Şimdi Ara

The Beatles Efsanesi *Garip ben çözemedim 2 gündür...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,The Beatles'ı bilmeyen yoktur aramızda sanırım.Beatles ın beyni olan Paul Mccartney ile ilgili çok ilginç bir efsane yayılıyor ortada...

Gelelim efsanenin kaynağına,söylentiye göre Paul Beatles in en ünlü olduğu sıralarda 1966 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybeder,bunun üzerine o sıra Beatles in plak şirketinin yöneticileri zarara girmeyi ve grubu dağıtmayı göze alamadıklarından o günden itibaren Paul'un benzerleri yarışması açar ve onları arar,bunun üzerine yarışmaya katılan William Campbell adlı kişi yarışmayı kazanır ve bir dizi ameliyatdan geçerek Paul McCartney olarak devam eder...

Söylenti bu arkadaşlar,bunu kanıtlar nitelikte kesin şeyler yok fakat kuşku uyandırıcı şeyler mevcut örneğin aşşağıdaki video ya dikkat edelim;

burada uzun saçlı Mccartney 1976 yılında,sol gözüne dikkat edin arkadaşlar,ve sesinin tonuna çok zor çıkıyor ve çok tiz bir sesi var kulağı tırmalıyor,diğeri ise rahat ve güzel çene yapısı da farklı...

Diğer söylentiler ise youtube da The Beatles ın Mccartney'nin ölümünden sonra şarkı sözlerini geriden okuyunca çıkan "Paul is dead,İs bloody" gibi kelimeler

Aşşağıdaki videolar bunu kanıtlar nitelikte;

ayrıca,ek$isözlüğe paul is dead yazmakta fayda var...

Bilmeseniz bile fikrinizi ortaya koymanız değerli olur,bu merakımı gidermek için uğraşıyorum belki sizde merak edersiniz diye ekledim.

Bu konuyu detaylı bir şekilde araştırıyorum ,umarım yardım edersiniz,sizlerden ricam bu konunun saygı çerçevesinde ilerlemesi çözüm olmasada olur ama saygıdan bir şey eksilmesin lütfen...

Herkese iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onewayblues -- 11 Haziran 2009; 0:43:11 >

• Bu söylenti ben kendimi bildim bileli var.
    2000'li yılların başında tekrar gündeme geldi.Bana inandırıcı geliyor açıkçası.

Olayın özü şu ki , konuyu irdeleyip Beatles efsanesine gölge düşürmek istemiyorlar.Sonuçta Beatles 70'lerde kalan bir grup olsa da halen çok fanatik hayran kitleleri var.Ve bu kitleler asla bu iddayı kabul etmezler.

Sorunun cevabı bence Paul'un arkadaşlarında saklı.Onun çocukluk arkadaşlarına sorularak bu tezin sonucuna ulaşılabilr.Ama dediğim gibi , bu araştırmayı yapmaya yeltenen kişi çok büyük bir kitlenin çok büyük bir tepkisiyle karşı karşıya kalır
  • Bir de Elvis Presley öylmedi, çok şişmanladığı için ortadan kayboldu diye bir söylenti var.

Yani demek istediğim insanlar sevdikleri bazı büyük sanatçıları kaybedince bu tarz hayallere kapılıyorlar sanırım.
  • Bence grubun beyni John Lennon'dur
  • quote:

Orjinalden alıntı: jedi_master

Bir de Elvis Presley öylmedi, çok şişmanladığı için ortadan kayboldu diye bir söylenti var.

Yani demek istediğim insanlar sevdikleri bazı büyük sanatçıları kaybedince bu tarz hayallere kapılıyorlar sanırım.

İyide Paul Mccartney ölmediki...

quote:

Bence grubun beyni John Lennon'dur

onu yazmayı unutmuşum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: onewayblues

quote:

Bir de Elvis Presley öylmedi, çok şişmanladığı için ortadan kayboldu diye bir söylenti var.

quote:

onu yazmayı unutmuşum..

Haklısın ya ben gene uçmuşum herhalde. John Lennon'a gitti aklım belki de ondan olsa gerek.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

onu yazmayı unutmuşum..

