Şimdi Ara

Tesla'da kritik oylama: Elon Musk'ın görevine son verilebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tesla'yı Musk kurmadı diyor bazı arkadaşlar doğrudur ama Musk'tan önce Tesla kimsenin iplemediği veya adını bile bilmediği bir şirketti. Tesla Musk ile hayatımıza girdikten sonra birçok benzer firma kuruldu ve benzer elektrikli araç projeleri ortaya çıkardılar ama birçoğu daha araçları piyasaya bile süremeden battı. Oysa Tesla bugün VW, MWB gibi devlerin bile kendilerine rakip gördüğü bir endüstri standardı haline geldi. Musk bir kapitalismiş, ilk düşündüğü daha çok para kazanmakmış felan, kazansın arkadaşım hatta daha da çok kazansın. Birçok dev şirket kazandığı parayla borsalarda piyasalarda deyim yerindeyse uyutuyor parasını. Musk ise uzaya ve yeni araştırmalara yatırıyor. Elbette bu yatırımları da babasının hayrına değil ama yan etki olarak insanlığa çok büyük hayrı var. Ben kazanılmış milyarlarca doların borsada işlem görmesindense marsa yolculuk gibi amaçlarda kullanıldığını görmek isterim şahsen. O yüzden kimse gelip de bu adamı Mercedes'in, BMW'nin CEO'u gibi tanıtmaya kalkmasın bir zahmet çünkü aradaki vizyon farkı inanılmaz boyutlarda.

Edit: Oylama sonuçlanmış ve Elon Musk CEO olarak görevine devam edecek olup sevmeyenlerini üzmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 6 Haziran 2018; 8:37:33 >

• Elon a sorduk en iyisini yapacağıdık emme adamı görevden alıyollamış yauw...

• İnşallah görevden alınırda Reis musk ı işe alır bizim yerli otoyu yaptırır. (şimdi hemen alıntılayın ince tayfası )
  • Elon balonu patlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Tesla'yı Musk kurmadı diyor bazı arkadaşlar doğrudur ama Musk'tan önce Tesla kimsenin iplemediği veya adını bile bilmediği bir şirketti. Tesla Musk ile hayatımıza girdikten sonra birçok benzer firma kuruldu ve benzer elektrikli araç projeleri ortaya çıkardılar ama birçoğu daha araçları piyasaya bile süremeden battı. Oysa Tesla bugün VW, MWB gibi devlerin bile kendilerine rakip gördüğü bir endüstri standardı haline geldi. Musk bir kapitalismiş, ilk düşündüğü daha çok para kazanmakmış felan, kazansın arkadaşım hatta daha da çok kazansın. Birçok dev şirket kazandığı parayla borsalarda piyasalarda deyim yerindeyse uyutuyor parasını. Musk ise uzaya ve yeni araştırmalara yatırıyor. Elbette bu yatırımları da babasının hayrına değil ama yan etki olarak insanlığa çok büyük hayrı var. Ben kazanılmış milyarlarca doların borsada işlem görmesindense marsa yolculuk gibi amaçlarda kullanıldığını görmek isterim şahsen. O yüzden kimse gelip de bu adamı Mercedes'in, BMW'nin CEO'u gibi tanıtmaya kalkmasın bir zahmet çünkü aradaki vizyon farkı inanılmaz boyutlarda.

Edit: Oylama sonuçlanmış ve Elon Musk CEO olarak görevine devam edecek olup sevmeyenlerini üzmüştür.
    Musk'tan önce nasıl iplenmeyen bir şirketse artık şirkete ilk yatırım yapanlar Google ve Amazon Ceo'ları. En son yatırım yapan Elon Musk.

Musk'tan önce ilk siparişlerini alan bir şirket. İlk otomobilini ürettiklerinde Ne Musk ceo idi, ne hissesi en fazla olandı.

Bildiğin Eberhard'ın ve Tarpening'in emeklerinin üstüne kondu.

Bugün tüm tesla otomobiller Eberhard'ın başında olduğu ekip tarafından geliştirilen Tesla Roadster'in altyapısını kullanmaktalar.

