Merhaba arkadaşlar asp net te sql veri tabanı kullanarak bir site yapıyorum. profil güncellemesayfası yapmam lazım profil sayfasın textbox lar var bu boxlara o anda hangi kullanıcı giriş yapmışsa onun bilgilerinin cıkmasını istiyorum. bilgilerini görüp güncelleyebilmeleri için. bu kodları kullanarak textlere veri çekmeye çalıştım ama resimdeki olay oldu :(
SqlConnection baglanti = new SqlConnection("Data Source=Localhost;Initial Catalog=surucu;Integrated Security=True;"); baglanti.Open(); SqlCommand cmd = new SqlCommand("select * from dbo.uye", baglanti); SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader(); while (dr.Read()) { Label3.Text = dr["kullanici_adi"].ToString(); TextBox1.Text = dr["sifre"].ToString(); TextBox2.Text = dr["eposta"].ToString(); TextBox3.Text = dr["şehir"].ToString(); DropDownList1.Items.Add(dr["gizli_soru"].ToString()); TextBox4.Text = dr["cevap"].ToString(); }
Where ile kullanıcı ID sine gore işlem yaptircaksin bu sorguda en baştaki veriler gelir birde where kullanıcı ID gore alirsan while döngüsüne gerek yok zaten bir kere çekeceği icin bunları yaptıktan sonra if(!Page.IsPostBack) icinr alirsan kodları sadece bir kere Page loadda gunceller bunu yapmazsan guncelleme butonu çalışmaz