Merhaba, The Escapists 2 oyununa Türkçe yama yaparken fontlarla ilgili bir sorun yaşıyorum ve bu konuda bilgili birinin bana yardımcı olmasını istiyorum. Unity Asset Bundle Extractor (UABE) ile oyunun metin dosyalarını çıkartıp Türkçeleştirebiliyorum, ancak font dosyaları Türkçe karakterleri desteklemediği için metinler bozuk görünüyor. Oyunun fontlarını düzenleyebilmek için Asset Studio ile TTF formatında dışa aktarabiliyor ve düzenleyebiliyorum. Ancak güncellenmiş TTF dosyasını tekrar oyuna ekleyemiyorum. UABE ile denediğimde ise fontları doğrudan TTF olarak elde edemiyorum. Font dosyaları .dat.JSON. Material ve. PNG gibi farklı formatlara dağılmış durumda. PNG olarak dışa aktarmaya çalıştığımda ise bozuk bir dosya elde ediyorum. Muhtemelen oyun, bitmap font veya özel bir format kullanıyor ve bunu nasıl düzenleyeceğimi bilmiyorum. "ı" yerine "i" kullanarak geçici bir çözüm üretebilirim, ancak uğraşıma değmesini ve kaliteli bir yama olmasını istiyorum. Bu, yaptığım ilk Türkçe yama olduğu için birçok şeyi yeni öğreniyorum ve en çok öğrenmek istediklerimden biri de font düzenleme süreci. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. |
Bildirim