bu arada şarkı muhteşem dinliyorum dinliyorum bıkmadım
quote:
Orjinalden alıntı: TüRKéR
**http://jeffmilner.com/backmasking.htm
I'm So Tired,Kiss Kiss Kiss ve Revolution 9'u dinleyin.
*http://jeffmilner.com/backmasking.htm
I'm So Tired,Kiss Kiss Kiss ve Revolution 9'u dinleyin.
İ'm So Tired a cok dikkat edin arkadaşlar
Aynen şöyle diyor;"Paul is dead man i miss him"
dikkat edin,bu işin aslı var gibi çok büyük değişmeler var çok enteresan...
insan inanmak istemiyor
quote:
hahahaha o zaman özkan uğurda öldü yerine başkası geldi o da bas gitar çalıyor mföde ama bazen akustik gitar da çalıyor bu kadar büyük değişikliğin nesini anlamadın hatta bir ölüyor bir diriliyor çünkü bazen bas bazen akustik çalıyor. müzisyen sonuçta adamın davulun başına da oturtsan götürür herifin işi bu artık hahaha niye çalmasın ya hem akustik hem bass
1966 ya kadar bass gitar çalan bi adamın birden geçiş evresi olmadan gitar türü değiştirmesinden bahsediyoruz,ayrıca bu konu üstünde bir çok tartışma var sadece akustik ve bass ile geçiştirilicek bişey değil.
size bir önerimde attığım ilk video yu gözleriniz kapalı dinleyin,aradaki ton farkını çok net anlarsınız.
bu arada sesin tonu değişebiliyor,ama 1976 da daha kalitesizleşmiş...
ve 76 daki yüz ifadelerinin yapmacıklığına bakın sanki 1966 yılındaki mccartneyi taklit ediyormuş gibi...
bencede aslı var yapımcılar o kadar parayı kcaybetmemek için bi insanı editlerler rahat
quote:
Orjinalden alıntı: onewayblues
quote:
Orjinalden alıntı: jedi_master
Sanatçıların sesleri ve söyleyiş şekilleri zamanla, hatta konseden konsere bile değişiklik gösterebiliyor ki bence Paul McCartney olayı da bundan dolayı ortaya çıkıyor.
Ben de benzer bir örnek vereyim. Videoların hepsindeki şarkı aynı. Queen - Bohemian Rhapsody. Şarkıyı söyleyen de Fredie Mercury. Fakat 3 videoda da söyleniş farklı.
İlk video şarkının klibinden:
Bu video da Wembley Konserinden:
Bu da başka bir konserden:
Şarkıların üçü de aynı olmasına rağmen sanatçı sesine öylesine hakim ki istediği sesine istediği şekli verebiliyor. Paul McCartney'de sıradan bir şarkıcı değildi. Zamanla o da sesinin farklı tonlarını kullanmış olabilir.
Peki...Surat şekillerine nasıl bir gelebirki ve adamın gitar türü bile farklı,birden bass gitardan akustik gitara geçmiş bu kadar değişikliği anlayamıyorum...
Bir videoda ise John Lennon,Paul Mccartney'e William diye sesleniyor...
paul zaten john lennon ile grubu ilk kurdugunda elektro-akustik gitarda idi, george harrison gelince bas gitara gecmek zorunda kaldi.
Bir The Beatles hayranı olarak 2-3 saattir araştırıyorum bu konuyu.Göz olayında hiçbişey yok gözü eskidende aynıydı , aynı olmasa bile kayma ihtimali var.Şu an kafamdan asagi kaynar sular dökülüyor , moralim bozuldu o yüzden göz olayina girmicem fakat su site kafami karistirdi ...