Eberhard ve Musk fikir ayrılıklarına düştüklerinde şirketin asıl sahibini şirketten dolaylı yoldan gönderdiler. Tam olarak fikir ayrılığının neyden kaynaklandığını bilen bir insan Eberhard'ın ne kadar gerçekçi, Musk'ın ise ne kadar show odaklı olduğunu anlayabilir.

Kendisinin parayı düşünmesinde, kar odaklı olmasında sorun yok. Her girişimcinin yapması gereken budur. Burda sorun onun kar odaklı olmadığını düşünenlerde.

Kendisinin doğrudan veya dolaylı yoldan futuristik geleceğe adım atması ise yine bana göre tamamen safsatadan ibaret.

Bir insan marsa neden insan gönderir?
    Marsa insan göndermekten kasıt tam olarak nedir?

gibi tonlarca sorulan soruların cevaplarını bulabilirsek; Musk'ın ne kadar show amaçlı ve aslında bir çok anlamda içi boş işler yaptığını anlayabiliriz.

Mesele marsa insan göndermekse Nasa bunu 1983'ten beri yapabilir. Nasa'nın marsa insan göndermekten anladığı ile Musk'ın marsa insan göndermekten anladığı arasında dağlar kadar fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 6 Haziran 2018; 11:40:13 >

• eulogy kullanıcısına yanıt
    Evet iplenmeyen bir şirketti çünkü otomotiv devlerinin hiçbir adını ağzına bile almıyor, kendilerine rakip olarak bile görmüyorlardı. Ama ne olduysa bugün her büyük otomotiv firmasının CEO'su Tesla'yı şöyle geçicez, edicez sakız gibi ağızlarından düşüremiyorlar. Tesla'nın bugünki değeriyle otomotiv firmaları arasında alt sıralardan üst sıralara geldiği de ortada, yanılmıyorsam en son Ford'u geçmişleri en değerli firma kategorisinde.

Musk'ın uzay konusundaki adımlarını tamamen şahsi keyfiyet veya egosuna bağlıyorsanız onu hiç tanımamışsınız demektir. Nasa gibi kurumlar sadece bilimsel araştırma için marsa, aya giderken Musk, Bezos gibi milyonerler tabii ki bunu yeni bir iş kolu ve gelir kapısı olduğunu gördükleri için bu konuya yatırım yapıyorlar. Google bile bugün asteroid'lerde madencilik amaçlayan firmalara yatırım yapıyor çünkü elde edilecek gelir potansiyeli inanılmaz boyutlarda. Kısaca hiç de şov amaçlı veya boş işler değil.

• quote:

Evet iplenmeyen bir şirketti çünkü otomotiv devlerinin hiçbir adını ağzına bile almıyor, kendilerine rakip olarak bile görmüyorlardı. Ama ne olduysa bugün her büyük otomotiv firmasının CEO'su Tesla'yı şöyle geçicez, edicez sakız gibi ağızlarından düşüremiyorlar. Tesla'nın bugünki değeriyle otomotiv firmaları arasında alt sıralardan üst sıralara geldiği de ortada, yanılmıyorsam en son Ford'u geçmişleri en değerli firma kategorisinde.

Musk'ın uzay konusundaki adımlarını tamamen şahsi keyfiyet veya egosuna bağlıyorsanız onu hiç tanımamışsınız demektir. Nasa gibi kurumlar sadece bilimsel araştırma için marsa, aya giderken Musk, Bezos gibi milyonerler tabii ki bunu yeni bir iş kolu ve gelir kapısı olduğunu gördükleri için bu konuya yatırım yapıyorlar. Google bile bugün asteroid'lerde madencilik amaçlayan firmalara yatırım yapıyor çünkü elde edilecek gelir potansiyeli inanılmaz boyutlarda. Kısaca hiç de şov amaçlı veya boş işler değil.
    Aksine sizin Elon Musk'ı hiç tanımadığınızı düşünüyorum.

Elon Musk'ın Mars planının şov amaçlı olmasının sebebi gerçekleşmeyecek olması.

Yani özetle Elon Musk yalan söylüyor.

