Şimdi Ara

TFT Ekran O Kadarda Kötü Degil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk5

TFT ekran zaten normal kullanımda çok sıkıntı çıkarmıyor ama IPS, Super Amoled, Retina ekranların yanında biraz sırıtıyor. Sony bile bunun farkına vardı IPS'den aşağı üretmiyor belli fiyatın üstündeki modellerinde.

Sırıttığı falan yok. Sizin sırıttığı dediğiniz mesele ekrana açıyla bakılan yerlerdeki meseledir. Yoksa HTC ' nin SCLD ekranını ' da Sony üretiyor bildiğim kadarıyla. Ama SCLCD ekran kullanmıyor niyeyse. Doğrusal açıyla bakıldığında İPS ve LCD TFT aynı.
  • Maliyetten kismak icin yani hep dandik ekran kullandi o zaman senin deyiminle, benim deyimimle ise amoled veya farkli teknolojiler kullananlar ise bu duruma bakilaraktan hayli hayli maliyetten kismislar, cunku ekranlarinin verdigi goruntunun dogallikla alakasi yok. Yukarida bir arkadasta katilmis dogru aciyla bakildiginda fark olmadigi hususunda. Z1 ile Z2' nin karanlikta dogrusal bakis acisiyla cekilmis incelemesi vardi ve ikisininde ekran kalitesi olarak hemen hemden birbirinden hicbir farki yoktu. Ne zaman Z1 yan veya gorus mesafesine karsi olmayan bir aciya aliniyordu o zaman ekranin renkleri falan gidiyordu.

• Elbette kötü değil fakat açı sıkıntısı var bu doğru. Örneğin geçen odamı boyayacağım rengi seçiyorduk abimle. Abim Iphone kullanıyor 4s. O bir renk söyledi bana bende renge baktım google görsellerden aynı anda o da açmış haberim yoktu bak bu renk işte dedi renk benim telefonda görünenden çok daha güzel görünüyordu. Demek istediğimse Tft ekran kötü değil sadece soluk ve mat renkler veriyor. Kapalı alanda parlaklık açılınca sırıtmıyor fakat güneşe çıkınca etkisiz kalıyor Ips ve Amoled panele göre.
  • SirPhilosophy kullanıcısına yanıt
    Sana gore soluk bize gore dogal geliyor. Alismissin, goz boyayici firmalar.tarafindan ekrana basilan simbil simbil renklere , sonra tft soyle , tft boyle diye atip tutuyorsun. O solukluk denen durum yukaridakilerinde yazdigi uzere ekrana onden acisiz bakinca olmuyor... amoledi de ozeikle galaxy s3 le gorduk zamaninda gunes altinda ekran siliniyo adeta. Simdikilerde biraz iyilestirme var ama renkler bildigin pastel boya.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackjack8696

Sana gore soluk bize gore dogal geliyor. Alismissin, goz boyayici firmalar.tarafindan ekrana basilan simbil simbil renklere , sonra tft soyle , tft boyle diye atip tutuyorsun. O solukluk denen durum yukaridakilerinde yazdigi uzere ekrana onden acisiz bakinca olmuyor... amoledi de ozeikle galaxy s3 le gorduk zamaninda gunes altinda ekran siliniyo adeta. Simdikilerde biraz iyilestirme var ama renkler bildigin pastel boya.

Ben samsungu övmüyorum ki ya da atıp tutmuyorum. Şahsen ben de canlı renk severim fakat samsungunkiler gibi değil örneğin Lumia serisinin amoled ekranı oldukça ayarında. Iphone un ıps ekranına diyecek yok zaten. Aynı şekilde Z2 nin ıps paneli de oldukça kaliteli. Niçin atıp tutayım tamam doğal ama sonuç olarak bir diğerinin yanında soluk kalmıyor mu? Kalıyor evet fakat zaten kötü olmadığını söyledim. Direk ön yüzden baksan da herhangi bir rengi bir ıps veya led panelden ve tft lcd den açıp bak aradaki farkı göreceksin. He senin tft hoşuna gider ona bir şey diyemem. Fakat iyi olsaydı sanırım Sony dahil diğer markalarda tv yapımında led paneller değil de tft kullanırlardı tıpkı eskide kalan plazmalar gibi :) saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: berkem01

quote:

Orijinalden alıntı: gezizekalı

Benim için sorun değil dersiniz de,ips'den farkı yok falan demek abes olmuş biraz.

