Şimdi Ara

Motoru Yenilenmiş Araç alınır mı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
69.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sizce motoru yenilenmiş bir araç alınır mı? yetkili serviste motorunun değiştirilmiş olduğunu düşünelim.. uyum sağlamama, ayar tutmama, sürüş kalitesinde düşme gibi durumlar olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

Alınır niye alınmasın? Sen kaportaya bak

Saygılar..

kaporta motordan daha önemli yani ?Motorunda işlem yapılmış aracı almak istemem fabrikadan çıktığı gibi olmaz onun yerine tamponu çamurluğu değişmiş araç alırım daha iyi en fazla bir tarafı eğik durur

5 yıl önceki mesajım alıntılanmış

Fabrikadan çıktığı gibi olmaz sözüne katılmıyorum. Motor yenilenirken aynı orjinal parçalar kullanılıyor sonuçta. Yeter ki usta işinin ehli olsun. Mis gibi de olur.

Kaportayı sadece çamurluk tampon değişimi olarak düşünme. Aracı olan herkesin başına gelebilecek ufak tefek şeyler bunlar. Mesela ağır kaza yapmış şasesi direği birbirine geçmiş bir araç düşün. Esas böyle bir araç fabrika ayarına getirilemiyor. Piyasadaki pertten toplama araçların hali ortada.

Yaşından ve kilometresinden dolayı motoru rektefe olmuş bir araba satılırken sorun olmaz, hatta daha makbuldür. Ama kazalı bir araba için aynı şey düşünülmüyor maalesef.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Motoru Yenilenmiş Araç Alınır mı?

Motoru yenilenmiş araç satın almayı düşünüyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar vardır.

Artılar:

• Azaltılmış maliyet: Motoru yenilenmiş araçlar, yeni araçlara kıyasla genellikle daha uygun fiyatlıdır.
    • Geliştirilmiş performans: Yenileme işlemi sırasında motorun parçaları yenilenebilir veya değiştirilebilir, bu da performansın artmasına yol açabilir.
    • Uzun ömür: Motoru yenilenmiş araçlar, düzgün bir şekilde bakıldığında yeni araçlarla karşılaştırılabilir bir ömre sahip olabilir.

Eksiler:

• Gizli sorunlar: Motorun yenilenmesine rağmen, yıpranma veya hasar gibi gizli sorunlar olabilir.
    • Garanti kapsamı: Yenilenmiş motorlar genellikle yeni araçlar kadar uzun garanti kapsamına sahip değildir.
    • Bakım maliyetleri: Motoru yenilenmiş araçlar, yeni araçlara kıyasla daha sık bakım gerektirebilir.

Motoru Yenilenmiş Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Aracın geçmişini ve bakım kayıtlarını inceleyin.
    • Güvenilir bir tamirciye veya bayiiye danışın.
    • Aracın performansını test edin.
    • Yenilenmiş motorun garanti kapsamını öğrenin.
    • Aracın bakım maliyetlerini göz önünde bulundurun.

Sonuç olarak, motorları yenilenmiş araçlar, maliyet tasarrufu ve geliştirilmiş performans gibi avantajlar sunarken, gizli sorunlar ve daha yüksek bakım maliyetleri gibi dezavantajlar da olabilir. Bilgili bir karar vermek için yukarıda belirtilen faktörleri dikkatlice değerlendirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alınır niye alınmasın? Sen kaportaya bak

Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

Alınır niye alınmasın? Sen kaportaya bak

Saygılar..
    Alınır tabi, hiçbir sorun da çıkmaz. Motor değiştirilebilir, yenilenebilir, rektifiye edilebilir, krank taşlanıp sibop kapağı düzeltilebilir, tüm sıfırlama işlemleri usta bir elde yapıldıktan ve kaliteli parça, malzeme ve işçilikten sonra motor ilk günkü gibi olur. Gayet normal ve olağan bir durumdur. Motoru bozulan araç garantideyse sandık içerisinde fabrikadan yeni motor gönderilir, yetkili serviste takılır, gerekli proğramlama yapılır, araç sahbine teslim edilir. Aracın kilometresi de sıfırlanır böylece.

Orjinal şekilde yapılmış bir motorun uyum sağlamama, ayar tutmama ve sürüş kalitesinde düşme gibi durumlar işi baştan savma yapan ehliyetsiz ve yeteneksiz kişilerin yaptığı uygulamaların bir neticesidir. Bu nedenle daima konuya vakıf yetkili veya özel servislere başvurmakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Alınır tabi, hiçbir sorun da çıkmaz. Motor değiştirilebilir, yenilenebilir, rektifiye edilebilir, krank taşlanıp sibop kapağı düzeltilebilir, tüm sıfırlama işlemleri usta bir elde yapıldıktan ve kaliteli parça, malzeme ve işçilikten sonra motor ilk günkü gibi olur. Gayet normal ve olağan bir durumdur. Motoru bozulan araç garantideyse sandık içerisinde fabrikadan yeni motor gönderilir, yetkili serviste takılır, gerekli proğramlama yapılır, araç sahbine teslim edilir. Aracın kilometresi de sıfırlanır böylece.

