Şimdi Ara

Clio HB 2001 RXT 1.4 aracıma ekonomik hoparlör seçimi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar sitede arama yaptım bir çok bilgiye ulaştım ancak yine de aklıma takılan bir kaç husus var...

aracın orjinal hoparlörleri tam anlamıyla rezalet. orta tonlar kayıp tizler berbat baslar ise kapı gürültüsü gibi geliyor. bunların yerine arka kapıdakileri de iptal ederek sadece ön kapılara monte edilmek üzere component ya da 2-3-way coaxial düşünüyorum. Genelde normal ya da düşük seviye seste müzik dinlerim fazla güce ihtiyacım yok, istediğim şey müziğin tüm frekansları net ve temiz olarak dinlemek hepsi bu.

-öncelikle daha çok Chillout, Lounge, Progressive Trance türü müzikler dinliyorum. .
    -bütçem en fazla 150YTL
    -bütçem kısıtlı olduğu için amfi kullanmadan direk orjinal teybe bağlayacağım.

aklımda bir kaç çözüm var biri JBL 6507 16CM MİD TİZ TAKIMI bu ürün montajla birlikte 150-160 YTL tutuyor.
    bunları taktırırsam memnun kalır mıyım ? amfisiz orta veya düşük seste teybim kaldırır mı ?

http://urun.gittigidiyor.com/JBL-6507-16CM-MID-TIZ-TAKIMI-SIFIR-KAPALI-KUTUDA_W0QQidZZ8484935#aciklama

-ikinci olarak PİONEER 16CM TS-G1641R 2-way

http://urun.gittigidiyor.com/PIONEER-16CM-TS-G1641R-Hoparlor-kapali-orj-sifir_W0QQidZZ7703739

son olarak eliftuning ile görüştüm teknik servisteki arkadaş, eğer amfisiz kullananılacaksa DLS in 50W RMS serisi DLS B6A modelini önerdi. özellikle düşük ve orta seviye seslerde çok iyi performans alırsınız dedi. bu konuda fikriniz nedir ? coaxial'e alternatif olur mu ?

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=6840&k_id=964&kn=DLS

bunların dışında istediğim sesi alabilmek için ne tür bir hoparlör seti tavsiye edersiniz ... şimdiden teşekkürler

• hocam mid takımları teyple bağlaman imkansızdır anfi surmen gerek anfi surmeyeceksen pioneer marka 3 way ovalleri arkaya onlerede hepsibirarada hoparlor alırsın orjinal sistemine gore seni tatmin edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc_avalon -- 6 Mart 2008; 12:32:29 >
  • Arkadaşım component leri anfisiz kullanamazsın.Bana sorarsan arkaya pandizota bir takım pioneer 6992s al ön kapılarada uygun büyüklükte yuvarlak hoparlör al işi bitir.
  • Ya arkadaşlar nasıl yarum yapıyorsunuz veya neye göre yorum yapıyorsunuz anlamıyorum. Öncelikle bütün hoparlörler teypte çalışır. Ancak düşük ses alırsın yada sesi tam net alamazsın. Yani pek sağlam olmaz. Bütçenle fazla birşey yapılamaz ancak 2.el olarak bakabilirsin temiz olarak bulursan daha uyguna gelecektir. Amfide olursa çok iyi olacaktır. Aracını değiştirirsen başka aracada takabilirsin çok iyi olur senin içinde. Amfi önerim 60.4 yada 60.2 işini görecektir. 60.2 daha uygundur. Eğer 2 takım alırsan önlere ve arkalara olarak 60.2'nin 2 kanalına bağlayamazsın o zaman 60.4 almalısın. Bütçeyi biraz daha arttırırsan çok daha güzel şeyler yapabilirsin...
  • arkadaşlar değerli cevaplarınız için teşekkür ediyor ve bir soru daha soruyorum :)

Daha önceki mesajımda bahsettiğim 2001 Clio HB RXT aracım için ön kapılara, orjinal teybe direk bağlanacak hoparlör seti tavsiyesi istemiştim. Amfi kullanmayacağımdan component almaktan vazgeçtim. Şimdi de coaxial tercihi konusunda fikrinizi öğrenmek istiyorum 100YTL seviyesinde veya altında 4x20W çıkış verebilen ana üniteye bağlayabileceğim hoparlör seçenekleri aşağıdakiler ise siz hangisini seçerdiniz ? istediğim müziğin alt üst tüm frekanslarını duyabilmek temiz ve net bir ses istiyorum güç aramıyorum.

