Şimdi Ara

The Escapists 2 Türkçe Yama – Font Sorunu ve Çözüm Arayışı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

The Escapists 2 oyununa Türkçe yama yaparken fontlarla ilgili bir sorun yaşıyorum ve bu konuda bilgili birinin bana yardımcı olmasını istiyorum. Unity Asset Bundle Extractor (UABE) ile oyunun metin dosyalarını çıkartıp Türkçeleştirebiliyorum, ancak font dosyaları Türkçe karakterleri desteklemediği için metinler bozuk görünüyor.

Oyunun fontlarını düzenleyebilmek için Asset Studio ile TTF formatında dışa aktarabiliyor ve düzenleyebiliyorum. Ancak güncellenmiş TTF dosyasını tekrar oyuna ekleyemiyorum. UABE ile denediğimde ise fontları doğrudan TTF olarak elde edemiyorum. Font dosyaları .dat.JSON. Material ve. PNG gibi farklı formatlara dağılmış durumda. PNG olarak dışa aktarmaya çalıştığımda ise bozuk bir dosya elde ediyorum.

Muhtemelen oyun, bitmap font veya özel bir format kullanıyor ve bunu nasıl düzenleyeceğimi bilmiyorum. "ı" yerine "i" kullanarak geçici bir çözüm üretebilirim, ancak uğraşıma değmesini ve kaliteli bir yama olmasını istiyorum.

Bu, yaptığım ilk Türkçe yama olduğu için birçok şeyi yeni öğreniyorum ve en çok öğrenmek istediklerimden biri de font düzenleme süreci. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

• UnityEx kullanmayı deneyin.

• SkipperSkip kullanıcısına yanıt

UnityEx ile sadece dosyaları çıkartabiliyorum import edemiyorum.

• Reustus kullanıcısına yanıt

Hata mı veriyor?

• Şimdi Epic Games üzerinden indirip baktım. Fonttaki tek sıkıntı küçük "ı" harfi gibi duruyordu. Onu düzelttim. Font dosyalarını "TheEscapists2_Data/StreamingAssets/WindowsEpicGames/AssetBundles/fonts.dynamic" bundle'ının içinde buldum. TTF'i de UnityEx ile içe aktardım. Sonuç bu.

Çok teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi, font dosyasını buldum, ama unity ex ile nasıl import edeceğimi bulamadım.

• Reustus kullanıcısına yanıt

UnityEx üzerinden font dosyasının çıktısını aldıktan sonra Unity_Assets_Files diye bir klasör oluşacak. Oradaki ttf dosyasını değiştirdikten sonra Import Files yazan butona tıklamanız yeterli.

The Escapists 2 Türkçe Yama – Font Sorunu ve Çözüm Arayışılightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/aaoF5VKxyev3
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Çok teşekkür ederim, oldu valla sağ olun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.