Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1932. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: emrahh88
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
39.049
Cevap
1.013
Favori
2.550.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
49. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 19301931193219331934
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bakalım hocam, aynı fiyattan gelirse kayıp oranının daha yüksek olabileceğini düşündüm. 2.5'e kadar kendime fiyatta esneklik payı tanıdım. Üstü için ancak LR RWD gelirse 2.6 2.7 düşünürüm.

• burki_rock kullanıcısına yanıt

Juniper açıklanınca mevcut Model Y'nin "çöp" olduğunu iddia edenler hastalıklı kişiler hocam, takılmayın onlara. Bazı insanlarda böyle bir karakter sorunu var, başkasının zarar görmesinden mutlu oluyorlar. Ancak mevcut Model Y çöp olacak bir araç değil, makyaj yiyen ve makyajla sorunları çözülen ilk araç da değil. Elbette Juniper gelince biraz gözden düşecek, biraz değer kaybedecek ama hepsi bu.

Ben de gelince 2. aracımı Juniper ile değiştirmek istiyorum ama elimdeki Model Y'nin durumu ile ilgili içim çok rahat. İddia ediyorum Juniper katı hal bataryası gibi yeni bir teknolojiyle gelse ve 600 km üzeri EPA menzili sunsa bile mevcut model ciddi bir değer kaybına uğrar ama yine de çöp olmazdı. Çöp olması için gerçekten kötü bir araç olması, alanları pişman etmesi gerekir. Öyle bir durum olmadığı için takılmaya gerek yok.

Bir ekleme daha yapıyım, Juniper gelince sıfır fiyatı aynı bile olsa (1.86 milyon) ilk 5-6 ayda 2. elde 2.5 milyondan satışa çıkacaktır. Bunu da yazın bir kenara  (Aynı fiyata geleceğinden de pek ümitli değilim açıkcası)

Uzun uzun yazma sebebim aracı sizin gibi sipariş vermiş olanlara moral verebilmek, gönlünüzü ferah tutun, ödediğiniz paranın kat kat üstünde bir araç aldınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 31 Ocak 2025; 16:7:52 >

Hocam 2023 eylulde 3 milyona sattiklari performance’i aralikta 2.4’e wallbox hediyeli sattilar sonra 1.790’a tek motorlusunu getirdiler.

%10’da juniper getirirseler bugun 1.5’’a dusurup envarterden satsalar bile mevcut kasalari alanlar ciddi zarar eder.

Ben suan 1.8 verip eski kasa model y alanlari hayretle izliyorum,millet elden cikarmaya calisiyor yeni kasa gelmeden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EUS E kullanıcısına yanıt

O zaman bana da hayret etmeye devam edebilirsiniz hocam.

Valla Togg grubunda o kadar soruna rağmen millet savunuyor, burada siz gömüyorsunuz.

Gömdüğüm bir durum yok dostum, teknolojinin bu kadar onemli oldugu bi arabanin eski kasasina talep gostermeniz ilginc.

iki uc aya bu aracin yeni kasasi gelecek zam gelecek diye dusunulse nakit hic risk almadan %4 getiriyor ayda!Paranizin bekcisi degilim sonucta 3 ay sonra kimsenin bakmayacagi bi arabaya paranizi baglamak istiyorsaniz baglayin.

Ben bi mala para baglayacaksam guncelligine bakarim iki ay sonra guncelligini yitirecek bi mala iyi bir kampanya olursa dusunurum ancak.

Motor aynı, batarya aynı, işlemci aynı..

Dış tasarım Porsche benzerinden çinli alternatiflerine yönelmiş.

İç tasarım ve süspansiyonlarda QoL değişimler var ama toplam kalite olarak %10 dan fazla artış yok.

Dünü ile bugünü farklı olan güzel ülkemde %10'dan gireceği garantisi var mı arkadaşım? Kasanın baz fiyatının max 40 bin TL artış yemeyeceğinin bir garantisi var mı?

Bak sana ne diyeyim. Ekim ortalarında zam haberi geldi EFS için aradılar. Yok artık dedik az biraz karlarından vazgeçmeyip renkleri %40 lık dilime mi koyacaklar? Mavi siparişim vardı 2450 TL oldu ve rengini siyaha çevirmek zorunda kaldım.

Risk analizi yaparken sadece yeni kasa geliyor obaa eskisi bitti denmez :D bütçene göre yorum yapar ona göre adım atarsın. Bazı insanlar da başka sebeplerden ötürü aylık %4 faizle parasını kapatmıyor.

Yeni kasa gelirse güle güle kullanın arkadaşlar, gelmezse 2450 TL den satılacak ona hazırlıklı olun. Karşılayabilen riski alsın yoksa biraz düşünsün.

