Şimdi Ara

tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
16.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Beni en çok cezbeden şeyler arasında mop yapabilmesi ve 0,6lt toz/pislik biriktirme alanı olmasıydı torbasız. Ev ufak ve balkon olmayınca çamaşır olayı inanılmaz toz yapıyor malum.

Gelişip bizleride memnun ederlerse ne güzel

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kullanıcısına yanıt
    sagol dostum break ayarini yesile cevirdim.
    bu arada tum evi hem supurme hem mopla islemi tamamiyle yaptinmi?gozlemledigin guzel taraflari ve eksileri nelerdi sana gore ?Guncellme gormesi gereken tarafları var değil mi?turkce dil vs.Xiomi nin uygulamasi kendine ait ama bu uygulama global bi versiyon sanirim yani tesvora ait degil..o biraz sıkıntı yaratirmi diye dusunuyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hepsirobot

Ben cuma günü Tesvor ile yazıştım, hem kalıcı harita hem de başka sistem özellikleri konusunda çalışmalar yaptıklarını, bazı konuların lisansa tabi olduğunu ve bunu da dikkate alarak en kısa sürede güncellemeler yapılacağını öğrendim.
    Bilgi aldıkça buraya da yazacağım.
    Ustadim size burdada gormek ne güzel..Sizin gibi Sektorun gercek bi profesyonelinin tesvor hakkindada firmadan tiyolar almaniz sevindirici.Devami gelmesi dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E2A7C465 -- 31 Mart 2020; 22:32:44 >
  • Bir yanılgıyı düzelteyim izninizle.

Xiaomi’de iki farklı uygulama var: S serilerindeki ve diğer serilerdeki diyelim.
    S serilerindeki uygulama, üretici firma olan Roborock firmasına ait ve yıl sonuna doğru Xiaomi’den ayrılacağını açıkladı firma, tabii nasıl sonuçlanır bilemiyorum. Ancak S serisi için olan uygulama çok dengeli ve şaşırtmayan bir yazılım.

Xiaomi’nin Mijia ve Viomi serilerindeki uygulama ise firmanın kendi yazılımı... oldukça sorunlu ve güvenilmez sonuçlarını yaşıyoruz sürekli.

Weback, Çin’de çok yaygın bir ürün, açık mimariye sahip ve çok kişi geliştiriyor, aynen Linux gibi. Ben kısa sürede güzel eklerinin geleceğini düşünüyorum.

Saygılarımla

• Teveccühünüz, eksik olmayın.
    Elimden geldiğince bildiklerimi aktarıyorum.
    Saygılarımla

• Aletin üstündeki bildiğimiz kamera mı yoksa farklı bir sensör mü? Bilgisi olan var mı acaba?

• İyimi bunlar ya valla alıcam böyle giderse

• Süpürme işlevinde ciddi bir problem yaşamadım
    Ama mop modunda biraz daha yavaş ve farklı bir temizlik algoritması var ( hareketler farklı azda olsa malum temizliği efektif yapabilmek için ) ve biraz takılma sorunları olabiliyor ve 360 derece tarama ile nerede olduğunu algılayabilme olayını daha sık yapıyor.

1+1 ve küçük bir m2 olduğundan bazı alanlar dar mesela yatak odası u şeklinde ve 2 kenar çok dar ( 1 insan geçebilecek şekilde ancak ) salonda da masa koltuk engeller peş peşe gibi oluyor ve bir bölgede kurtulmaya çalışırken fazla takılabiliyor bu yüzden. Bu sorun birazda haritalamadan kaynaklanıyor. Aynı yerde çarpa çarpa dönerken aslında farklı bir yere gidebilmiş gibi görebiliyor kendisini ve rotalama şaşıyor ( haliyle şarja dönebilmesi ve bulması uzun zaman alabiliyor bu durumda )

Zamanla yazılımdaki düzeltmeler ile kendine gelicektir diye umut ediyorum. Lidar gibi radar taraması yok neticede görsel bir çözümleyici ile yapıyor işi

• jacktron kullanıcısına yanıt
    Kamera ama uzaktan bağlanılıp live stream özelliği vermiyor daha çok nesneleri ayırt etmek ve rotaya yardımcı olan bir fonksiyon sanırım

• kullanıcısına yanıt
    Bu devirde, evin her yerinde dolanacak ve üzerinde kamera olan bi cihaz çok mantıklı gelmedi bana ya. Anladım, o kameranın live stream amaçla kullanılmayacağı bilgisi var demekki broşürlerinde vs ama şirketin sözüne inanmak cesaret ister açıkcası. Keşke kamera değil de radar tarzı bir sistem olsaymış, çok mantıklı bir seçenek olabilirmiş.

