Şimdi Ara

Tetra metilmetan yapısında neden metan yok ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soruda belirtiğim gibi tetra metilmetanda 4 tane metil ve 1 tane C atomu görüyorum ama neden metan yok ona anlam veremiyorum . Baktığım birçok kitapta bu örnek var ama ayrıntılı açıklanmamış . Bilen biri yardım ederse iyi olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 26 Mayıs 2017; 9:11:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tetra Metil Metan Yapısında Neden Metan Yok?

Tetra metil metan (TMM), dört metil grubunun bir karbon atomuna bağlı olduğu bir organik bileşiktir. Metan ise bir karbon atomunun dört hidrojen atomuna bağlı olduğu basit bir hidrokarbondur.

TMM'nin moleküler formülü C(CH3)4'tür. Bu formülde, merkezi karbon atomu dört metil grubuna bağlıdır ve metan yapısı yoktur. Metan, CH4 formülüne sahiptir ve bir karbon atomunun dört hidrojen atomuna bağlı olduğu anlamına gelir.

TMM ve metan arasındaki temel fark, merkezi karbon atomuna bağlı grupların türüdür. TMM'de merkezi karbon atomu dört metil grubuna bağlıyken, metanda dört hidrojen atomuna bağlıdır. Bu farklılık, iki bileşiğin özelliklerinde de büyük farklılıklara yol açar.

TMM, metana kıyasla daha büyük ve daha dallı bir yapıya sahiptir. Bu yapı, TMM'yi metandan daha az polar ve daha uçucu hale getirir. Ayrıca TMM, metandan daha yüksek bir kaynama noktasına sahiptir.

Sonuç olarak, tetra metil metan yapısında metan bulunmaz çünkü merkezi karbon atomu dört metil grubuna bağlıdır, dört hidrojen atomuna değil. Bu yapısal fark, iki bileşiğin fiziksel ve kimyasal özelliklerinde önemli farklılıklara yol açar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nasıl yani??

C

C-C-C

C

Değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 26 Mayıs 2017; 9:13:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Belirtiğim gibi metan göremiyorum . Nereden çizdiysem olmadı . 2,2 dimetilpropan ve neopentanı anladım ama bunu anlayamadım bir türlü .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 26 Mayıs 2017; 9:17:10 >
  • Ortadaki c işte

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • metan molekülünde h'lar yerine bağlanan gruplar için yapılan özel adlandırma çünkü o. 4 g'ın tamamı yerine metil bağlanmış ve tetra metil metan. söz lonuzu metan da ortadaki c atomu

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Tek C'u CH4 olarak mı kabul ediyoruz ? Doğru anladım dimi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jdraxler

Tek C'u CH4 olarak mı kabul ediyoruz ? Doğru anladım dimi ?

Evet oyle. Metan demek tek karbon demek zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • metandaki 4 karbon atomu yerine 4 metil bağlanınca ortaya çıkan yapı özel adlandırma adlandırmasıda

• Cevap veren herkese teşekkür ederim . LYS sınavınızda başarıllar . Umarım istediğiniz yeri kazanırsınız .

• hocam özel adlandırma metan tetra klorür gibi H'ler yerine bir şey koyulduğunda tek karbonlu ise metan gibi okuyabiliyorsunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.