amfi 4+1 yani 2 takım mid çıkışı ve birde sw çıkışı yani 1 tanede mono ses çıkışı var. Bilmiyorum tam beslermi beslemezmi ama bayaa bi etkili oluyo bana göre dikiz aynası oynuyor mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 4 Ağustos 2010; 22:15:52 >
  • onun sub cıkısı 100 150 rms falan olur anca senın wooferın 400 rms tam beslemesının ımkanı yok dıkız aynası oynaması 1 olcu degıl ses 8 9 da ıken de 150 rms lık falan woofer aynayı oynatabılır ses sıze yetıyorsa dıyecegım 1 sey yok ama rakamlara gore degerlendırırsek amfın yetersız.
  • Sagolun arkadaslar ben bu yazdıklarınızı not alıp ses sistemini yaptıracağım kisiye bunları soylicem asliinda hepsini ben alsam sadece taktirmasina işçiliğine para versem o arkadasın dükkandan ürün kullanmasına izin vermesem nasl olur ?? Bunada bı açıklık getirirmiyiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tabı kı olur neden olmasın maddı yonden de ıyı olur cunku magazalar pahalı satıyor acele etmemenızı tavsıye ederım yoksa hata yapıp bos yere para verebılırsınız montajcıların her dedgıne de ınanamamanızı onerırım.ayrıca ne tur bass tonlamasında hoslanırsınız ne tur dınlersınız bunu belırtmenızde fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 -- 6 Ağustos 2010; 20:19:55 >
  • Genelde pop türkce ve bazen de yabancı günümüzdeki fenomen fm de çalan parçalar tabiki extra başka müzik dinlemem kulağıma hoş gelsin zevk alayım araba kullanırken o kadar ::)
  • anladım aracın orıjınalıne sub ve amfı eklersenız keyıf verır butcede sınırlı oldugunda en ıyı boyle olur
    sub:
    amfi:
    bu ıkısı uygun olur gerıye kaablolama ıscılık ve deck kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 -- 7 Ağustos 2010; 12:30:22 >

• quote:

onun sub cıkısı 100 150 rms falan olur anca senın wooferın 400 rms tam beslemesının ımkanı yok dıkız aynası oynaması 1 olcu degıl ses 8 9 da ıken de 150 rms lık falan woofer aynayı oynatabılır ses sıze yetıyorsa dıyecegım 1 sey yok ama rakamlara gore degerlendırırsek amfın yetersız.

Ya tabi tam besleyemezde bilmiyorum ama jbl 38 cm var bir abim dede ondada edison ed-505a var onun kadar bass vuruyor rahat bi şekilde belkide bastırıyordur onu bilemem.
  • Hayırlı olsun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 7 Ağustos 2010; 15:48:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

quote:

onun sub cıkısı 100 150 rms falan olur anca senın wooferın 400 rms tam beslemesının ımkanı yok dıkız aynası oynaması 1 olcu degıl ses 8 9 da ıken de 150 rms lık falan woofer aynayı oynatabılır ses sıze yetıyorsa dıyecegım 1 sey yok ama rakamlara gore degerlendırırsek amfın yetersız.

Ya tabi tam besleyemezde bilmiyorum ama jbl 38 cm var bir abim dede ondada edison ed-505a var onun kadar bass vuruyor rahat bi şekilde belkide bastırıyordur onu bilemem.

bu konuda olcu daha cok kulaktır adam memnunsa sesten daha da bısey denmez zaten kullanıcıların kacı tam performans dınlıyo dıye baksak parmakla sayılır heralde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

quote:

bu konuda olcu daha cok kulaktır adam memnunsa sesten daha da bısey denmez zaten kullanıcıların kacı tam performans dınlıyo dıye baksak parmakla sayılır heralde.

Tabi haklısınız , sizin söylediğizde doğru tam performans besleyebiliyorlar diyelim hadi buseferde sesi çok açamıcaklar Ama ben gain'i ve amfinin ayarlarını birasdaha zorlamak için 1 Faradlık kapasitör alcam sanırım umarım faydası dokunur

• evet faydası olcagına ıhtımal vermıyorum cunku kapasıtor enerjı bırıkımı yapar sonrada arac far kısmasında falan o enerjıyı kullanarak aracın far kısmasını falan onler yanı senın dedıgınle kapasıtorun 1 alakası yok yıne de mustang a sormanı tavsıye ederım.
  • Kapasitörün kullanılma amacını şöyle açıklayayım.
    Altyapınız sorunsuzsa kablo kalınlığı ve kalitesi olarak, akünüz sisteme az geliyorsa, yani far kısılması falan gibi, o zaman kullanılabilir.
    Aküler anlık olarak çok yüksek akım verebilirler.
    Yani 60 Amper aküden, anlık 300 amper bile çekilebilir.
    Zaten 60 Amper akü demek, akünüzün 1 saat boyunca 60 Amper verebilecek kapasiteye sahip olduğu demektir, yani akünüz 60 Amper değil, 60 Amper/Saattir.
    Aküler yapısı gereği yüksek çekilen akımlar yüzünden çok kısa sürede eski haline dönemez, sönümlenirler.
    İşte burada kapasitörler devreye giriyor, akünün kendini toparlaması için aküye zaman kazandırıyor.
    Kapasitörün değeri arttıkça, sisteme geri verebileceği akım miktarı artar.
    Kapasitörler, büyük değerlere sahip kondansatörlerdir.
    Sanırım biraz daha açıklık getirmiştir olaya.

• Çok teşekkür ederim burak4burak ve MustangGT39
    Peki mustang yani şöyle bir amacı var benim açımdan özetlemek gerekirse ses max 50 desek ama ben 35 yapınca arabanın ışıkları sönüp geliyor ve az daha açsam amfi kesiyor kapasitör bu zamanda devreye giriyor ve o çektiği akımın altından kalkabilmesini sağlıyor akünün.
  • Faydası olabilir.
    Ama ilk bakılacak şey kabloların kalınlığı ve kalitesidir.
    Kablo kalındır ama tenekedir, bir anlamı olmaz.
    Bunun için alt yapı her zaman iyi olmalıdır.
    Aslında kullanıcılar para vermek istemiyorlar fazla ama, ben mesela normal bir ses sistemi için altyapıya 300 lira ayırırım sanırım.
    Yani sorun yaşadığınızda, acaba altyapıda mı sorun var diye düşünmezsiniz.
    Sistemden verim alabilmek için her parça uygun olmalıdır.
    Amfinizin ayarı doğru değilse, o yüzden bile kesebilir.
    Bu işlerin çok detayı var aslında.
  • tesekkurler mustang.ben bu ses acınca kesme olayında pek elektrıkle alaka goremedım sankı alt yapıda sorun var gıbı bıldıgım kadaryıla sıstem 1 woofer 1 amfıden olusuyordu just4.bu sıstemde sesı acınca amfı kesıyorsa bence elektrıkten degıl alt yapıdan elektrıktense de aku ölmustur herhalde.
  • @MustangGT39 tekrar teşekkürler , kabloları 4awg kullanmayı düşünüyorum kablolarında bu sistemde kalitede çok önemli rol oynadığınıda öğrenmiş oldum. Şimdiden sonra alıcağım ( teyp , kablo ) ' yu temiz 2.el veya birazdaha zorlayarak 5250sd. olacak sanırsam. Mid takımı biraz ertelenicek

@burak4burak4 şu anda sistem evde yatıyor daha araca montajı yapılmadı teyp ve kablolarımı alınca inşallah montajını yapıcağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 7 Ağustos 2010; 20:45:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.