Şimdi Ara

The Acolyte, en az izlenen Star Wars dizisi oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Böyle düşününce tuhaf geliyor kulağa gerçekten. Ben bunları bilmiyordum, direk senaryo ve fikre odaklandım. Bence imparatorluk öncesi eski zamanlar ön plana çıkarılabilir bu şekilde, her şeyin sidious ve darth vader a bağlanması sıktı beni.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey diyim mi. Şu disneyin dış ortamda olunsa bile stüdyo aydınlatması kullanıp dandik, gerçeklikten uzak görüntüler çekmesi sebebiyle hiçbir içeriğini izlemiyorum. Disney 13 yaş üstüne hitap edebilecek bir içerik yaratamıyor.

• Guhong01 kullanıcısına yanıt

Gerçekten bu evrenin - en azından esas sinematik ve popüler kültür tarafının - imparator merkezciliği, Palpatine karakterine bu kadar endeksli oluşu gerçekten sıkıyor. İnsan diyor ki çok çok uzak koca bir galakside galaktik seviyede başka bir kötü bulunmuyor mu? Tarihçi Procopius'un Justinianus saplantısı ve imparatoru şeytan sanması misali Yıldız Savaşları'nda da Palpatine karakterini illa şeytanın - iyilik tarafından alt edilmesi gereken - cisimleşmesi ve rakipsiz kötü olarak lanse etme ısrarı sürüyor. Hayatın akışına ters bu tamamen. Birisi gider, öbürü gelir. İnsanlar genelde beyaz veya siyah değil; gridir. Güç mücadelesinde genelde çok sayıda aktör bulunur ve bu mücadelenin sınırlayıcı nitelikleri gereği hiç kimse her şeyin sahibi olamaz. En zekice planlar ve en güçlü kaynaklarca desteklenen üniversalist cihangirlik ihtirasları dahi bir veya birden fazla pürüze takılır. Hem de dünya değil de farazi galaksi ölçeklerinde düşününce Palpatine gibi bir figürün her şeyi kontrol edip gelişmesi imkansız ve akıl dışı bir iş. Sorun bence kullanılan ve Vader'a dönüşen jedi elemandan ziyade şansölye ve imparator denen karakterde. Yıldız Savaşları imparatoru çok abartılı ve aşırı stereotipik icra edilen bir zombi Hitler parodisi. Jenerik bir gülen sadist tiplemesi - ne kadar orijinal bir kötü betimlemesidir!

Bir akıllı olan Palpatine ama diğer herkesin - Jedi, ayrılıkçılar, demokratlar vs - eli armut topluyor. Hayat böyle işlemiyor ki.

Bu arada bir yandan teklif edilseydi bile Yıldız Savaşları üzerine resmen içerik üretmek istemezdim ve reddederdim çünkü bu evreni kendisi olmaktan çıkaracağımı ve kendi evrenime dönüştüreceğimi çok iyi biliyorum. Yıldız Savaşları'nı hiçbir ilgisi olmadan devralanlar da aynen bunu yaptılar ve üstüne serinin bu bahsettiğim yavan taraflarını yanlış senaryo kararları, çağdaş stereotipler ve kimlik politikalarıyla kirletip daha da çarpık biçimde vurguladılar. Hani kısmen sadık kalma ikilemi içerisinde de kalarak kendi hayal güçleriyle anlamlı bir yenileme ve geliştirme de yapamadılar. Yıldız Savaşları'nın dar düalist tabiatını kırıp genişletemediler. Onun yerine günümüzün tuhaf kutuplaşmalarıyla birleştirdiler.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• baba feet mandoloriandan sonra hayal kırıklığı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.