Şimdi Ara

Tevratta ve Islamda Suleyman (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkürler hocam, Tevratı okudum, tüm bunları ve fazlasını biliyorum. Benim sorum Tevratın içeriği değil, o içeriğin hangi kısımları değişti? Senin verdiğin örnekten gidelim, Hz. İbrahim karısı Sarayı en az 2 kez (biri firavuna, diğeri Gerar kralı Avimeleke) kızkardeşi olarak tanıtmıştır. Şimdi bu durum müslümanların kaldırabileceği bir şey olmadığı için Tevratın değiştirildiğini söylüyorlar. Yani müslümanlara göre Tevratın aslında böyle bir ayet olamaz, sonradan insanlarca eklenmiştir. Fakat bu sadece bir kanaat, hakikatin ne olduğunu bilmiyoruz çünkü müslümanlar Tevratın değişmeyen aslını ortaya koyup: "işte bakın aslı budur, Yahudilerin inandığı çakmadır" diyemiyorlar. Ortada somut bir kanıt yok. Yahudiler. için Tevrat zaten tümüyle Allah kelamı değildir, içinde Allahın kelamı olan 10 emirle birlikte, Musaya Yahvenin (Yahudi tanrısı) sözlü olarak ilettiği emirlerle birlikte anlatılan bir yahudi tarihi kitabı setidir. Yahudiler sadece Tevrata inanmazlar, bir de bunların 39 kitaplık, tüm sözlü tarihlerini içeren Talmut'ları vardır. Orada bu garip hikayelerin nedenleri ve nasıllarına daha ayrıntılı değinildiği söylenir. Judeo-hristiyan tarihçilerin buna getirdikleri bir açıklama Sara'nın gerçekten de Hz. İbrahimin üvey kız kardeşi olduğudur. Yani, İbrahim doğruyu söylemektedir. Başka açıklamalar da var, derine inmek istemiyorum, yazmak zor oluyor. Meselenin özü şu: Tevratta çok garip, bugünün ahlak normlarına dahi ters gelen (Lut'un kızlarıyla çiftleşmesi vb.) öyküler var. Ama bu öykülerin gerçek olmadığını ispatlayacak somut deliller yok ortada. Ya ne var? Sadece kanaat ve "Allahın dini böyle olamaz" inancı. Ben sadece alt tarafı bir inançtan ibaret olan bu "Tevrat değiştirildi" ön kabulünün kesin bir gerçekmiş gibi sunulmasındaki tutarsızlığa dikkat çekmek istedim. Arkadaş öyle kesin konuşmuş ki, sanki Tecrat değiştirilirken oradaymış hissine kapıldım. Ayrıca bu değiştirilme işi yaş bir iş. Bence müslümanlar hiç bu topa girmesinler çünkü kimse neyin değiştirilip neyin değiştirilmediğini bilmiyor. Zaten ben de bu nedenle soruyorum nereleri değiştirildi, diye… Hz. İbrahimin karısını kızkardeşi olarak tanıtmasına yalan derseniz, bir başkası da çıkar Nuh Tufanı da, İbrahimden Süleymana tüm peygamberlerin de Eski/yeni Ahit ve Kuran dışında tarihte yaşamış hiç bir toplumun kayıtlarında olmadığını söylerler. Gerçekten de öyledir. Hz. İbrahim Tevratın kronolojisine göre Asurlular döneminde yaşamıştı ama günümüze kalan hiç bir Asur kaydında adı geçmez. Keza kayıt tutma konusunda saplantılı olduğu bilinen Mısırlılar da bile Musaya dair en küçük bir iz yoktur ki özlellikle bu imkansızdır çünkü Tevrata göre Musa Mısır sarayında prens olarak yaşadı. Oysa tüm Mısır prenslerinin kayıtları arkeolojinin ellerinde mevcuttur. Uzatmamayım; demem o ki, bu değiştirilme işi fazla kurcalanmasın, Tevratın külliyen Yahudi mitolojisi olduğunun ortaya çıkma ihtimali var ki, böyle bir şey Kuranı da sıkıntıya sokar. Bırakın bu değiştirildi iddialarını, dileyen dilediğine inansın. Kimsenin inancını küçümsemeyin ki, sizinkini de küçümsediklerinde söz söyleme hakkınız olabilsin!..

Not: Şimdi fark ettim, bana cevap olarak yazmamışsın, kusura bakma, bana cevap verdiğin zannına kapılıp cevap yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 27 Temmuz 2016; 22:48:00 >

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Ben yorumumu herhangi birine cevap olarak değil sadece bu konudaki fikrimi belirtmek için yazdım.Tabii ki de yorumumu cevaplayabilirsiniz. Farkına vardıysanız ben yazımda hangi kutsal kitabın değişip hangisinin tanrı tarafından korunduğu konusunda bir taraf belirtmedim sadece iki kutsal kitap arasındaki diğer farklılıklardan bahsettim.Yazımın sonunda da zaten üstü kapalı , dinler üzerindeki düşüncelerimi belirttim.Ayrıca kimsenin inancını da küçümseyici bir yazı yazdığımı düşünmüyorum.İyi forumlar.
  • HKnatas kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. "Sorularınıza belki cevap olmaz.." diye başlayınca, bana yazdınız zannına kapılmışım. Zeten en son cümlem size yönelik değildi. Değiştirildi iddiasında bulunanlaraydı. Yazdıklarımın akışı öyle bağlamamı gerektirdi. Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.