Elon dahil Amerikalı patronlar fiyata dolar olarak bakar, Bizim Vergi hariç 1.450.000 de yaklaşık 38.000 USD yapıyor. Vergi dahil en son SR Çin fiyatı 34.200 USD !!!!!! The entry-level rear-wheel drive Model Y has a new starting price of RMB 249,900, a decrease of RMB 14,000, or 5.31 percent, from RMB 263,900. Maalesef %10 dan gelmez diyenler ellerindeki eski modellerin fiyatı artsın diye bekleyenler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 21 Nisan 2025; 11:17:3 > |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (258. sayfa)

-
-
Ben mi yanlış hesap ediyorum ki..
1.450/44,00 desek yuvarlak hesap 33.000 euro yapar..
Bu araba almanyadan geliyor... Euro kurundan bakılması lazım..
Ben gelmez diyorum elimde de %10'dan aldığım bir elektrikli araç yok..
Aslında gelmez demiyorum sadece nasıl herkes bu kadar "gelir, neden gelmesin" modunda onu anlamıyorum..
Bir senede kur %25 artmış neredeyse ki enflasyon ve mevduat faizlerine göre az bile artmış..
Şimdi bu iş nasıl olacak diye yorum yaptım sadece..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Roque_JnBen mi yanlış hesap ediyorum ki..
1.450/44,00 desek yuvarlak hesap 33.000 euro yapar..
Bu araba almanyadan geliyor... Euro kurundan bakılması lazım..
Ben gelmez diyorum elimde de %10'dan aldığım bir elektrikli araç yok..
Aslında gelmez demiyorum sadece nasıl herkes bu kadar "gelir, neden gelmesin" modunda onu anlamıyorum..
Bir senede kur %25 artmış neredeyse ki enflasyon ve mevduat faizlerine göre az bile artmış..
Şimdi bu iş nasıl olacak diye yorum yaptım sadece..
Amerikan şirketi en son tahlilde dolara bakar, Türkiyede olan amerikan şirketleri de TL ile satış yapsa da dolar olarak bilanço üzerinden patrona hesap verir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 21 Nisan 2025; 12:3:20 >
-
Yeni SR %10' dan gelirse olabileceği maximum TL rakam kaç olabilir?
-
1450 x 1.10 x 1.20 = 1.914.000 TL
-
Teşekkür ederim.
-
Çin’le nasıl kıyas yapabiliyorsunuz ? Tesla Çin’de fabrikası var çin işçilik ücreti , teşvikler farklı seviyede Çin’de ABD den bile ucuz fiyatlar . Çinle karşılaştırma yapmak pek mantıklı değil bu durum sadece Tesla özelinde de değil her araç geçerli Mercedes bile yüzde 50 indirim yapabiliyor orada .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
:)
Otomobil euro ile üretiliyor, euro ile ithal ediliyor.
:)
Bu bilanço, mizan konusu değil...
Zaten benim dediğim gibi bu iş..
Tamamı ile beklenti..
Diğeri böyle satılıyorsa, bu da böyle satılabilir konusu..
Countryman'in yakın zamanda %10'dan çıkacağının sohbeti geçiyordu, kendi konusunda.. BMW, 230e'yi sanırım %30'dan getirmeyecek artık. Bunlar benim bildiğim sınırdaki premium araçlar.. Başka örnekler de vardır belki..
Euro son bir ay epey arttı. Bekleyip göreceğiz ancak benim için sürpriz olur bu araç %10'dan giriş yaparsa..
-
https://x.com/selcukjk/status/1914271938295300401?s=46
Destek verir misiniz?
Tesla Model Y SR bekleyenler için…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Hadi be kardeşim artık açında millet rahatlasın.Araç alacak araç alamıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her şirket son tahlilde maliyetine bakar hocam, adam maaşı euro ödüyor, malzemeleri elektrik faturasını euro ile ödüyor. Elbette dolarda önemli ama yüzde 60 euro yüzde 40 dolar gibi bir sepet makul,
Dediğiniz gibi her şey Euro bile olsa, Kasaya Euro bile koysa, Almanya satış fiyatından %12 indirim yapması %10 ötv dilimde gelmesine yetiyor. Tesla Satış yapmak isterse %12 ona koymaz isterse 20 de yapar 30 da
-
Avrupa üretimi araçlarda öyle bir kar marjı yok ne yazıkki yüzde 10 yapabilir ama fazlası zor. Hiçbir firma zararına satış yapmaz, inşallah yüzde 10 ile gelir,
hatta bazı durumlarda %50-%60 olduğu da görülebiliyor :)
-
Gece Juniper SR eklendi envantere 2.7m TL’den. Fakat otv %60 olarak hesaplanmisti, satildi hemen. Hesap hatasi yapilmisti ve aracin baz fiyatina gore siyah renk %10 luk otv dilimine giriyor. Bugun ve yarin envantere SR lar eklenecektir..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Yüzde 10 ile geliyor. Millet yüzde 10 ile gelmeyecek dedi. SR gelmeyecek dediler. Dediler de dediler. Sonunda güzel bir haber geldi. Alanlara hayırlı olsun şimdiden.
-
Beyler eğer denk gelirse ben krediyle almak istiyorum ödeme sayfasına kredi ile al mıdemem lazım ?bir de kredi çıkmazsa kaporayı iade ediyorlar mı acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carlitoss -- 25 Nisan 2025; 12:49:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X