Konuyu biliyorum,test kitabına geçiyorum.Örnek veriyorum bir testte 10 soru varsa 3-4 tane yapamadığım oluyor.Bu soruları video çözümden izlemek istemiyorum.Uğraşmama rağmen hala çözemiyorum ve sonunda çözümünü izliyorum.Anlıyorum fakat içimde hem bir kuşku bir şüphe oluyor.Test kitabı bitirirken yapamadığınız sorularda nasıl bir yol izlediniz?Hemen öyle video çözümünü izleyince verim almıyormuş gibi hissediyorum.Konuda eksikliğim yok bu arada genelde ilk defa gördüğüm değişik soru tiplerinde bu sorunu yaşıyorum.
Up
doğru olanı yapıyorsunuz sınava henüz az kalmadı yapamadığınız soruda hemen video çözüm açmanız tembelliğe götürür. en azından benim için böyleydi ben son günler bile video çözüm izlemedim ve en çok gelişimi böyle göstermişimdir
Burtazan
kullanıcısına yanıt
peki video çözüm izlemeden nasıl hallettiniz yapamadığınız soruları
SweetChildOMineS
kullanıcısına yanıt
öğrencilerin geneli fizik, matematik gibi derslerde video çözüm kullanıyor mesela eğitim vadisi fizik fasiküllerini hiç cevap anahtarına bakmadan 800 sorusunu çözmeye çalıştım yapamadığımı atlıyordum. ikinci turda azaldı azaldı en sona kalan topu topu 10 tane soruyu hiçbir zaman halletmedim çünkü kitap ösym seviyesinin üzerinde sayısal sorular soruyor belli ki o sorularda bir sıkıntı var.
benim fulleyemediğim ders biyolojiydi. sonuçta biyolojide bir kere iki kere bakarsın olmuyorsa bilgi eksiği vardır onu da düşünüp bulmak baya zor. internetten barış hoca biyoloji deneme çözümleri vardı canım sıkılınca onları izliyordum sonra orada bir soru görünce bilgiyi öğreniyordum. yapamadığım soru aklıma geliyordu elimde kitaba gidip çözüyordum. eğer bir soruya ikinci bir defa sene boyunca denk gelmediysem bu kazanım muhtemelen müfredatta yoktur o zaman halletmeme de gerek yok.