Düz bakislarda dedim hocam

Düz bakışta da farkı var, bu kadar taraflı olmamalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirPhilosophy

quote:

Ben samsungu övmüyorum ki ya da atıp tutmuyorum. Şahsen ben de canlı renk severim fakat samsungunkiler gibi değil örneğin Lumia serisinin amoled ekranı oldukça ayarında. Iphone un ıps ekranına diyecek yok zaten. Aynı şekilde Z2 nin ıps paneli de oldukça kaliteli. Niçin atıp tutayım tamam doğal ama sonuç olarak bir diğerinin yanında soluk kalmıyor mu? Kalıyor evet fakat zaten kötü olmadığını söyledim. Direk ön yüzden baksan da herhangi bir rengi bir ıps veya led panelden ve tft lcd den açıp bak aradaki farkı göreceksin. He senin tft hoşuna gider ona bir şey diyemem. Fakat iyi olsaydı sanırım Sony dahil diğer markalarda tv yapımında led paneller değil de tft kullanırlardı tıpkı eskide kalan plazmalar gibi :) saygılar..

Yahu sana samsungu övüyorsun demedim zaten. lumia serisinin amoled 'i clearblack amoled orada duracaksın çünkü o ekranın yapımında nokia ' nın patentli teknolojisi barındırılıyor. ona bakarsan galaxy s3 kullanan teknoloji hastası bir dostuma da iphone un ekranı çok gri ağırlıklı geliyor.. z2' nin ips paneline nasıl kaliteli demişsin şaşırdım açıkçası. ben sana diyorum ki o soluk diye gördüklerin aslında normal resim imajında olması gerekenler. bu özellikle cep telefonuyla fotoğraf çeken kullanıcılar için çok önemli bir durumdur. tv konusuna hiç girme bana kalırsa, tv panelleri konusu bambaşka bir konu ve cep telefonu panelleri ile arasında çok değişik teknolojik farklılıklar var. ona bakarsan bu zamana kadar laptop çıkaran firmalar led backlit lcd yerine gider ips veya amoled panel kullanırdı ama kullanmadılar. sony bundan sonra çıkacak üst seviye telefonlarında ips panel kullanacak buna sözüm yok kaldı ki benim için ips ile tft ' nin pek farkı yok. tft ' ye sadece yanlardan bakamıyorsun işte.

• quote:

quote:

quote:

Yahu sana samsungu övüyorsun demedim zaten. lumia serisinin amoled 'i clearblack amoled orada duracaksın çünkü o ekranın yapımında nokia ' nın patentli teknolojisi barındırılıyor. ona bakarsan galaxy s3 kullanan teknoloji hastası bir dostuma da iphone un ekranı çok gri ağırlıklı geliyor.. z2' nin ips paneline nasıl kaliteli demişsin şaşırdım açıkçası. ben sana diyorum ki o soluk diye gördüklerin aslında normal resim imajında olması gerekenler. bu özellikle cep telefonuyla fotoğraf çeken kullanıcılar için çok önemli bir durumdur. tv konusuna hiç girme bana kalırsa, tv panelleri konusu bambaşka bir konu ve cep telefonu panelleri ile arasında çok değişik teknolojik farklılıklar var. ona bakarsan bu zamana kadar laptop çıkaran firmalar led backlit lcd yerine gider ips veya amoled panel kullanırdı ama kullanmadılar. sony bundan sonra çıkacak üst seviye telefonlarında ips panel kullanacak buna sözüm yok kaldı ki benim için ips ile tft ' nin pek farkı yok. tft ' ye sadece yanlardan bakamıyorsun işte.

Tft dense amoledi veya ips i tercih ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkem01

quote:

Orijinalden alıntı: gezizekalı

Benim için sorun değil dersiniz de,ips'den farkı yok falan demek abes olmuş biraz.

Düz bakislarda dedim hocam

Düz bakışta da farkı var, bu kadar taraflı olmamalısın.

Tft ayni demiyorum sadece o kadar kotu değil, IPS ve anolwdin iyi olduğunu bende biliyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tft dense amoledi veya ips i tercih ederim.

