Şimdi Ara

Tesla'nın satışları yeniden yükselişe geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesla'nın satışları yeniden yükselişe geçti
    Tesla'nın araç satışları, iki çeyreklik düşüşün ardından tekrardan yükselişe geçti. Şirket, 2024'ün üçüncü çeyreğinde, geçtiğimiz çeyreğe göre %6,3 artışla 462.890 araç teslim ettiğini açıkladı.

Şirket ayrıca, Eylül ayında sona eren üç aylık dönemde 469.796 araç ürettiğini açıkladı. Bu, 2023'ün üçüncü çeyreğine kıyasla üretimde %9,1'lik artış, bir önceki çeyreğe göre ise %14,4 artış yaşandığı anlamına geliyor. Dolayısıyla hem üretim hem de teslimat rakamlarında iyileşme gerçekleşti.

Model 3 ve Model Y satışlarda aslan payını oluşturuyor

Üretim ve teslimatının büyük kısmını Model 3 ve Model Y oluşturuyor. Model S, X, Cybertruck ve Tesla Semi dahil diğer bütün modeller toplam üretim ve satışlarda çok küçük bir paya sahip (26.128 adet üretim ve 22.915 adet satış).

Ayrıca Bkz.Ford'dan Türkiye atılımı: Ford F-150, Edge ve Bronco Sport geliyor

Satışlardaki bu artış, şirketin önünde hala zorlukların olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Elektrikli araç satışlarındaki yavaşlama ve müşterilerin hibrit araçlara olan ilgisi, çeşitli ürün gruplarına sahip eski otomobil üreticilerine karşı Tesla'yı dezavantajlı duruma sokuyor.

Tesla, ABD pazarında hala çok güçlü konumda olsa da, Çin başta olmak üzere küresel pazarlarda Çinli üreticilerin artan baskısı şirketi zorluyor. Tesla, bölgesel olarak satış rakamlarını açıklamadığı için hangi bölgelerde güçlü veya zayıf olduğunu bilmiyoruz.

Tesla, üçüncü çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarını 23 Ekim'de açıklayacağını belirtti. Ancak daha öncesinde, 10 Ekim'de şirketin uzun zamandır beklenen "robotaksi"sini duyurması bekleniyor. 

Kaynak:https://ir.tesla.com/press-release/tesla-third-quarter-2024-production-deliveries-and-deployments
    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/10/2/24260159/tesla-q3-2024-delivery-production-increase

• eski bir tesla model y kullanicisi olarak sunu itiraf etmem lazim, aksesuar secenekleri baskabir arabada yok, arabayi istedigin gibi kisisellestirebiliyorsun. malzeme kalitesi, uretim hatalari giderilirse ilerde tekrar dusunebilirim.

• inzfatih İ kullanıcısına yanıt
    Sattınız demek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çinli arabalara yüzde 50 vergi uygulayıp kendi arasında birlik olan birbirinin arabalarini alan hristiyan-batı dünyasının gururu. Yoksa byd karşısında eriyip giderdi.

Bizim Türk-islam dunyasi da birbirini yesin anca adamlar birbirini nasıl tutuyor. Hatta yahudileri bile muslumanlara karşı tutup guclendiriyorlar. Ben su durumda olsem tesla almam. Byd alirim togg alirim.

• DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt

evet uzun yolda hala rezillik, uzun yolda bir saat mola vermek zorunda olmamaliyim yorulduysam yanimdaki direksiyona gecer ben sag koltukta uyurum, calismayan sarj cihazlari, uzun kuyruklar, belirtilen gucte sarj etmemesi, her cihazin ayri abonelik istemesi vs vs liste uzar gider, ayrica sehirici icin bize fazla buyuk, sehiricinde kullanmak icin ufak bir elektrikli yanina sehirdisi icin bir benzinli hibrit arac kullaniyoruz.

• Linux Super User kullanıcısına yanıt

Byd fazla büyütülüyor bence. Tasarım, teknoloji ve kalite olarak hala birçok markanın çok çok gerisinde. Bataryada üstünlükleri var ama sırf biraz daha iyi pili için tercih edilmesi mantıksız kaldı ki böyle giderse pil teknolojilerinde de üstünlük batı’ya geçecek yakında. Anca ülkemiz gibi yoksul ülkelerde seagull, dolphin gibi bisikletten bozma uygun fiyatlı araçlarla yükselebilirler, o da bir seviyeye kadar. Bu arada batı’nın her türlü imkanından faydalanıp batı’yı kötülemek de tam orta doğu insanına yakışan bir hareket. Uygur türklerine soykırım yapan çinlilerin çakma ürünleriyle size mutluluklar dilerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan987654321 F kullanıcısına yanıt
    BYD Çinli markalar arasında kalite olarak iyi seviyede

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.