Şimdi Ara

Tesla Sipariş İptalinde Ön Ödeme Nasıl Geri Alınır? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Ali Tekindemir
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zorunlu Not: Mevzuat kanun ve ilgili hükümler kamuya açık biçimde yayınlanmakta ve tüm yurttaşların bu bilgilere dayanarak bireysel olarak hakkını arama hakkı vardır. Yukarda yazdıklarımın hiçbirisi hukiki danışmanlık olarak değerlendirilemez. Avukat değilim, hukiki danışmanlık almak isterseniz lütfen bir avukat ile görüşünüz. Ben sadece kendi başıma gelen olay ile ilgili olarak bir avukattan aldığım yardım neticesinde oluşturduğumuz dilekçe ile ilgili örneği ve kısımları paylaşıyorum.

Bu arada THH olumsuz dönerse 15 gün içinde Tüketici Mahkemesi itiraz yolu açık bende olay bu biçimde oldu. Tüketici mahkemesi sonrası istinaf yolu kapalı imiş. Tüketici mahkemesinin gerekçeli kararını bekliyorum hala yazmadılar, eğer aleyhte bir karar çıkarsa o zaman yargıtay yolu açıksa oraya da başvuracağım, artık olay para mevzusundan çıktı Tesla'nın bize 3. dünya vatandaşı muamelesi yapmasına ve üstüne üstlük kanunları bile bile işi yokuşa sürmesine sinir oldum. Galericilerden daha beter bir anlayışı var firmanın, Tesla alanlar ilerde kim bilir ne sorunlar yaşayacak bunlarla allah bilir.

• Bu arada elinizde mahkemelerden alınan tüketici lehinde kararlar varsa lütfen, kişisel bilgilerinizi saklayıp buradan da paylaşınız böylece diğer mağdurlarda THH başvurularında bu kararlar atıfta bulunurlar. Hakimler Tesla'nın alakalı alakasız 15-20 tane satıcı lehine kararını görünce yoğunluktan bazı noktaları atlayabiliyorlar. Üstelik bizler avukat değilik hayatımızda belki ilk defa THH başvurusu yapıyoruz...

Sayın @BLOOD36 siz isterseniz lehte kararınızı buradan da paylaşın, veya en azında @SeckiinGüler beye iletin dilekçesine onu eklesin, sizde daha sonra benim karar olumlu çıkarsa onu veya @SeckiinGüler beyin sonucunu kendi duruşmanızda paylaşırsınız. @BLOOD36 Tesla itiraz dilekçesine cevap dilekçesi yazmadıysanız onun içinde bende örnek var geçen bir arkadaş için yazdırdık benzer formatta.

Şunu asla unutmayın Tesla avukatlara bu işlerin takibi için ciddi miktarda para ödüyor, eğer herkes sonuna kadar ve kanunlara uygun olarak itiraz ederse bu ödedikleri ücret onlara daha çok zarar verir ve akılları başlarına gelir.

• BLOOD36 B kullanıcısına yanıt

Son durum nedir acaba? Benim için de hakem heyetinden başvuruma olumlu sonuç çıktı. Sonrasında ne yapmamız gerekiyor?

• @yunuzss bey siz biraz bekleyeceksiniz, tesla'nın 15 gün içinde bu karara itiraz hakkı var. Tesla bu karara muhtemelen itiraz eder itiraz edince size bu itiraz tebliğ edilir ve siz 2 hafta içinde bir cevap dilekçesi yazacaksınız. Siz yine de Uyap Vatandaş portal'den süreci takip ediniz. Örnek bir dilekçe vardı sanırım bir arkadaşın da benzer bir süreci olmuştu. İtiraz ederlerse ben onu size gönderirim, kendiniz biraz düzenleyip bunu mahkemeye ön büroya götürüp vereceksiniz. Tesla tüketicilerin hukuk ve mahkeme süreçlerine hakim olmamasını kullanıyor ve böylece haksız bir kazanç sağlıyor.

Bu arada benin davamda bugün sonuçlandı ve açmış olduğum davayı kazandım. Tesla paramı faizi ile geri verecek + mahkeme masraflarını ödeyecek + dava için benden alınan dava masraflarını verecek + kendi avukatlarına da baya bir para vermiştir diye düşünüyorum davanın takibi için. Tesla böyle böyle Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayı öğrenecek. Herkesin hakkını araması çok önemli, insanların hakkını aramadığını mahkeme ile uğraşmadığını bildikleri için hukuku kötüye kullanıyorlar. Size itiraz için benim kararımın karar numarasını vs de paylaşırım böylece bu benim davamın kararı da bir delil olarak sunulur.

• yunuzss Y kullanıcısına yanıt

Merhabalar uzun süredir konuya bakamıyorum, bugün Atilla Bey'in mesajı gelince yazılanları okudum. Atilla Bey'in de dediği gibi Tesla THH hakem heyetine itiraz edip size dava açıyor. Dava sonrasında bir avukatla görüşüp, Atilla Bey'in paylaşmış olduğu itiraz dilekçesini kullanarak itirazını gerçekleştirebilirsiniz. Atilla Bey'in de belirttiği gibi alakalı/alakasız bir sürü emsal karar kullanmışlar, hatta benim davamın görüşeleceği adliye de bile lehlerine karar çıkmış daha önce.(Bundan dolayı da biraz ümitsizdim işin açıkçası), Atilla Bey'in paylaşacağı kararı da emsal olarak eklettireceğim avukatıma. Aralık 20 de görülecek davam, sonuç çıkınca ben de yine kararı paylaşırım buradan.

• Dosyayı burada doğrudan paylaşamıyorum fakat isteyenler olursa özel mesaj atarsanız gönderirim.

• Arkadaşlar hiç uğraşmadan tek bir işlem ile iade gerçekleşti; Kredi kartına harcama itirazı yaptım bir ay kadar içinde iade oldu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.