Hadi ips ' i bakış açısından anlarımda çünkü o da bir tft lcd ekran türü ama amoledi niye tercih edersin be adam. kapılmışsınız bir siyah seli ile çakma renk cümbüşlüğüne inat edip duruyorsunuz. sen 2 sene sonra renkleri kayan beyazları sararan, o iğrenç pentile dizilimli amoledi, mis gibi tft lcd yerine tercih etmeye devam et bu karşı duruşunla belkim çok şeyler kazanırsın.

• Amoled ekranların ne kadar maliyetli ve kaytiri kullik olduğunu biliyorum, daha doğrusu ARC ile S2 karşılaştırılmasında öğrenmiştim o zamandan beridir süregelen cihazlarla hazmediyorum. O yüzden Samsung gibi firmalar bunun maliyetini örtmek için leğen plastiğinden çıkma kasalar üretiyorlar. TFT sana göre maliyetten kısmak için yapılmış olabilir buna birşey demiyeceğim fakat çakma çinli markaların TFT TN ekranlarıyla Sony ' nin kullandığı TFT LCD ekranları aynı kefeye koyma lütfen. Koyarsan arada maliyet namına çıkan uçurumu görmezden gelmiş olursun. Bütün bu espirinin yanında TFT ve İPS ekranların kendi aralarında uçurum derece kalite farkı vardır. Xperia L ' nin ekranı öyle olabilir fakat bir Xperia V ' nin ,İon ' un ekranı öyle değildir örnek misal. Zaten Sony ' de bundan sonra senin de dediğin üzere TFT LCD' yi o tarz (orta segment) cihazlarda kullanacak , amiral gemilerine İPS panel kullanacak ki bundaki en büyük etken renklerden ,ondan bundan ziyade ekranın her yerden görünememesi durumu (sorunu) ' dur. Olayın farkına varma durumuyla alakalı olduğuna inanmıyorum sadece gelen istek ve şikayetler bu yöndeydi bana kalırsa.

Attığınız resimde ekranlar yine doğru açıyla bakmıyor. Bu yüzden Z2 ' nin ekranı daha iyi gibi duruyor. İşin ilginç tarafı bu konularda tamamen tarafsız olan abim yanımdan geçti şimdi ve bende öylesine samimiyetle sordum hangisinin ekranı sence daha iyi diye? Z1 ' inkini daha çok beğendi, neden diye sordum renkler daha düzgün görünüyor dedi. Demek ki onun da kendine göre sebepleri var bu konuda :) Ben size link olarak sizin attığınız resimdeki gibi yatay açıyla çekilmiş resim değil de tam doğru açıyla çekilmiş 2 karşılaştırma resminin linkini vereyim kararı siz verin. Resimler küçük kusura bakmayın.

http://i.tmgrup.com.tr/tkn/galeri/galeriteknoloji/ekran-karsilastirmasi-xperia-z1-vs-xperia-z2/x4_d.jpg

http://i.tmgrup.com.tr/tkn/galeri/galeriteknoloji/ekran-karsilastirmasi-xperia-z1-vs-xperia-z2/x7_d.jpg

• quote:

Sen Amoled ekranların ne kadar maliyetli olduğunu biliyor musun? Sırf bu yüzden Samsung'un ilk Super Amoled ekranlı modeli Wave 1'in üretiminin kısa sürede durduruldu. Bana göre değil tüm dünyanın bildiği bişey TFT maliyetten kısılmak için yapılan bişey. Sana şöyle açıklayayım Xperia L almak istediğim modeldi ilk çıktığı zamanlarda TFT ekranlı o zamanlar pek araştırmamıştım ekran olayını, bende de 603 vardı yüksek çözünürlüklü fotoğraf attım Mediamarkt'ta denedim ve benim IPS ekranlı eski model 603'üm fotoğrafı daha iyi gösteriyordu parlaklık ayarları iki modelin de sondaydı bugün 603'ün sıfır fiyatı 350 tl ve bu model bile daha iyi görüntü veriyorsa TFT sadece giriş segmenti ve orta segmentin ekonomik modellerinde kullanılmalı. Sony'nin kendisi bile durumun farkına varıp IPS ekrana geçiş yaptı kaç tane IPS ekranlı model çıkardı bu sene, hala daha neyin savunması ve tartışması bu konu anlamadım.