1- Hertz DCX 165 coaxial 65YTL
    120W Peak Power, 60W RMS
    60Hz - 21kHz
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4643&k_id=680&kn=680

2- Pioneer TS-G1749 17cm 90YTL
    170 Watts Max. Power Handling
    35 Watts Nominal Rating
    Frequency Response : 35 ~ 25,000 Hz.
    Efficiency : 90 dB
    Impedance : 4 Ohm
    http://www.sahibinden.com/pioneer_-_ts-_g1749_17_cm_eseksenel_2_yollu_hoparlorler_pioneerWQQaXQQ4482593WQQpXQQdisplayitem

3- Pioneer TS-G1641R 16cm 70YTL
    160 Watts Max. Power Handling
    30 Watts Nominal Rating
    Frequency Response : 35 ~ 22,000 Hz.
    Efficiency : 91 dB
    http://www.sahibinden.com/pioneer_ts-_g1641r_sifir_orijinal_kargo_ucretsizWQQaXQQ5254063WQQpXQQdisplayitem

Pioneer-TS-A1682S 16cm 75YTL
    280 Watts Max. Power Handling
    50 Watts Nominal Rating
    Frequency Response : 30 ~ 33,000 Hz.
    Efficiency : 91 dB
    http://www.sahibinden.com/pioneer_ts-_a1682s_280w_sifir_orj_kargo_ucretsizWQQaXQQ5548713WQQpXQQdisplayitem

• Tabikide hertzi seçerdim. Çok net bir ses alacağınızdan emin olabilirsiniz. Bunlardan 2 takım kullanırsanız çok harika ses alacağınızdan emin olabilirsiniz...
  • arkadaşlar her birinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum... sonunda bir karar verip Pioneer TS-A1682S aldım, bu hoparlörü -her ne kadar RMS değerleri ana ünitenin üzerinde olmasına rağmen- yüksek seste kullanmayacağımdan ve frekans aralığı diğerlerinden daha iyi olmasından 30-30K ayrıca uzun vadede daha iyi bir ana ünite ya da amfi üzerinden besleme durumunda daha güçlü olacağından dolayı tercih ettim. umarım ses kalitesinden memnun kalırım. montaj için biraz uğraşacağım sanırım clio montajı konusunda tecrübelerini paylaşmak isteyenlerin mesajlarını bekliyorum... sağlıcakla kalınız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: _By_BoSs_

Tabikide hertzi seçerdim. Çok net bir ses alacağınızdan emin olabilirsiniz. Bunlardan 2 takım kullanırsanız çok harika ses alacağınızdan emin olabilirsiniz...

4x20 teyp ve böyle bir coaxiel ile çok harika bir ses alınmaz.Sadece ses alınır ve azda olsa bass sesi alınır tabi o da hissedilmez bile.4x20 ile nereye harika ses alıyorsunuz anlamadım...

quote:

arkadaşlar her birinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum... sonunda bir karar verip Pioneer TS-A1682S aldım, bu hoparlörü -her ne kadar RMS değerleri ana ünitenin üzerinde olmasına rağmen- yüksek seste kullanmayacağımdan ve frekans aralığı diğerlerinden daha iyi olmasından 30-30K ayrıca uzun vadede daha iyi bir ana ünite ya da amfi üzerinden besleme durumunda daha güçlü olacağından dolayı tercih ettim. umarım ses kalitesinden memnun kalırım. montaj için biraz uğraşacağım sanırım clio montajı konusunda tecrübelerini paylaşmak isteyenlerin mesajlarını bekliyorum... sağlıcakla kalınız...

