SanDisk Ultra 3D 1TB NVMe M.2 SSD Testleri - Review - VS - Raid 0 Samsung 850 EVO 250GB Arkadaşlar çok şükür 9 yıl aradan sonra yaptığım bilgisayar güncellemesinin son parçası da geldi Testler Core i7 - 10700F işlemci ve MSI Mag B460M Mortar anakart ile gerçekleştirildi M.2 SSD, anakartın M2_2 slotuna takılı (PCH kontrolünde işlemci yerine) 3 Farklı test sonucu sizlere sunacağım İlk test 1 yılı aşkın süredir format atmadığım, içinde Kaspersky İnternet Security, MSSQL Server gibi uygulamalarında olduğu ve KİS çalışırken yaptığım Raid 0 Samsung 850 EVO 250GB test sonuçlarım 2. test ise, SanDisk Ultra 3D 1TB NVMe M.2 SSD boş iken yapılan testler. Henüz içerisine hiçbir veri yazmadan yaptım bu testleri 3. test ise, normal kullandığım C sürücümü Macrium Reflect 7 ile M.2 SSD'ye klonlayıp, windows'u SanDisk Ultra 3D 1TB NVMe M.2 SSD üzerinden çalıştırdıktan sonra yaptım. KIS ve MSSQL gibi uygulamalar gene çalışırken yapıldı test. 3 testten de gözükeceği üzeri oldukça memnunum yeni SSD'den şimdilik. Çok uygun fiyata satıldı epey süre hala öyle olabilir. 969 TL'ye 6 taksit ile aldım. İnşAllah hiçbir sıkıntı çıkarmadan en az 5 sene gider diye umut ediyorum. |
[ TEST ] SSD'ler Yarışıyor ! 10 SSD Tek İncelemede Buluştu ! (11. sayfa)
-
-
Paylaşımlar için teşekkürler arkadaşlar.
Sadece gözüme takılan JD1000Pro 512 deki performans düşüşü. Haddinden fazla gibi geldi bana , JD512 de ben bir yıl sonra bile bu kadar düşüş yaşamamıştım. Kullanımda birnsorun teşkil etmiyor bu alınan değerler ama , yinede başkasına da test ettirmekte yarar var, diskte problem varsa değişim halkımızdan faydalanın. Koşulsuz değiştiriyorlar çünkü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende de JD256 256 GB olan modeli kullandım 1 sene boyuna teklemedi hiç,
memnun olduğum için aldım yeni modeli dediğim gibi çok sorun etmiyorum açıkçası yalnız kafama takılan bir şey var,
ben crystal disk mark test yaptığımda her testte 150 GB ekliyor Total Host Writes / Reads bölümüne ve sağlık 98'e düştü,
açıkçası hız ile ilgili sorun etmedim durumu ama galiba bir sorun olabilir diye düşünmeye başladım,
aşağıya 5'er dakika arayla yaptığım 2 ekran görüntüsü bırakıyorum ne dersiniz garantiye göndermek lazım mı?
-
Sıfır disk %98 e düşme diye birşey olamaz hocam. Çok aşırı veri yazmış olman gerekli. Oyunlar için kullanıyorsan müsait zamanında gönder diskin sağlık durumu problemli diye yazarsın üzerine değiştirirler.
Ssd disklere raid yapılmaz ! O teknoloji eski mekanik hddler içindi artık günümüzde bir önemi kalmadı.
Yapılmaz mı ? yapılır ama ssd'nin ömrünü 2-4 kat daha hızlı yer.Hücrelere resmen katliam yapar gibi öldürüp siler süpürür :) 2 yıl dayanacak sdd bir bakmışınız 5 ay sonra ölmüş :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 5 Aralık 2020; 22:49:11 > -
Ben de a2000 testi atmak istiyorum..
-
SSD alacaklar için konuya bir up yapalım
-
Sata mi M2 mi kullanım amacı bütçe :) ?
Merhabalar tekrardan.Daha önce mesaj atmıştım fakat bu sefer de sonuç paylaşıp biz de destekte bulunalım istedim.
1.Corsair 500GB Force Serisi MP600 PCIe 4.0 NVMe M.2
1 ay önce aldım.Gen 4 destekli anakartım var ama İntel işlemci kullandığım için sonuçlar düşük.İntelin işleri işte...Windows kurulu şu anda.
2.Samsung 500GB 970 EVO PLUS NVMe M.2
Geçen yıl bu zamanlar almıştım.
3.SanDisk 1TB Ultra 3D NAND SSD
Bu da yeni aldığım bir ssd.1 aylık.
4.Samsung 250GB 850 EVO SSD
4.yılını bitirmek üzere.Pc de yüklü olan sürekli oynadığım oyunlar var içerisinde sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 31 Aralık 2020; 15:35:28 >
-
Sata; windows ve ufak tefek oyunlar kurulacak. Bütçe orta şekerliden hallice diyelim :) -
Hem konu yukarı taşınsın hem de ben son verilerimi paylaşayım,
1 yıl kullanıp sorun yaşamadığım James Donkey JD256 256 GB modelden JD1000PRO 512 GB modele geçiş yapmıştım sorunlar sebebiyle geçtiğimiz hafta garantiye gönderdim Garantiye gönderirken sorunumu belirten yazıyla beraber şu iki ekran görüntüsünü de çıktı alıp kargo poşetine sorunun olduğu kağıda iliştirdim, diskin boş ve dolu değerleri şu şekilde,
Bu delikanlı da 1 yılı geçkin kullandığım, temiz sistem kurmak yerine Acronis True İmage ile garantiye göndermeden aldığım yedeği yazdırdığım %89 dolu olan ve üretici verisi 2000MB-1000MB/sn
olan James Donkey JD256 256 GB M2 diskim.