• LambdaCore L kullanıcısına yanıt

Valla gram takmıyorum. Hiçbir aracı da kar amacı güderek almadım şu ana kadar.

İlk 2013'te Fiesta alırken 35 bine, "o paraya ikinci el şu alınır, ona o para verilmez, plaka taktığın gibi -5000 tl yaz" falan diyorlardı. Arabayı 20 bin üzerine sattım.

Corolla aldım, yine makyaj geçişiydi tam bu Tesla süreci gibi, 64'e aldım, 500'e sattım. Ona da "kasa değişiyor, satamazsın alma, bekle" diyenler vardı. 3,5 sene canavar gibi bindim.

Kamiq alırken ilk defa 2. el aldım. Onda da "araç yok, piyasa yüksek, bekle düşecek çip krizi bitince" diyenler vardı. 750'ye aldığım aracı 1.3 civarına satıyorum şimdi, büyük oranda anlaştım müşteri ile.

Gel gelelim aynı muhabbet Tesla konusunda yaşanıyor benim tarafımda. Evet ben de çok isterim Juniper alayım, hiç ardıma bakmayayım.

Ancak BURASI TÜRKİYE. Bakın alıp, sattığım fiyatlardaki makasa! 1 sene sonra 3-3,5 milyon olacağının bu araçların garantisi yok, geçtim 2.5 milyonu.

Ülke şartlarını göz önünde bulundurmayacak kadar zengin değilim. Şu an ÖTV artsa, 2.4 m olsa araç 50 bini yakmak durumundayım ben mesela.

Alana aptal muamelesi yapmayı bırakın artık diyorum bu bilen arkadaşlara. Juniper bekleyen arkadaşlar, inşallah gönlüne göre alır. Ancak şu an mevcut model y, son güncellemeleri 4. nesil işlemci vs. ile gayet 4-5 sene yazılım anlamında tüm desteği alacaktır.

ABD'de ki arkadaşım 10 senelik tesla almayı düşünüyordu ki onlar dahi güncelleme alıyor hala.

Bir salın arkadaşlar, anı yaşayın, günü yaşayın. Allah gecinden versin, 4 ay bekleyip almak nasip olacak mı bakalım maddi manevi?

Nasipte ilerde Juniper var ise her türlü olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burki_rock -- 31 Ocak 2025; 17:29:21 >

2-3 ay sonra kimsenin bakmayacağı bir araba mı? : )

Önceki mesajları ciddiye almamıştım zaten de bundan sonrakileri de ciddiye almamak için güzel bir sebep...

Hocam onun vergi dilimi kaynakli oldugundna bi haber yorum yaptiginizi biliyormusunuz :))

Tesla yeni model y su an eskisine gore yurtdisinda 10bin dolar civari daha pahali. Insanlar sadece kendini avutuyor. Vergi diliminin alt limiti olan 1450 artsa bile aracin fiyati %10 ile 2.2 milyon civari olcak. 2.sey yeninin Sr versiyonunun almanyada henuz uretimi felan baslamadi. Hedeflenen yurtdisi forumlarinda yazmislar nisan mayis gibi. Su an lr uretilcek sadece fabrika ona gore tasarlanmis durumda. Yeni model y sr nin tr ye gelmesi ve teslimati en erken ekim kasim olacaktir onceki modelin gelis teslimat vs dusununce ki cogu araba sayfasi 2026 yi bulabilir teslimatlar diyor izleyebilirsinz. Dovizin artacagi belli faiz indirimlerinden oturu. Bu araba tr de teslimatta en en az 2.5 milyon olcak. Sahsen ben 1.8 e siparis verenlerdenim ama 2.5 milyon vermem. Aracta o fiyata ciksam ix1 ex40 a yonelirim premium hissiyat icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imax1 -- 31 Ocak 2025; 17:40:3 >
  • imax1 kullanıcısına yanıt

Sanırım o fiyatlara bütçem olsa bende EQB falan zorlarım. Ama bu Tesla'dan iyi olduğunu düşündüğüm için değil tamamen "gümüş ok" olduğu için olurdu :)

Ama iş yerim bu konuyu nasıl karşılardı bilmiyorum. Tesla, hatta Kamiq bile baya "üfff çok iyi" olarak görünüyor.

Patronumda BMW i7 var bu arada :)

Ben de bu yorumu hayretle okuyorum

Performans %10 da değildi 3 milyon olduğunda
    SR İlk geldiğinden zaten bu güne kadar hep %10 dilimdeydi

%10 dan düşük bir dilim olmadığına göre ve Tesla yarım motor model y çıkarmadığına göre bugün itibariyle eski kasa alanların zarar etme ihtimali sıfırdır...

Tesla elde kalanları stok eritmek için 1.5 civarına da satsa bu geçici ve hemen sona erecek bir durumdur...