Yapmadığı bir iş hakkında işi çoktan başarmış veya yapacakmış gibi anlatması da ayrı rezilllik

En son Marsa otomobil gönderiyordu, sonuç? Tam 14 ay boyunca bunun reklamını yaptı, üstelik herkes o otomobilin marsa gitmeyeceğini bildiği halde.

Şimdi de tamamen hiç bir problemi çözmeden, üstelik çözülmeyen problemleri çözmek üzere yatırım yapmayan bir spacex şirketinin marsa sadece büyük roket üreterek insan gönderebileceği üzerine propaganda yapması tamamen pazarlama yalanından ibaret.

Siz inanıp inanmamaya devam edin, biz tamamen şov olarak görüyoruz. Çünkü marsa insan göndermek bir inanıp inanmama işi değildir, bilgi işidir. Tonla şirket uzay turizmi üzerinde çalışıyor, hiç bir şirket bu konularda şaklabanlık yapmıyor.

Marsa insan göndermek nasıl bilgi işi oluyor?

Şöyle oluyor. Dünyada Nasa veya hiçbir şirketin marsa gitmekte mühendislik anlamında problemi yok. Başka teknolojilerde problemi var. Örneğin medikal teknoloji, örneğin süperiletken teknolojisi, örneğin metalurji, örneğin elektronik, örneğin nanoteknoloji.

Bunların hiçbirine ısrarla yatırım yapmayan spacex, sadece büyük roketlerle mars yolculuğunu tüketicilere satması tamamen aldatmacadan ibaret.

Tüketicilere marsa gitmek mühendislik açısından bir problemmiş ve bu problemi sadece spacex çözmüş şeklinde tamamen aldatmaca dolu bir proraganda sunuyor.

Örneğin hedefini 2034 yılından 2039 yılına çekmeye çalışan Nasa'nın neler ile uğraştığını bilseniz aslında Spacex'ten ne kadar ileride ve ne kadar anlamlı işler yaptığını anlarsınız.

Olmayan teknolojiyle sadece mars yolculuğu süresini (ki bahsettiği 3 ayda marsa ulaşım tamamen traştan ibaret, aynı hyperloop üzerinde salladığı hızlar gibi) azaltarak marsa yolculuk yapacağını iddia etmek şaklabanlıktan, daha fazla Tesla otomobil satmaya çalışmaktan başka bir şey değil.

Bu forumda electrogod veya saynrand nickini kullanırken hatırlamıyorum ama 2006 veya 2008 yılında Eberhard veya Tesla, sonrasında elon musk konusunu açan ilk insan benim. Siz Annihilator, Mete gibi insanlarla ekran kartı konusunda hd 5770'i tartıştığınız zamanlarda bu forumda Elon Musk hakkında ilk eleştirel yorumu yazan da benim.

Kabul etseniz de etmesenizde Elon Musk tamamen başarılı bir pr çalışmasıyla şişirilen, yaptığı ürettiği (ki kendisi üretmiyor ama üstüne konuyor) işler abartılan bir vitrinden ibaret.

Son 20 yılda Musk'ın şirketlerinde olan şeyler (ki tesladakileri bildiğin eberhard başardı, üretti) teknolojik atılım olarak ilk 100'e dahi giremez. Tamamen pr etkisinde kalınan şeyler. Aynı ilk 5'e bile giremeyen Tesla'nın düşük profilli ilkel autopilotunun dünyanın en gelişmişi olduğu sanılması gibi.

Uzay Bilimleri, pozitif bilimler, teknoloji düşkünü bir insan olarak daha dh editörlerinin tanımadığı Elon Musk hakkında olumlu olumsuz yorumları ilk yapan biri olarak, 2006 yılından beri Musk'ı takip eden biri olarak bunların söylenmesi komiğime gidiyor. Herkesin fikri olabilir ama bahsettiğiniz mevzuları bilmediğimi iddia etmeniz bir tür Türk Hastalığı. Bilmeyen konuya bilenden daha hakim.