Orjinal şekilde yapılmış bir motorun uyum sağlamama, ayar tutmama ve sürüş kalitesinde düşme gibi durumlar işi baştan savma yapan ehliyetsiz ve yeteneksiz kişilerin yaptığı uygulamaların bir neticesidir. Bu nedenle daima konuya vakıf yetkili veya özel servislere başvurmakta fayda var.

Alıntıları Göster
    arkadaşımın bmw si 9000 km de motor değiştirdi.şu an 50.000 de hiç sıkıntısı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: w.antilles

arkadaşımın bmw si 9000 km de motor değiştirdi.şu an 50.000 de hiç sıkıntısı yok.

Alıntıları Göster
    Bizimde krank dağıldı. Motor yeniden yapıldı. 40000 km filan oldu hiçbir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Çelik -- 16 Temmuz 2009; 13:20:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Çelik

Bizimde krank dağıldı. Motor yeniden yapıldı. 40000 km filan oldu hiçbir sorun yok.

Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR MERHABALAR 15000-17000 LİRA ARASI 2. EL ARAÇ BAKIYORUM,SİZCE DİZELMİ YOKSA BENZİNLİMİ ALMALIYIM.BAKTIĞIM MARKALAR 2004 ÜSTÜ CLİO,2004 ÜSTÜ FİESTA,2000 ÜSTÜ CORSA,2000 ÜSTÜ VW POLO.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vhdttn

ARKADAŞLAR MERHABALAR 15000-17000 LİRA ARASI 2. EL ARAÇ BAKIYORUM,SİZCE DİZELMİ YOKSA BENZİNLİMİ ALMALIYIM.BAKTIĞIM MARKALAR 2004 ÜSTÜ CLİO,2004 ÜSTÜ FİESTA,2000 ÜSTÜ CORSA,2000 ÜSTÜ VW POLO.

Alıntıları Göster
    Adam gibi yapılmışsa alınır, ucuz yollu yapıp satmak için yapılmışsa süpriz olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hasarlı araç alınır mı?
    15 yıl önce açıldı
    Chevrolet Araç Alınır mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Usta bir elden ciktiysa fabrikadaki seri uretimden bile daha saglam olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreplt

Usta bir elden ciktiysa fabrikadaki seri uretimden bile daha saglam olur.
    Hort 3 yıl sonunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

Hort 3 yıl sonunda

Alıntıları Göster
    Yetkili Servis ile yapılmış bir durum ise alınır.

Ama sanayi işi ise kaç kaç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Alıntıları Göster
    3 yıl sonra hort evet bugün cevap yazanlara da diyorum ki adam almış satmış başka yazmayın daha :D
  • quote:

Motoru, rektefiye için yetkili servise verdiğinizde, bu işlem servis tarafından mı yapılıyor?
  • quote:

Ayrıca konu açarsanız diğer üyeler de görür daha iyi bilgi alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

quote:

Ayrıca konu açarsanız diğer üyeler de görür daha iyi bilgi alırsınız

Alıntıları Göster
    Tartışmasız alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Motoru, rektefiye için yetkili servise verdiğinizde, bu işlem servis tarafından mı yapılıyor?

Anlamadınız sanırım.

Mesela bir araç var motoru sorun çıkardı bu X marka bu aracı X markanın yetkili servisine verip yeni motor getirilmesinden karar kılınıyor ve yeni motor eski motor ile değiştiriliyor bu işlem şahsen benim kendi açımdan daha güvenilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Anlamadınız sanırım.

Mesela bir araç var motoru sorun çıkardı bu X marka bu aracı X markanın yetkili servisine verip yeni motor getirilmesinden karar kılınıyor ve yeni motor eski motor ile değiştiriliyor bu işlem şahsen benim kendi açımdan daha güvenilir.

Alıntıları Göster
    Beyler bu arada 3 ay sonra cevap yazıp konuyu bugüne getiren '' vhdttn '' kurbanı olduk.
    Ben yeni fark ettim 2009 konusu.

• sebenlideniz kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim açıkçası nerden yeni konu açıldığını bilmiyorum.yarımcı olursanız sevinirim.teşekkür ederim
  • quote:

teşekkür ederim açıkçası nerden yeni konu açıldığını bilmiyorum.yarımcı olursanız sevinirim.teşekkür ederim

Otomobil Genel sayfasını açıp, konuların bittiği yerin altında 'Yeni Konu' yazan yere tıklayıp açabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

quote:

Otomobil Genel sayfasını açıp, konuların bittiği yerin altında 'Yeni Konu' yazan yere tıklayıp açabilirsiniz

Alıntıları Göster
    çok teşekkür ederim

• Motoru sıfırlanmış dizel mi benzinli mi daha az risklidir yoksa aynımıdır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.