Şimdi Ara

2016 MODEL OPEL ASTRA 0 ARAÇTA MOTOR DEĞİŞİMİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
6.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yanlış anlamayın, her araçta olma olasılığı olan konu size rast gelmiş. Bu konuda opel alınmaz demek yanlış.

Bu arada opelin de aracı değiştirmesi lazım, bu da onların yanlışı.

Not: kalite kontrol şu şekilde yapılır,

sürekli devam eden bir bant düşünün dakikada 5 araç geliyor, kalite kontrol mühendisi bu 5 araçtan belli zaman aralıkları ile rast gele seçim yapar ve kontrol eder. her araç tek tek kontrol edilmiyor.

onu geçtim kontrol etse de siz 2000 km kadar kullanıp fark etmişsiniz , o orada 2 km de hiç farketmezdi herhalde.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    4 teker 1 direksiyonu var, o kadar sorunsuzluk olsun.

Şaka bir yana da sizin gibi yorum yazan görmüştüm benzer başlıklarda:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Revizyonu kesinlikle kabul etmeyin ve hakkınızı arayın. Arkadaşların da dediği gibi forumda daha önce bir üyenin de başına gelmişti aynı durum. İki üç aylık aracın motoru neden değişsin? Aracınız ayıplı mal kapsamına girer, gereken neyse hukuki yollarla yapılır. Geçmiş olsun.
  • sadri.abi kullanıcısına yanıt
    Sandik motor takilmasi gerekir deger kaybi olmaz. Tramere islenmiyor sonucta her sanzimani patlatan,motoru bozulan arabayi sifiriyla degistirseler olme esegim olme batarlar. Bir tane vardi honda bayisinde airbag ariza yapmis lamba yakiyor adam arabayi sifirlayin diyor. Adamlar anlatamiyor degeri dusmez,bisey olmaz yok... yok airbag patlamaz soyle olur boyle olur en sonunda zar zor degistirdiler sistemden gosterip calistigini teyit edip vermislerdi.

Sandik motor takmiyorlarsa mahkeme yoluna gidilir.

• Asla revizyonu kabul etmeyin.En kötü ihtimal sandık motor yada sıfır araç vermelerini talep edin.Gerekiyorsa dolandırıcılık ve ayıplı maldan bimere,savcılığa şikayet edin.
    15 yaşında 200-250 bin kmdeki arabalar bile rektefiye olunca millet 20 bin liraya almıyor.Üretim hatası olduğu nerdeyse kesin olan sıfır gibi arabanızın motorunu açtırıp,işlem yaptırmayı kabul etmeyin
  • Yani şu konunun VW için açıldığını düşünemiyorum ortalık birbirine girmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

4 teker 1 direksiyonu var, o kadar sorunsuzluk olsun.

Şaka bir yana da sizin gibi yorum yazan görmüştüm benzer başlıklarda:)

Motor arzasının tekerle direksiyonla alakası olduğunu düşünen hiç görmemiştim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle o km'de bir araçta rektifiye olmaz. sandık motor gerekir. rektifiye sonrası aynı arızayı yapma olasılığı da mevcut. olduğu gibi ayıplı mal demek. aslında rektifiye daha zor işlem sandık motorun sıkıntısı evrak işlemlerinin uzun sürmesi.

- almanya'dan motor sipariş edilecek. gümrükte kontrol edilecek. motor ithali öyle kolay bir işlem değil. daha sonra aracın motorun değişimi için MMO eksperi gelecek. yapıldıktan sonra tekrar muayane ve ruhsat değişikliği demek. opel bunlarla uğraşmak istememiş.

- en sıkıntısız olanı aracı değiştirmek onu da opel türkiye istemez. maliyet dert değil. ancak araç değişimi için kart açmaları lazım. almanya'da hoop ne oluyor diyecek. büyük ihtimal prim kaybetmekten tırstılar. vaka sayısı fazla olunca zincirleme kötü performans raporları gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertay_a

geçmiş olsun.

yanlış anlamayın, her araçta olma olasılığı olan konu size rast gelmiş. Bu konuda opel alınmaz demek yanlış.