Olay bu yani
     TFT Ekran O Kadarda Kötü Degil

Hocam bu markaya tapınan insanlarla uğraşamazsın gül geç ge de en iyisi o de.

• TFT ve IPS iyi kullanılır ama amoled bana çok abartı geliyor renkler doğal değil.
    Ayrıca yandan bakınca ekranın görülmemesi çok daha iyi ben bazen birinin yanında mesaj yazarken sıkıntı çekiyorum.
  • SirPhilosophy kullanıcısına yanıt
    Lafın banamı? Eğer bana ise sana şöyle cevap vereyim. Ben buraya fanboyluk veya bir şeyi övme bir şeyi de yerme amaçlı yorum yazmıyorum. Mümkün olduğunca doğru ve yanlış olan şeylerin kıyaslamasını yapıyor bu konuda kendi bildiklerimi insanlara sunuyorum. Fanboyluğun alemi yok.
  • Amoled ekranların en büyük avantajı enerji tasarrufudur. Tft ekranlar yapı gereği daha çok enerji tüketirler, tft ekranlar her pixel başına tek transistör kullanırken ips ekranlar ise her pixel başına çift transistor kullanır bu nedenle siyah beyaz kontrast dengelerini daha iyi yansıtırlar. Sony kendi geliştirdiği tft kaliteli ekranları kullansa da siyah beyaz dengesi(beyazdan griye ve siyaha) tam sunamadığı ve yan açılardan tam görüntü veremediği eleştirilerinden dolaylı üst modellerinde artık düz tft yerine tft türevi ips ekran kullanmaya başlamış görünüyor. Amoled teknolojisinde renk kontrastı iyi iken siyah beyaz dengesi tft veya ips ekran kadar iyi değildir. Bu durumda göz zevki ve kullandığınız duruma göre iyi olma seçimi söz konusudur ki beyaz zemin uzerinde gri ve siyah yazı açtığınızda iyi görünmesini isteyenler tft veya üstü ips iyi diyecekler, film oyun vs de renk tonu dolgun sevenler ise amoled ekranı beğeneceklerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 22 Ağustos 2014; 1:26:48 >

• quote:

Sen Amoled ekranların ne kadar maliyetli olduğunu biliyor musun? Sırf bu yüzden Samsung'un ilk Super Amoled ekranlı modeli Wave 1'in üretiminin kısa sürede durduruldu. Bana göre değil tüm dünyanın bildiği bişey TFT maliyetten kısılmak için yapılan bişey. Sana şöyle açıklayayım Xperia L almak istediğim modeldi ilk çıktığı zamanlarda TFT ekranlı o zamanlar pek araştırmamıştım ekran olayını, bende de 603 vardı yüksek çözünürlüklü fotoğraf attım Mediamarkt'ta denedim ve benim IPS ekranlı eski model 603'üm fotoğrafı daha iyi gösteriyordu parlaklık ayarları iki modelin de sondaydı bugün 603'ün sıfır fiyatı 350 tl ve bu model bile daha iyi görüntü veriyorsa TFT sadece giriş segmenti ve orta segmentin ekonomik modellerinde kullanılmalı. Sony'nin kendisi bile durumun farkına varıp IPS ekrana geçiş yaptı kaç tane IPS ekranlı model çıkardı bu sene, hala daha neyin savunması ve tartışması bu konu anlamadım.

Olay bu yani
     TFT Ekran O Kadarda Kötü Degil

quote:

Sen Amoled ekranların ne kadar maliyetli olduğunu biliyor musun?

ben kaçar.

• Ben ekran konusuna cahillm ama
    tft ekran gördümü kacarım 5800 dan dolayı
    samsung zaten cöp her seyiyle ekran da dahil
    ıps + gorilla glass lar ilgimi cekiyor kalitesi nasıl fikrim yok ıps nin

• Amacım TFT çok iyi demek değil,sadece yanlısı düzeltmek. Forumdaki bazı insanlar TFT gördümu les vs diyorlar,halbuki bakış açısıyla alakalı.Yoksa herkes IPS ve Amoledin daha iyi olduğunu biliyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.