Bu arada belirteyim Uzay boşluğunda ilerleyen Tesla otomobil, şu an itibariyle yörüngesi doğrultusunda Marsı tutturamıyor. Hayırlısı bakalım, inşallah düzeltirler.

Musk bu konuyu ilk açtığında nasıl ki 2019 tamamen yalansa, 2025 de aynı oranda yalan. Zaten farkedersen 2035 yılında yapabileceklerini anlattığı şeyleri sırf fazla link tıklansın diye 2025 yılında yapacaklarına (aslında yapamayacaklarına) yamayan haber siteleri var.

Gelelim otomobil devlerine;

Otomobil devleri zarar eden bir otomobili satmak istemiyor, olay bundan ibaret. Çünkü elektrikli otomobil sizin sandığınızın aksine başarılmaya çalışılan bir şey değil, sadece bir tercih meselesi. Bu işin çok ayrıntısı var belki ayrı bir konuda tartışmalıyız.

Tesla Motors hiç bir zaman iplenmeyen bir şirket olmadı. Siz ısrarla bana Tesla şunu geçti bunu geçti diye anlatmanız saçma. Elon Musk Pr dışında Tesla'ya bir katkısı yok. Ne vizyon kendisine ait, ne otomobilleri o geliştirdi, ne başka birşey.

Basit bir soru;

Tesla 2008'den itibaren Musk sayesinde mi ünlendi yoksa Musk 2008'den itibaren Tesla sayesinde mi ünlendi? Bence ikisi de doğru. Ama pazarlama açısından En karlı çıkan Musk oldu. Bugün şu forumdaki kullanıcıların %90'ı Tesla'yı Musk'ın kurduğunu ve otomobilleri Musk'ın geliştirdiğini sanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 6 Haziran 2018; 14:0:23 >

• eulogy kullanıcısına yanıt
    Musk ne kadar da ilkokul terk biriymiş öyle, teşekkürler sayenizde öğrenmiş olduk. Ben de hemen kendisiyle ilgili attığım mesajları düzenliyorum.
  • quote:

Musk ne kadar da ilkokul terk biriymiş öyle, teşekkürler sayenizde öğrenmiş olduk. Ben de hemen kendisiyle ilgili attığım mesajları düzenliyorum.
    Gerçekten de yazabileceklerin bu kadar. Bana laf sokmak, tek yaptığınız Musk'ı eleştirenlere laf sokmaya çalışmak.

Bu dünyada filmler, diziler, müzisyenler, ideolojiler, dinler, devlet başkanları, futbolcular herşey herşey eleştiriliyor. Albert Einstein bile eleştiriliyor.

Ama nedense konu Musk olunca eleştirilere tahammülünüz olmuyor. Önce eleştireni bilmemekle suçluyorsunuz, sonra bunun böyle olmadığı anlaşılınca bel altı mahlle ağzıyla laf sokmaya çalışıyorsunuz.

Yorumlarınızı editlemenize gerek yok efendim, Musk'ı yapmadığı şeyler konusunda övmeye devam edebilirsiniz. Biz siz bilmediğiniz konuda konuşsanız dahi sizin kendi orjinal yorumlarınızı görmek isteriz.

Hayır bahsettiğiniz gelişmelerin bir tanesinin Musk'a ait olduğunu görsem, hatta gelişmeyi bırak fikrin yani vizyonun Musk'a ait olduğunu görsem ben de sizin tarafa geçecem ama malesef yok.

Ne Tesla, Ne Spacex, Ne Powerwall, Ne Hyperloop

İcatları, patentleri bir kenara bırak fikir bile kendisine ait değil. Sonra çağı değiştiren adam oluyor.

Ben bu tepkilere Nikola Tesla'dan alışığım.

Tesla'da bolcana traş konuşurdu, yalan üstüne yalan. Marslılarla konuşması, dandik dinamik yerçekimi teorisi ile herşeyi çözdüğünü iddia etmesi, yapmadığı icatları yapmış gibi anlatması vs vs...

Daha foruma alternatif akımı Tesla'nın icat etmediğini anlatamıyoruz. Normal yani böyle tepkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 6 Haziran 2018; 14:34:54 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.