Bu arada opelin de aracı değiştirmesi lazım, bu da onların yanlışı.

Not: kalite kontrol şu şekilde yapılır,

sürekli devam eden bir bant düşünün dakikada 5 araç geliyor, kalite kontrol mühendisi bu 5 araçtan belli zaman aralıkları ile rast gele seçim yapar ve kontrol eder. her araç tek tek kontrol edilmiyor.

onu geçtim kontrol etse de siz 2000 km kadar kullanıp fark etmişsiniz , o orada 2 km de hiç farketmezdi herhalde.

Hocam sattıkları malın arkasında durmadıkları için öyle yazdım. Kul yapısı sonuçta illaki hatalar olacaktır ama bu hatada nasıl davrandıkları ortada. Sorun opel'de değil opel türkiye'de. Git sıfır araç al iki ay sonra bozulsun sonra birde mahkemeyle uğraş.

Opel motorunun dci ile çok alakası vardı ya.

Neyse özel döneme denk geldim galiba pardon...

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Opel motorunun dci ile çok alakası vardı ya.

Neyse özel döneme denk geldim galiba pardon...

Özel dönemini bilmemde daçyada turbo benzinli motor varbiraz oku

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Opel motoruyla çok alakalı oldu şimdi tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: SPECIALIZED

Aynı durum başka bir Astra K'da daha olmuştu forumda.

Ben de öyle bir şey hatırlıyorum. 1.4 150 lik miydi acaba...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, okudum onu da. 1.4. T 150 lik. Eninde sonunda yeni araç verecekler. Yasal yolsa yasal yol. Ayrıca Almanya'ya ve bilumum ilgili yerlere mailimi attım. Süreç içerisinde göreceğiz.
  • geçmiş olsun
    umarım sonuca ulaşırsınız
    peşini bırakmayın dava açarsanız kazanma olasılığınız yüksek
    bunu maalesef tüm markalar yapıyor
    malının arkasında duran bir tane firma olsa ama yok ne yazık ki
    devlet bişey yapmayınca onlar da dilediği gibi at oynatıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Sandik motor takilmasi gerekir deger kaybi olmaz. Tramere islenmiyor sonucta her sanzimani patlatan,motoru bozulan arabayi sifiriyla degistirseler olme esegim olme batarlar. Bir tane vardi honda bayisinde airbag ariza yapmis lamba yakiyor adam arabayi sifirlayin diyor. Adamlar anlatamiyor degeri dusmez,bisey olmaz yok... yok airbag patlamaz soyle olur boyle olur en sonunda zar zor degistirdiler sistemden gosterip calistigini teyit edip vermislerdi.

Sandik motor takmiyorlarsa mahkeme yoluna gidilir.

hangi bayide çalışıyorsunuz?
    herhangi bir tüketici bu yorumu yazmaz
    bozulan motoru/patlayan şanzımanı normal mi karşılıyorsunuz yani?
  • cglr85 C kullanıcısına yanıt
    Sosyal medya özellikle YouTube,Facebook üzerinden Videolar,resimler paylaş haklı olduğunu göster..Dökümanlar geniş kitleye ulaşınca mecburen dönüş yapacaklardır..

• quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

hocam böyle konular açmayın, Astra ABCDEFGKAHBADGLNSNB kasa fanboylar burada linç eder sizi..hatta ban bile yiyebilirsiniz..

Kolaylıklar dilerim, iyi forumlar..

Hocam CDTI yerine BlueHDi'ye geçerler mi ?

• 2000-2001 Model Toyota corollalar çıktığında yağ eksilttiğini anlayanlar servislere müracaat etti ve araçlara yeni segman atıldı. Değişim yaptırmayanların araçları ise piyasada bu modeller çok yağ yakıyor diye anılmaya başlandı. Araç ve motor değişimi söz konusu olmadı o zaman.

Bu araca gönül ister yeni motor versinler ama sanmıyorum. Konu bakalım nereye varacak. Umarım sıkıntısız bir süreç olur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.