-
Konuyu yukarıya alalım,
-
F/P disk olmuş , listeye ekleyelim arkadaşlar, bilgilerinize.
-
Bu mükemmel ve detaylı yazı için çok teşekkür ederim. Doğru foruma, doğru konuya gelmişim. Umarım bu yazı, SSD hakkında bilgi ihtiyacı olan herkes tarafından okunur
Hocam, size bir soru sorabilir miyim? PrimoCache adlı bir program keşfettim, Intel Optane mantığı gibi çalışıyor. Sık uğradığınız dosyaları cache yapıyor. Gerçekten kullanışlı mıdır?
Bende zaten 8 GB RAM ve 256 GB SSD olduğu için hem RAM'den ödün vermek gerekmez ve sistem zaten hızlı, ama babamın bilgisayarında 1 TB HDD ve 8 GB RAM vardı. Babamın bilgisayarında 2048 MB cache ayarladım, ilkte Chrome 20 saniyede açılıyorken kapatıp (arkaplanda da kapalı) açtığımda artık anında (max 1 saniyede) açılıyor.
Örneğin 8 GB RAM'imi 16'ya çıkarsam, 4 GB PrimoCache ayarlasam, SSD olmasına rağmen günlük kullanımda faydası görülür mü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bob The Sponge -- 4 Mart 2021; 0:55:4 >
-
Bu tür bir uygulamadan bilgim yok hocam, hiç de uğraşmadım ne yalan söyleyeyim.
Teşekkürler.
-
Tamamdır hocam, sıkıntı yok. Size bir önce-sonra karşılaştırması fotoğrafını koyup sözümü bitiriyorum.
Bu önceki hızlar. Bu iki test de bilgisayarın aynı M.2 SSD'si üzerinde yapıldı. (Hata düzeltme, birini 1 GiB test yapıp diğerini 512 MiB yapmışım 😑, farklı zamanlarda yapmıştım ama koşullar aynı).
Bu da PrimoCache ayarladıktan sonraki hızlar, SSD'ye okuma-yazma yaparken RAM'den destek alıyor diye düşünüyorum (RAM'de 2048 MB ayarlamıştım). Denemedim ama tahmin ediyorum 2 GB'tan büyük dosyaları yazdırdığınızda 2-4 GB'lık kısımdan sonra hızlar normal SSD hızına düşecek.
--------
Geçenlerde external SSD yapmak için Sandisk SSD Plus 240 GB (en ucuz markalı SSD) ve Codgen USB 3.1 harddisk kutusu aldım. Normalde Sandisk'in kendi external SSD'sini alsaydım, aynı kapasite 650 TL'ye gelecekti. Kendim yapınca 330 TL'ye oldu (harddisk kutusunun biraz daha uygun fiyatlısı bulunabilirdi). Hızları bazı kısımlarda sizin incelediğiniz Ultra 3D'ye benziyor.
Sequential read/write hızları Ultra 3D'ye yakınken random read/write hızlarının düşük olduğunu görüyorum. Okuduğuma göre içinde DRAM yokmuş veya daha gelişmiş SATA SSD'lerdeki gibi kaliteli/hızlı değilmiş. Ama yine de bilgisayarımın içindeki SSD ile aynı diyebileceğim hızda çalışıyor, yeterince hız ihtiyacımı gideriyor. Bu nedenle SSD olsun çamurdan olsun fikrinize katılıyorum.
İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. Meşgul ettiysem kusura bakmayın .
-
Hem konu yukarı taşınsın hem de yeni almış olduğum diskin ekran görüntülerini paylaşmış olayım :)
@Muten Baba hocam bir değerlendirme yapsın.
Elimde okuma ve yazma hızlarında problem olan James Donkey JD1000PRO 512 GB diskim vardı ( konu içinde mevcut), garantiye gönderdim sağ olsunlar hemen değiştirdiler ve problemsiz sıfır bir disk geldi. Amazonda gezerken amazon.de üzerinde Samsung 970 Evo Plus 1 TB diski kargosu ithalat vergisi dahil 1150 liraya bulunca aldım test ekran görüntüleri aşağıya bırakıyorum.
Disk ile ilgili dikkat ettiğim şey okuma yazma hızları vaat ettiği değerleri karşılıyor fakat random değerler uzaktan yakından alakası yok, nete girip araştırma yapınca birçok kişide aynı durum olduğunu gözlemledim.
Edit : Samsung Magician ekran görüntüsü eklendi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 5 Mart 2021; 17:42:58 >
-
Değerler ilk bakışta güzel ama dediğiniz gibi ramdomlar düşük. Kendi icerisinde 100gb kopyalama yapın hocam sıcaklık değerlerini kontrol edelim , hemde kopyalama çizgisine bir bakalım. HD yine pro da da 100gb okuma testi yapabilirsiniz performans dengesini görürüz. Bu para için çok güzel disk , hayırlı olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X