Kendi sitesinden bakarsanız daha çok eşyaların çözümlenmesi ve haritada konumlandırma yapıyor

Derdiniz kamera ile görüntü ise cep telefonlarından bilgisayarlarımıza kadar o işi yapıyorlar zaten

Misal appleda touch id sonrası faceid neden çıktı sanıyorsunuz :)

240p çözünürlükte machine learning tipi kamera var, gölge ve kontrast algılıyor, resim özelliği yok.
    Bu tip kameralar önlerindeki engelleri tanıma, algılama ve haritalandırma işlevine haizdir sadece.

• kullanıcısına yanıt
    Lidar çok pahalı kaçar bu fiyat seviyesine, en ucuz ünite şimdilerde 49USD. Halbuki üzerindeki kamera ve haritalama donanımı sadece 7USD.

• Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Ali bey ustadim merhaba.Robot bugun salonda calismaya basladi ancak kafamda soru isareti var,bu ilk haritalamayi salonda yaparken odanin tum yerini yapsin diye salon kapisini kapatmak gerekirmi?az once koridora cikti geri geldi.yani uygulamada superme isi bitmeye yakin tum odalarin görseli tek tek gorunecekmi?salonun kapısını actigimda salonu tam temizlemeden koridara kacma durumu olursa nasi tum evin haritasini cikaracak bi turlu aklim almadi?umarim dogru anlatabildim.

• Dostum
    Robotu mümkün olduğunca rahat bırakıp haritalamasını kendisine bırakmak en doğrusudur.
    Rahat ol, o işini bilir

• Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    1 saat calisti ici dolmuştu uygulamadan stopa basip hazneyi bosalttim ama harita silindi sifirdan basliyor bu normalmi?tum evi haritalama yapmasi icin sarji bitine kadar hazneyi bosaltmamak mi gerekiyor acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E2A7C465 -- 3 Nisan 2020; 15:41:27 >
  • Dostum,
    Bak yukardaki mesajların hepsinde yazıyor, başka arkadaşlar da anlatmışlar: bu robot henüz haritasını hafızasında tutmuyor.
    Sen stopa bastığında alet kendini reset ediyor ve sonraki çevrime hazırlıyor. Bu konuda çalştıklarını ve bir güncelleme hazırladıklarını ben yazmıştım bu sayfaya zaten.
    Canının sıkılmasına gerek yok, bazı işler zamanla olacak.
    Tüm robotlar, sadece bu marka değil, kendi başlarına çalışsın, müdahale edilmesin diye tasarlanıyorlar. Dolayısı ile hiç ellememek ve temizlik işini düşünmemek en doğrusu.
  • xiaomi 1c modelini haritayı hafızasına kaydetmiyor, her seferinde sıfırdan haritalandırmaya başlıyor, ama temizlik gücü güzel diye aldık. alırken de bu özellikler gelir mi diye düşünmedik. ama bigün sabah bi uyandım güncelleme geldi, harita kaydetme, yasaklı alan, sanal duvar, seçili alan temizliği gibi özellikler cihaza eklendi. demekki bunlar yazılım ile halledilebiliyor. umarım sizinkine de gelir. ki gelecek demişler.
  • Sabah çalışması için robotu kurmuştum ( hemde beni uyandırması için ) ve 1 gün aşırı tam çalıştırdım ilk defa.

Top toplama performansı gayet iyi bence içinden çıkana bakılırsa

tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü

Fakat haritalama biraz sapıtmış biraz geçiş ve engellerin çokluğuda vardı. Birde çorap takmış kız arkadaşım bunu almaya çalışınca üstüne şeker oldu gibi.

Normalde m şekline benzer bir harita çıkartması gerekiyor çünkü

tesvor t8 akillli supurge kullanıcılar klübü

• kullanıcısına yanıt
    hocam v8 %20 ye gelince sarj ünitesine gidiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E2A7C465 -- 3 Nisan 2020; 15:35:49 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.