Şimdi Ara

The bios in this system is not fully ACPI compliant. hatası için yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • The bios in this system is not fully ACPI compliant. hatası için yardım.

merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar.. bilgisayarımın markası asus modeli X553M.

bugune kadar sorunsuz çalışıyordu. 1-2 ay önce misafir çocuğu geldi ve youtubedan video izlemesi için bilgisayarı ona verdim.onlar gittikten sonra bilgisayar kapalı olduğu için kaldırdım ve hiç açmadım. bu sabah açmak istediğimde güç tuşuna bastım ve direk bios ekranı geldi. internette yaptığım araştırmaya istinaden bios ayarlarından boot kısmında bulunan launch csm bölümünü disabled halinden enabled haline getirdim ve buna izin vermedi daha sonra security bölümünde bulunan secure boot menuye girdim ve secure boot seçeneğini disable halinden enable haline getirdim. tekrar boot kısmına döndüğümde launch csm bölümünü disabled halinden enabled haline getirdim ve izin verdi. internetteki çözüme istinaden tüm talimatları anlattığım şekilde uyguladım ve F10 save and exit yapıp biosdan çıktım. bilgisayar tekrar başlattı kendini ve normal bilgisayar açılma ekranı geldi daha sonra başlangıç onarmayı başlat (önerilen) ve Windows'u normal olarak başlat seçenekleri bulunan sayfa geldi. normal olarak başlata tıkladığımda bir sonraki ekrana geliyor renkli windows noktaları dönüyor fakat sonra bilgisayar tekrar kendini başlatıp tekrar 2 seçeneğin olduğu ekrana geliyor... bir diğer seçenek olan başlangıç onarmayı başlat(önerilen) seçeneğini seçtiğimde ise windows dosyaları yüklüyor diyor ve alt tarafta yüklenme çubuğu çıkıyor bir süre sonra mavi ekran veriyor ve mavi ekranda fotoğrafta gördüğünüz hatayı veriyor... yardımcı olursanız sevinirim biraz uzun oldu ama daha net anlaşılabilmesi için uzun yazdım. internette genelde yeni kurulan işletim sistemlerine yönelik çözümler var... teşekkürler iyi forumlar...

• ayrıca bios ayarlarından load optimized defaults da yaptım. bunu yaptığımda ise en başa dönüyordum. yani bilgisayarı açınca direk bios ekranı açılma aşamasına...
  • Bazı sistem dosyaları silinmiş gibi duruyor hocam. Yeniden Windows kurmanız ya da bir medyadan Windows onarmanız gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Bazı sistem dosyaları silinmiş gibi duruyor hocam. Yeniden Windows kurmanız ya da bir medyadan Windows onarmanız gerekli.
    İçindeki verileri (harddiskte bulunan foto vs almam gereken dosyaları) nasıl alabilirim yeni kurulumdan önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: messi176316

İçindeki verileri (harddiskte bulunan foto vs almam gereken dosyaları) nasıl alabilirim yeni kurulumdan önce

Alıntıları Göster
    Farklı bir bilgisayara takarak alabilirsin hocam. Onarım yaparsan dosyalar gitmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Farklı bir bilgisayara takarak alabilirsin hocam. Onarım yaparsan dosyalar gitmez.

Alıntıları Göster
    Deneyecem teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.