Şimdi Ara

Tez yazma yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
6.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar mühendisliği yüksek lisans öğrencisiyim. Tez aşamasındayım. Ancak özellikle literatür tarama bölümüm çok eksik. Bana tez yazma konusunda yardımcı olacak bildiğiniz var mı? Ya da daha önce böyle birşey yaptırdıysanız güvenebileceğim önerebileğiniz birileri var mı? Lütfen acil cevap verebilirseniz çok sevinirim çünkü teslim zamanım çok azaldı. Lütfen destek.

• Literatür taramasını sciencedirekt'den yapabilirsin. ama ordaki tezleri okumak yada indirmek için para vermen gerekir yada okuldan girersen para vemeyebilirsin.
  • Geçen dönem sonu bir arkadaşımdan yardım almıştım , profesyonel anlamda da tez yazma işini yapıyorlar
    www.projefesor.com
    Projefesor - Tez Yazdırmak İstiyorum
    http://www.projefesor.com
    istersen irtibata geç fikir al derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarten

Geçen dönem sonu bir arkadaşımdan yardım almıştım , profesyonel anlamda da tez yazma işini yapıyorlar
    www.projefesor.com
    Projefesor - Tez Yazdırmak İstiyorum
    http://www.projefesor.com
    istersen irtibata geç fikir al derim.

Çok sagol kardesim. Peki bu arkadaslar taleplerime hızlı dönüş yapabilirler mi? Çünkü benim vaktim çok dar.

• Sitede form var iletişim kısmında orayı eksiksiz doldur eminim ki yardımcı olurlar bir şekilde.
  • öncelikle merhaba,

tez aşamasında size yardımı dokunabilecek kişi tez danışmanınızdır. bu görev ona laf olsun diye verilmiyor. siz hangi konuda eksiğiniz olduğunu düşünüyorsanız bunu ona sorun ve danışmanınız sizi yönlendirecektir. Literatür taraması için ben genellikle "science direct" veri tabanını kullanıyorum konu ile ilgili yabancı yayınları bulabilirsiniz. yerli kaynaklar için okuduğunuz okulun kütüphanesinden, konuyla ilgili fakülte dergilerinden faydalanının. yüksek lisans ve doktora tezlerine ihtiyaç duyuyorsanız da YÖK'ün tezlerle ilgili kısmı işinizi görecektir.

şimdi gelelim science direct'e nasıl bağlanacağınıza.. burada önemli olan nokta okulun, adı geçen veri tabanıyla yaptığı anlaşmadır. Örnek vermek gerekirse; kimi üniversitede 2005 yılından sonraki yayınlara erişim sağlanmıştır, kimisinde 2008 yılından sonrakilere.. okul ya da kütüphane ağından bağlanıyorsaniz ek ayar yapmanıza gerek yoktur ve yayınlara internet üzerinden direk erişebilirsiniz. Ancak evden erişmeniz gerekirse kullandığınız tarayıcının proxy ayarlarını yapmanız gerekir.

son olarak kişisel tavsiyem ne kadar sıkıntılı bir süreçten geçecek de olsan kendi tezini kendin yazmandır. burada edineceğin her türlü yazım tekniği, istatistiki analiz, akademik yazım dili vb. bilgiyi doktora tezinde ya da ilerleyen yıllarda makalelerinde kullanacaksın ve sana gerçekten çok yardımı dokunacak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Spectre

öncelikle merhaba,

tez aşamasında size yardımı dokunabilecek kişi tez danışmanınızdır. bu görev ona laf olsun diye verilmiyor. siz hangi konuda eksiğiniz olduğunu düşünüyorsanız bunu ona sorun ve danışmanınız sizi yönlendirecektir. Literatür taraması için ben genellikle "science direct" veri tabanını kullanıyorum konu ile ilgili yabancı yayınları bulabilirsiniz. yerli kaynaklar için okuduğunuz okulun kütüphanesinden, konuyla ilgili fakülte dergilerinden faydalanının. yüksek lisans ve doktora tezlerine ihtiyaç duyuyorsanız da YÖK'ün tezlerle ilgili kısmı işinizi görecektir.

şimdi gelelim science direct'e nasıl bağlanacağınıza.. burada önemli olan nokta okulun, adı geçen veri tabanıyla yaptığı anlaşmadır. Örnek vermek gerekirse; kimi üniversitede 2005 yılından sonraki yayınlara erişim sağlanmıştır, kimisinde 2008 yılından sonrakilere.. okul ya da kütüphane ağından bağlanıyorsaniz ek ayar yapmanıza gerek yoktur ve yayınlara internet üzerinden direk erişebilirsiniz. Ancak evden erişmeniz gerekirse kullandığınız tarayıcının proxy ayarlarını yapmanız gerekir.

son olarak kişisel tavsiyem ne kadar sıkıntılı bir süreçten geçecek de olsan kendi tezini kendin yazmandır. burada edineceğin her türlü yazım tekniği, istatistiki analiz, akademik yazım dili vb. bilgiyi doktora tezinde ya da ilerleyen yıllarda makalelerinde kullanacaksın ve sana gerçekten çok yardımı dokunacak :)

Merhaba,

Haftaya tez danışmanımın yanına gidicem ama kısa da olsa bilgi almak isterim. Tez konumu ben seçtim, danışman hocam onayladı. Fakat kaynak bulmaya gelince malesef çok kısıtlı kaldım.