Sürekli bak SR Geldi P ve LR sahipleri zarar etti sizde edeceksiniz diye bir ısrar var :)))
    Hayır yahu Tesla sahipleri size ne yaptı da bu kadar mantıksız kavramlar üretebiliyorsunuz :)))

Kaldı ki 1790 alan birinin yada 1866 alan birinin 1.7 lere satması zarar değil ki olması gereken zaten budur

1800 ya da 1700 satr 160 koyup yenisini wlan birinin zararı nerde ben onu anlamadım

Beni hayretler içinde bırakan başka bir konu süreli yenisi geldi eskisi çöpe mantığı :)))

Araba piyasası sizin hersene aldığınız telefon piyasasına benzemiyor kaldı ki telefon bile yenisi çıkınca eskisi çöpe gitmiyor

Grubun kalitesi yine düştü maalesef çocuklar basmış sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emocan21 -- 31 Ocak 2025; 18:4:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam zaten 1.8m diye aldim sahsen ben ve teknolojiyi sevdigim icin aldim. Tabiki gonul bmw merco ister ama araca o kdr vermek mantikli gelmiyor bana. 1.8m da tesladwn kesnlikle ii araba yok. Bu arabanin gelisi 1.4 milyon. Icten yanmali vergisiz 1.4 olan araclarin en ucuzu 2.6 milyon civari. Yani o araclar dengi araca biniyorsunuz mantiken tesla alinca. O yuzden bile 1.8 e alinabilcek en ii arabalar %10 otv ye giren araclar su an. Ikinci sey fiyat konusu, araba yenisi cikti diye %1 anca kaybeden bir esya. Araba da yenisi cikmasi onemli degildir, km ve yil onemlidir. Sanki bilgisyaar aliyoruz da modeli gecio :) adamin yazilim donanim islemcisi vs si daha 20 yil goturur su anki model y yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imax1 -- 31 Ocak 2025; 17:57:42 >
  • Alister Vale kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah aşkına neyin kayıp oranı nasıl zarar edecektin mesel 50-100 liraya zarar etme demiyorsun umarım....

3 ay sonra kimsenin bakmayacağı bir araba mı !!!
    Dostum sen hastasın gerçekten sana cevap vermek bile zaman israfı

• emocan21 kullanıcısına yanıt

O yorum üzerine ben cevap yazmadım farkındaysanız :)

• Yine konuda mevcut kasa alanları gömme çalışmaları başlamış   Alan almıştır, herkesin risk algısı farklı bana araba lazım ben juniperi yıl sonuna kadar bekleyemem beklesem bile sıra ne zaman geleceği belirsiz ortada BELİRSİZLİKLERLE dolu süreç var. Aracın vardır, paranda boldur beklersin. Herkesin şartlarını aynı düşünmeyin. Siz bekleyerek risk alıyorsunuz bizde farklı risk alıyoruz. Ha %10 ötv ile gelir eski kasaya binmeye devam ederim malım çöp mü olacak, %40 ile gelirse ben bu işte artılı çıkarım. Ondan dolayı yok gariple bakıyorum mevcut kasayı alanlara tuhaf vs diye saçma sapan yorumlarınızı kendinize saklayın, insanları farklı yönlendirmeyin.

• BTMWTMP B kullanıcısına yanıt
    Kapasitesi bu kadar demek ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emocan21 -- 31 Ocak 2025; 18:6:50 >

Tuhaf konular yeminle :) Bu arada sizin durum ne hocam? Ben bugün kalan ödemeyi de yaptım Plakada ayırttım canım çok yanıyor Çok özel olmayan İsim soyisim plakaya 16.000 TLcik bayıldım. Özeller artık 100-150 bin uçuyor Emniyete gideceksen bilgin olsun.

• emocan21 kullanıcısına yanıt

50-100 olsa 5 ay arabasız kalmayla uğraşmazdım zaten. çok fazla insan aynı anda aracını satmaya çalışırsa o zarar 200-250 den aşağı olmayabilir. herkesin kendi kararı tabi, ben aracı aldım bindim üstüne karla sattım. keşke yeni model hiç olmasaydı da satmak zorunda kalmasaydım tabi  

• Alister Vale kullanıcısına yanıt

Siz araç olayını kar olarak güdüyorsunuz daha fazla konuşmaya gerek yok bence hocam :) Burada 3-4-5 yıl binecek arkadaşlarda var. Kişisel güdünüz farklı sizin ondan dolayı herkesin yolu farklıdır siz A seçiyorsunuz biz B yolda gidene neden A-B sorulmaz hakkınızda hayırlısı olsun gönlünüze göre diliyorum.

• 
Sayfa: önceki 19301931193219331934
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.