Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.33 2011 model aracım tekleme yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar.2011 model 1.33 benzin+lpg corolla aracım son zamanlarda çalıştırdıgımda tekleme yapıyor gaz yemiyor. Gaz ne kadar versemde yemiyor gitmiyor araç. Benzinde de aynı sıkıntıyı ara sıra yapıyor ama lpg de her zaman yapıyor. Bi yarım saat sonra ısınınca azalıyor gaz yemeye başlıyor. Fakat son zamanlarda gittikçe çoğaldı bu gaz yememe artık trafiğe bile çıkamıyorum artık. Bir sürü ustaya gösterdım fakat kimse kesin birşey söylemiyor . Buji değiştir dediler değiştirdim fakat yine aynı. Kimisi kötü yakıttan dedi fakat düzenli şekilde shell den yakıt aldım fakat yine aynı sorun devam etmekte ısınınca azalıyor fakat ilk çalıştıgında aşırı fazla rolantide bozukluk ve tekleme gaz yememe sorunları var. Böyle sorunla karşılaşan ve çözen bilgisi olan yardımcı olabilir mi neden kaynaklanıyor bu sorun. Birçok kişi bilmiyor sorunu bulamıyoruz.

• biçok yerden kaynaklanabilir , oksijen sensörü , yapar , hava akışmetre sensörü yapar , eğer varsa MAP sensörü yapar , gaz kelebeğinin kalibrasyonu bozulmuştur yapar , otomatik jiklede problem vardır yapar ,

araca OBD den bi bilgisayar bağlayıp baktırmak lazım yetkili servise git eğer bulamazlarsa iyi bir oto ekspertize gidip sorununu anlat bulabilirmisiniz anlarmısınız flan de onlarda yardımcı olabilir senin sorunun yakıtın yanmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum , yakıt sisteminde sorun olsa lpg de yapar benzinde yapmazdı , ikisinde de yapması benim aklıma oksijen yani hava almayla veya bunların bağlı olduğu sensörlerle ilgili bir sorun olduğunu düşündürüyor , sensörlerin soketlerini çıkar tak elektrik aksamlarını kontrol ettir , kablolarda yada soketlerde bile sorun olsa sensör çalışmayacağı için yine sorun olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 8 Eylül 2024; 18:52:11 >
  • Yaşadığım şehirdeki toyotadan anlayan en iyi ustaya gösterdim bilgisiyarı bağladı arabaya fakat beyinde hiçbir sorun , hata , arıza görünmedi beyinde sıkıntısız görunuyordu beyinde ustada kötü yakıttan dedi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.