Şimdilik kaba taslak kaynaktan olduğu gibi yazıları alıp koydum. 70-80 sayfa falan oldu. Ama sırf sayfa sayısını arttırcam diye saçma sapan şeyler yazmak da istemiyorum, zaten yazacak bir şey de yok.

Tez konum: Vakıflar, vakıflara ait iktisadi işletmeler ve vakıf üniversitelerin vergilendirilmesi ve muhasebesi.

3 bölüm yaptım. 1. bölüm Kavram olarak tanımlama, 2. bölüm vergilendirme, 3. bölüm muhasebe işlemleri.

1. bölüm tamam, 2. bölüm zaten vergi kanunları, yönetmelikler vb. 3. bölüme de örnek bir kaç muhasebe kaydı falan yaptım.

Sormak istediğim . 2. bölüme kanundan şeyler yazdım, dolayısıyla dipnot ve kaynak çok kısıtlı olcak. Hoca buna itiraz eder mi? Hoca tamam dese jüri kabul eder mi?

4-5 aydır tez aklımda ama toplasam 20 saatim anca başında geçmiştir. Bir türlü konsantre olup odaklanamıyorum. Tam heveslenyyorum kaynak bulamıyorum, kaynak buluyorum bu sefer de hepsini 1 kaynaktan yazmış oluyorum.

Bi akıl verin lütfen. Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL TEZ ÖDEVİ
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tezlerle ilgili karşılaşılan en büyük sorun şimdiye kadar bize dayatılan sayfa sayısı ne kadar çoksa ya da kaba tabirle kaç kilo geliyorsa o kadar iyidir anlayışı :) ben turizmciyim ve tezimi de bu konu üzerine hazırladım. turizm yüksek eğitiminde trend, anket çalışması yaparak durumu istatistiki analizlerle ortaya koymak. anladığım kadarıyla siz örnek olay incelemesi gibi bir şey yapacaksınız. bizim akademik yazım kurallarımıza göre (gazi üniversitesi eğitim bilimleri enstitüsü) bir problem;

1. Giriş
    1.1. Araştırma Amacı
    1.2. Araştırmanın Önemi
    1.3. Araştırmanın Varsayımları
    1.4. Araştırmanın Sınırlılıklar

2. İlgili Araştırmalar (Tanımlar, konuyla ilgili literatür vb. kısımlar bu başlık altında verilir)

3. Yöntem
    3.1. Araştırma Yöntemi
    3.2. Araştırma Modeli
    3.3. Araştırmanın Evren ve Örneklemi
    3.4. Verilerin Toplanması
    3.5. Analiz Teknikleri

4. Bulgular ve Yorum
    5. Sonuç

şeklinde incelenir.

buradan yola çıkarak (eğer hazırlamadıysanız) sizin öncelikle bir giriş bölümü hazırlamanız yerinde olacaktır. Ardından konuyla ilgili literatür ve tanımları verin. vergi ya da muhasebe konusunda çok bilgim olmadığı için kanunu koymanızın ne gibi artıları eksileri olur bunu bilemeyeceğim. ama mantık olarak herkesin uyması gereken tek bir kanun varsa mecbur onu kaynak olarak göstereceksiniz..

benim için en zor olan şey "içindekiler" kısmını oluşturmaktır. bu sebeple literatür taraması yaparken incelediğim kaynaklardan yola çıkarak önce "içindekiler" kısmını oluşturup sonra oluşturduğum plana göre yola devam ediyorum.

• Öğrencilik dönemimde yazdığım tez ve projelerden bazı bölümler yayımladığım sayfamda örnekler görebilirsiniz.
    Kaynaklar nasıl gösterilir, sayfa düzeni nasıl olmalıdır gibi.
    İşinize yararsa hergün yeni bir makale ile farklı konulara ulaşılabilir.
  • Tez hazırlama için bu siteden yardım alabilirsin--
    Platon Tez Hazırlama
    Tez Yazdırma, Tez Danışmanlık, Tez Düzenleme | Platon Tez Hazırlama
    https://platontezhazirlama.com

Bu siteden de tez nasıl yazılır öğrenebilirsin--
    Tez nasıl yazılır | Adım adım tez nasıl yazılır öğrenin.
    Tez nasıl yazılır | Adım adım tez nasıl yazılır öğrenin.
    https://ogrencibilgisistemi.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhtaky -- 16 Mayıs 2020; 12:57:57 >

• Tüm akademik çalışmalarınızda deneyimli ve uzman kadrosu ile akademik çalışmalarınızda(tez, analiz, makale, bildiri, çeviri) danışmanlık verip aynı zaman da enstitünüzde alamadığınız bilgilendirmeyi online veya yüz yüze size verecek bir kurum tanıyorum.--https://www.tezarastirma.com-- gerisi yalan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.