Şimdi Ara

2016 MODEL OPEL ASTRA 0 ARAÇTA MOTOR DEĞİŞİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
6.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Opel Astra HB 2016 Model aracımı 2017 Ocakta teslim aldım ve henüz 3 aylık kullanımda ve 2000 km’de olmasına rağmen aracımda yağ eksiltme sorunu ile karşılaştım. Yetkili servise götürdüğümde aracı bir süre daha kullanmamı ve sonrasında tekrar getirmemi talep ettiler. 5 gün sonra aracı tekrar götürdüğümde ise yağın yine %50 oranında eksildiğini ve motoru açıp bakmaları gerektiğini belirttiler. 1 hafta daha serviste kalan aracımın motor sekmanının kırıldığı bu yüzden motor revizyonu yapılması gerektiğini ilettiler. Opel Türkiye’ye sorunu aktardım ve yeni bir araç talep ettiğimi bildirdim. Opel Türkiye’den de araçta değer kaybı yaşanmayacağı için onarıma onay verecekleri, yeni araç ile değişim yapamayacakları cevabını aldım. Hevesimin kursağımda kalması bir yana, onca parayı çöpe atmış gibi hissediyorum kendimi. Opel gibi büyük bir firmanın malının arkasında durmaması da ayrı bir sorun. Diyeceğim o ki sakın ha sakın Opel’e yaklaşmayın. Ben tüketici olarak haklarımı biliyorum ve hukuki süreci başlatacağım. Çünkü Opel Türkiye’nin kendi seçtiği bana dayatmak gibi bir hakkı yok. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu kapsamında arızalı/ayıplı araç nedeniyle tüketicinin hakları, kullanıcıya şu hakları veriyor:

Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
    a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme
    b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
    c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
    seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Üstelik bu araç gizli ayıplı mal! Motorun içinde ne olup bittiğini ben değil senin buna onay veren mühendislerin bilecek.

Ben motor revizyonunu kabul etsem, yarın hangi ikinci el piyasasında bu aracı değerinden satabilirim ve kimin günahına girebilirim...Demem o ki, Opel'den uzak durun!!!

• Motor revizyonu mu yapılacak, komple motor mu değişecek ?
  • yeni 1.4 150 hp olan motor mu?
  • Aynı durum başka bir Astra K'da daha olmuştu forumda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPECIALIZED

Aynı durum başka bir Astra K'da daha olmuştu forumda.

bizim Polo GTi'larda da bilindik bir olaydır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toxoplazma

quote:

Orijinalden alıntı: SPECIALIZED

Aynı durum başka bir Astra K'da daha olmuştu forumda.

bizim Polo GTi'larda da bilindik bir olaydır.

Polo GTi'yı karıştırmayın hocam. O arabayı alanlar zaten yağ eksilttiğini bile bile alıyor. Bi de CTH'lar eksiltmiyor muhabbeti çıktı, onlar da 100 KM'de 10 litre benzin 1 Litre yağ yakıyor.

• Yağ eksiltmesini ilk nasıl fark ettiniz uyarı mı verdiaraç yoksa kendiniz mi kontrol ettniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Yağ eksiltmesini ilk nasıl fark ettiniz uyarı mı verdiaraç yoksa kendiniz mi kontrol ettniz

Yenilerde ekranda uyarı veriyor diye biliyorum.

• Daçya kadar sorunsuz marka yokmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam böyle konular açmayın, Astra ABCDEFGKAHBADGLNSNB kasa fanboylar burada linç eder sizi..hatta ban bile yiyebilirsiniz..

Kolaylıklar dilerim, iyi forumlar..
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Revizyon dediler. Yani rektefiye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trexin

yeni 1.4 150 hp olan motor mu?

Astra K 1.4 150 Hp
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Yağ eksiltmesini ilk nasıl fark ettiniz uyarı mı verdiaraç yoksa kendiniz mi kontrol ettniz

Hocam tamamen şans eseri benzinlikteki pompacı yağına suyuna bakayım dedi. bende bak dedim kırmamak için. bakınca yağ çok az kalmış dedi inanmadım ama arabada titreme sorunuda vardı aynı zamanda. ertesi sabah servise götürdüm adamın dediği çıktı yağ bitmek üzereydi. sonra yağı tamamlayıp 500 km sonra gel dediler. 250 km oldu servisten arandım müsaitiz gelin diye. götürdüğümde koydukları yağın %50 si bitmişti. sonra açıldı motor 1. pistondaki segman kırılmış.
  • Geçmiş olsun kesinllikle hukuki yolu tüketin hakkınızı alın , türkiyede tampon boyasına fiyat öldürenler refektiye duyunca pert fiyatı isterler...

• geçmiş olsun, böyle durumlarda kullanıcıyı mahkeme vs. takla attırmadan aracı güzellikle değiştiren marka görmedim, bilen varsa söylesin
  • Tüm otomobil firmalarına devletin bir ayar çekmesi gerekmiyor mu sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: Experimentation

geçmiş olsun, böyle durumlarda kullanıcıyı mahkeme vs. takla attırmadan aracı güzellikle değiştiren marka görmedim, bilen varsa söylesin

Valla hocam kendileri kaybeder. Bu ikinci sıfır alışımdı. Bundan önce Astra H sıfır almıştım. Bundan sonra yanına yaklaşmam iş mahkemeye kalırsa.
  • Aracı iade almak zorundalar. Rektefiye nedir sıfır araçta. Mahkemede %200 kazanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

Almanya ile iletişime geçin.
    Astra K anakonumuzun ilk sayfasında iletişim adresleri mevcut mail olarak.
    Geçen gün aldığım bayiden aradılar. Sizi Almanyadan arayabilirler bayi nasıldı vs. gibi sorular yöneltirler. Olumlu cevap verirseniz onlara, hediye veririz falan dediler.

Kısacası bayiler, Opel merkezden tırsıyor.Daha yüksek mecralara sesinizi duyurursanız kesin ve seri dönüş alırsınız. Opel Türkiye ile görüşürken de bu tehditi bol bol savurun.

Tşkler hocam öyle yapayım en iyisi.
  • Sandik motor takılsın ne olacak. Bu bir değer kaybı oluşturmaz. 3 aylık kullanım olmuş zaten. Alır almaz tespit edebilseydiniz yasalar sizin yanınızda olurdu. Yani tüketici hakları da şu durumda sizin yanınızda değil. Adamlar zaten motoru ücretsiz değiştiriyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.