Hocam yanılmıyorsam yanlış hoparlör almışsınız.Sizin aldıklarınız 16 cm Clio'nun ön kapıları ise 13 cm.

• evet doğru clio nun ön kapıları 13 cm. ancak 16 cm lik hoparlörler de sorunsuz montajlanabiliyor. montajı kendim yaptım, 16 lık hoparlörlerde iç kısımda 13 lük çapı kadar vida montaj delikleri mevcut, çıkarttığım hoparlörün vida deliklerine aynı yerlerinden yenilerini vidaladım. mevcut hoparlör yerine rahatlıkla 16 cm lik hoparlörlerin mıknatısı sığıyor. aldığım hoparlör seti orjinal teyp ile tahminimden çok daha iyi bir performans sağladı. hatta fader front olarak dinleyip sonra arkaları devreye alınca fark alenen belirginleşiyor. iyi bir hoparlör seti ile dinleyince orjinal hoparlörler bu kadar mı kötüymüş diyorsunuz. teybin son sesi 32 dolayısıyla 25i geçince distortion başlıyor zaten ben 15-20 arasında dinlediğimden sorun olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hamidasim

evet doğru clio nun ön kapıları 13 cm. ancak 16 cm lik hoparlörler de sorunsuz montajlanabiliyor. montajı kendim yaptım, 16 lık hoparlörlerde iç kısımda 13 lük çapı kadar vida montaj delikleri mevcut, çıkarttığım hoparlörün vida deliklerine aynı yerlerinden yenilerini vidaladım. mevcut hoparlör yerine rahatlıkla 16 cm lik hoparlörlerin mıknatısı sığıyor. aldığım hoparlör seti orjinal teyp ile tahminimden çok daha iyi bir performans sağladı. hatta fader front olarak dinleyip sonra arkaları devreye alınca fark alenen belirginleşiyor. iyi bir hoparlör seti ile dinleyince orjinal hoparlörler bu kadar mı kötüymüş diyorsunuz. teybin son sesi 32 dolayısıyla 25i geçince distortion başlıyor zaten ben 15-20 arasında dinlediğimden sorun olmuyor.

Hayırlı olsun hocam.13 cm lik çapı olan bir yere 16 cm nin etrafı nasıl sığdı anlamadım.Mıknatısı sığsa bile çevresini kaplayan o yuvarlağın dış kısmı nasıl sığdıiki?

• 13 cm orjinal hoparlörlerin çıktığı yere 16 cm tam olarak oturmuyor zaten. kenarları 2-3mm havada kalıyor. ancak vidaları karşılıklı dengeli bir biçimde iyice sıkınca tam olarak kasaya oturuyor. bazı montajlarda gördüm altına mdf kestirip koymuşlar. ben onunla uğraşmadım bu haliyle de gayet güzel.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hamidasim

13 cm orjinal hoparlörlerin çıktığı yere 16 cm tam olarak oturmuyor zaten. kenarları 2-3mm havada kalıyor. ancak vidaları karşılıklı dengeli bir biçimde iyice sıkınca tam olarak kasaya oturuyor. bazı montajlarda gördüm altına mdf kestirip koymuşlar. ben onunla uğraşmadım bu haliyle de gayet güzel.

İçinize sindiyse sorun yok.
  • hamidasim arkadaşım aynı araçtan bendede var ve aynı bütçe sıkıntısıda benim elimde bir arkadaşımın verdiği Pioneer TS-G1709 17 cm hoparlörler var bunun yanında ne alabilirimde güzel ses alabilirim orjinal teypten bide montajı yanlızca eski hoparlörleri söküp kablolarına yenilerini bağlayarakmı yaptın yoksa ekstra birşey yapmak gerekiyormu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.