Haklısın ya ben gene uçmuşum herhalde. John Lennon'a gitti aklım belki de ondan olsa gerek.

belkide öldü,konu o abi zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu sesleri dinledimde tırstım,ürkütüyor insanı valla
  • ilk kez dinlemiş oldum yesterday şarkısını one öle manyak bi şarkı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lostfan

ilk kez dinlemiş oldum yesterday şarkısını one öle manyak bi şarkı

süper şarkı...

ama ben 1966 dakini çok beğendim,diğerini artık Paul Mccartney soylemıyormus hissine kapılıyorum o kadar adapte oldum bu olaya valla...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Lostfan

ilk kez dinlemiş oldum yesterday şarkısını one öle manyak bi şarkı

süper şarkı...

ama ben 1966 dakini çok beğendim,diğerini artık Paul Mccartney soylemıyormus hissine kapılıyorum o kadar adapte oldum bu olaya valla...

Aynen
  • Sanatçıların sesleri ve söyleyiş şekilleri zamanla, hatta konseden konsere bile değişiklik gösterebiliyor ki bence Paul McCartney olayı da bundan dolayı ortaya çıkıyor.

Ben de benzer bir örnek vereyim. Videoların hepsindeki şarkı aynı. Queen - Bohemian Rhapsody. Şarkıyı söyleyen de Fredie Mercury. Fakat 3 videoda da söyleniş farklı.

İlk video şarkının klibinden:

Bu video da Wembley Konserinden:

Bu da başka bir konserden:

Şarkıların üçü de aynı olmasına rağmen sanatçı sesine öylesine hakim ki istediği sesine istediği şekli verebiliyor. Paul McCartney'de sıradan bir şarkıcı değildi. Zamanla o da sesinin farklı tonlarını kullanmış olabilir.

• quote:

Sanatçıların sesleri ve söyleyiş şekilleri zamanla, hatta konseden konsere bile değişiklik gösterebiliyor ki bence Paul McCartney olayı da bundan dolayı ortaya çıkıyor.

Ben de benzer bir örnek vereyim. Videoların hepsindeki şarkı aynı. Queen - Bohemian Rhapsody. Şarkıyı söyleyen de Fredie Mercury. Fakat 3 videoda da söyleniş farklı.

İlk video şarkının klibinden:

Bu video da Wembley Konserinden:

Bu da başka bir konserden:

Şarkıların üçü de aynı olmasına rağmen sanatçı sesine öylesine hakim ki istediği sesine istediği şekli verebiliyor. Paul McCartney'de sıradan bir şarkıcı değildi. Zamanla o da sesinin farklı tonlarını kullanmış olabilir.

Peki...Surat şekillerine nasıl bir gelebirki ve adamın gitar türü bile farklı,birden bass gitardan akustik gitara geçmiş bu kadar değişikliği anlayamıyorum...

Bir videoda ise John Lennon,Paul Mccartney'e William diye sesleniyor...

• **http://jeffmilner.com/backmasking.htm

I'm So Tired,Kiss Kiss Kiss ve Revolution 9'u dinleyin.

*http://jeffmilner.com/backmasking.htm

I'm So Tired,Kiss Kiss Kiss ve Revolution 9'u dinleyin.
  • çok enteresan, hoşuma gitti bu konu
  • Hocam Mccartney 1976 daki videosundaki burnuna bi bakın estetik olmuş gibi duruyor 1966 daki burun yapısıyla farklı....Bence aslı var gibi olayın
  • Aynen benim de hoşuma gitti konu.
  • Ölen ölmüş,kalan kalmış.Sonuç olarak ünlüler ve para kazanıyorlar.Bundan ötesi fazla önemli değil bence.
  • queen in şarkısında 2.28 inci saniyede bismillah falan mı diorlar bana mı öyle geldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: sefa3027

queen in şarkısında 2.28 inci saniyede bismillah falan mı diorlar bana mı öyle geldi

evet

Easy come easy go-,will you let me go-
    Bismillah! no-,we will not let you go-let him go-
    Bismillah! we will not let you go-let him go
    Bismillah! we will not let you go-let me go
    Will not let you go-let me go
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.