Şimdi Ara

The Casting of Frank Stone Tam Sürüm Öncesi Önemli Öneri ve Eleştiriler (Demo Hakkında)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • The Casting of Frank Stone Tam Sürüm Öncesi Önemli Öneri ve Eleştiriler (Demo Hakkında)

THE CASTING OF FRANK STONE TAM SÜRÜM ÖNCESİ ÖNEMLİ ÖNERİ VE ELEŞTİRİLER (DEMO HAKKINDA)

Yüksek bir beklentiyle çıkması beklenen yeni hikaye odaklı interaktif korku oyununun demosu hakkında firmaya aktarılan geri bildirimdir. Ne kadar dikkate alınır artık bilemiyorum ama bu tarz eleştirilerin firmalara yapılmasının, yapımların kalitesinin artmasında önemli olduğuna inanıyorum. Keşke bu bildirim daha önceden yapılabilseydi, oyunun çıkmasına çok az kalmış, artık hayırlısı. Merak edenler için fikir vermesi için aktarmak istedim.

STEAM OYUN TANITIM METNİ:

“Frank Stone'un gölgesi, şiddet dolu geçmişiyle temelli değişen kasaba Cedar Hills'in üzerinde. Bir grup genç arkadaşın keşfetmek üzere olduğu gibi Stone'un ürpertici geçmişi, yaklaşan şeyin yanında sönük kalıyor... Supermassive Games'in hikâye anlatma becerisi, Dead by Daylight evreniyle bir araya gelerek unutulmayacak bir korku oyunu ortaya çıkarıyor. Frank Stone'un gölgesi, şiddet dolu geçmişiyle temelli değişen kasaba Cedar Hills'in üzerinde. Stone'un kana bulanmış mirası, bir grup genç arkadaşın keşfetmek üzere olduğu gibi derin yaralar açarak aileler, nesiller ve hatta gerçekliğin dokusu üzerinde izler bırakıyor. Kozmik Boyutlarda Bir Gizem: Oregon'daki bir çelik fabrikasının derinliklerinde sadist bir katilin işlediği korkunç suçlar, akıl almaz vahşetlere yol açıyor. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bu çarpık yolculukta, birbirine bağlı orijinal karakter kadrosuyla birlikte Cedar Hills'in gizemini keşfet. Kaderini Seç: Verdiğin her karar hikâyeyi şekillendirir ve içindeki karakterlerin kaderini etkiler. Akıldan çıkmayacak duygusal sahneler ve nefes kesici korkularla dolu bu oyunda, basit bir kararın nasıl yürek burkan bir ikileme dönüşebileceğini deneyimle. Sürükleyici Bir Kâbus: Supermassive Games'in sinematik hikâye anlatımı, bilinmezlikte huzur ve groteskte neşe bulanlar için bu karanlık ve zengin evrene görülmemiş derecede duygu, sürükleyicilik ve gerilim getiriyor. Sis'in Ötesinde Bir Dünya: Behaviour Interactive'in sevilen çok oyunculu korku oyunu Dead by Daylight'ın geniş dünyasını daha önce hiç görülmemiş açıdan deneyimle. Bittikten uzunca bir süre sonra bile tüyler ürpertici ters köşelerle dolu bu karanlık orijinal hikâyeyi zihninden silemeyeceksin.”

TAM SÜRÜM ÖNCESİ ÖNEMLİ ÖNERİ VE ELEŞTİRİLER

"The Casting of Frank Stone" demosu hakkında bazı tespitlerimi aktarmak istiyorum. Bu oyunu ilk duyduğum andan itibaren istek listeme eklemiştim ve Türkçe altyazı seçeneğini de sevinçle karşılamıştım.

1- Demoda bazı diyaloglarda Türkçe altyazı çıkmadı, muhtemelen bu tam sürümde giderilir diye umud ediyorum.

2- Demoda çoğu sahnede aşırı karanlık ortam var ve bu çok rahatsız edici ve sevimsiz. Bu kadar karanlık olmamalı, umarım bunu tam sürümde düzeltirsiniz, çünkü kullanıcı deneyimini kötü etkiliyor, oyunu basit ve ucuz bir hileye başvurmuş olarak gösteriyor! Şöyle ki: Ortam detayından kaçınmak ve kolay optimizasyon sağlamak için ucuz bir hile olarak görüyoruz bu tür durumları. Karanlık ortam konsepti kesinlikle bu kadar karanlık olmamalı, önümüzü göremiyoruz çoğu yerde! Hele görünen alanın ekranın ortasında sıkışması ve etrafının iyice kararması bunun en kötü örneği. Bunu lütfen siz yapmayın. Bu çok can sıkıcı bir durum. Bunun düzeltilmesi üzerinde kesinlikle durmalısınız.

3- Diğer önemli bir konu ise gerçekçilik. Fabrikaya gelen bir polis, her tarafı kilitlenmiş bir ortamda, neden fabrika görevlisini yanına almadan (hem de etrafta yırtıcı bir köpek olduğunu bildiği halde) yalnız başına dolaşmaya gider ki?! Bu tamamen mantıksız ve çok fazla göze batıyor. Bu senaryoyu kesinlikle değiştirmelisiniz ve yeniden ele almanız gerekiyor tam sürümde. Fabrika görevlisini yanına almalı fakat arkasından değil, önünden gitmesini sağlamalı. Bu şekilde polis hem kendisini güvene almış olur, hem de gereksiz yere sağda solda atlamak zıplamak zorunda kalmaz! Görevliye söyler ve o da kapalı kapıların kilidini anahtarıyla açar! Bu çok daha uygun ve oyun konseptinden de bir şey eksiltmez merak etmeyin. Böylesi çok daha gerçekçi olur. Ayrıca polisin ızgaranın içine girmeden önce, elindeki tek delili fabrika görevlisine teslim etmesi ve merkezden yardım isteme işini ona vermesi de oldukça saçma ve güvenli değil. Belki o da bu işin içinde, neden güvensin ki?! Hem bir telefon ve telsizi yok mu da, kendisi haber edemiyor? Bu da çok ama çok saçma. İlk sahnede görevliye güvenmediği için yalnız başına fabrikada dolaşmayı tercih eden polis, sonraki sahnede delili ve merkezden yardım isteme işini fabrika görevlisine havale ediyor. böyle tezad bir durum, kimsenin kabul edeceği ve hoş karşılayacağı bir durum değil emin olun.

Böyle kabul edilebilir düzeyin çok üstündeki mantıksızlıklar, deneyimleyenin gözüne çok batar ve gerçekçilik hissini bozar ve yapımın kalitesine zarar verir. Aslında sizin yerinizde olsam bu tavsiye ve eleştirileri ciddiye alır, demoyu geçici bir süreliğine askıya alır, gerekli düzeltmeleri yapmadan demonun bu haliyle deneyimlenmesinin önüne geçerdim. Tabi sizin bileceğiniz iş, ama bu demo şu anda oyunun satın alınmasını değil, alınmamasını sağlayacak kötü bir tanıtım aracı durumunda. Yani fayda değil, zarar veriyor. Demo bittiğinde "satın al!" kısmını gördüm ve satın almaktan kaçındım. Halbuki demoyu deneyimlemeden önce, şimdiden ön satım alım yapmayı aklımdan geçiyordum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 2 Eylül 2024; 6:5:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.