Şimdi Ara

(TESTLER EKLENDİ) 2666mhz cl15 Ram'i, 3333mhz cl15 Yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Overclock yapmadan önce, xmp açsamda açmasamda tüm timingler aynı. Enteresan şekilde 2 xmp profili gözüküyor ikiside birbirinin aynısı Neyse bu önemli değil.

Asıl şeyi merak ediyorum. Gear down disable olduğu halde 2t gözükmesinin sebebini biliyor musunuz?

Alıntıları Göster
    gdm kapalı direk command rate ayarını 1t yapınca çalışması lazım. Hız aşırtma olmadan sadece xmp ve gdm kapalı iken command rate 1t yapayı dener misin? Bu şekilde sıkıntısız çalışması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: soporo

gdm kapalı direk command rate ayarını 1t yapınca çalışması lazım. Hız aşırtma olmadan sadece xmp ve gdm kapalı iken command rate 1t yapayı dener misin? Bu şekilde sıkıntısız çalışması lazım

Alıntıları Göster
    Zaten command rate manuel yapınca gdr otomatik devre dışı kalıyor. XMP kapalı yapıyorum ayarlamaları. Clocku düşürüp deniyorum şimdi
  • soporo kullanıcısına yanıt
    Denedim ne yaparsam yapayım 1t yaparsam 2t olarak gözüküyor. Autoya alınca 1t gözüküyor Ama autoda 0.3ns gecikme arttı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Denedim ne yaparsam yapayım 1t yaparsam 2t olarak gözüküyor. Autoya alınca 1t gözüküyor Ama autoda 0.3ns gecikme arttı.
    Aynı mobo kullanana arkadaşlar sana yardımcı olabilirler onun dışında malesef sana yardımcı olamayacağım
  • soporo kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok ya, çok da önemli bir mevzu değil teşekkür ederim.
  • 3333CL15 olarak 3200CL14'den 1.5ns daha düşük latency de 3 saatlik stabilite testini tamamladım. 3333+ bir frekansta bootlamayı başaramadım. Sanırım limiti bu

(TESTLER EKLENDİ) 2666mhz cl15 Ram'i, 3333mhz cl15 Yapmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 24 Mayıs 2020; 17:59:56 >
  • benim ramlar cruicial hiç overlock yapmadan cl15 16 16 38 ve 71ns de çalışıyor 3000mhz de nasıl değerler degiştirsemmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

benim ramlar cruicial hiç overlock yapmadan cl15 16 16 38 ve 71ns de çalışıyor 3000mhz de nasıl değerler degiştirsemmi?
    1 veya 2. Nesil ryzen mi kullanıyorsunuz? 3. Nesil ise stock ram için çok iyi değer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    1600af kullaniyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

1600af kullaniyorum
    O zaman normal. 5ns civari fark var 3. Nesil ile aralarında. Overclock ile şansınızı deneyin derim crucialler iyi oc oluyor diye duymuştum.

• En uygun ram hizi kaç acaba 1600af için

• quote:

En uygun ram hizi kaç acaba 1600af için
    Net bir bilgim yok ama 3600 cl16 veya 3400cl14 falan yakalayabilirseniz harika olur.

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    1600af max 3600mhz destekliyor, 3600mhz alıp sabit tutup cl düşürerek oc yaparsanız baya iyi olur.

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Below are the expected frequency ranges for 2 single rank DIMMs, provided your motherboard and ICs are capable:

Ryzen Expected Frequency (MHz)
    1000 3000 - 3600
    2000 3400 - 38001
    3000 3600 - 3800 (1:1 MCLK:FCLK)
    3800+ (2:1 MCLK:FCLK)

yani 3400-3800 arasında ama 3600 ötesine gidebileceğini zannetmiyorum.ben r5 2600 varken 3466 a bile gitmiyordu 1600af (r5 2600'nın kırpılmış hali) ile var sen düşün :)

• Testler eklendi arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 28 Mayıs 2020; 17:12:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.