Şimdi Ara

The Leftovers (2014) | HBO (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
639
Cevap
19
Favori
23.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tanrı'yı nereden tanıyorum diye düşündüm bölüm boyunca. TVTime sağolsun buldum.
     The Leftovers (2014) | HBO
    Kesin Tanrı'ydı bence. Bu iki resimden anladığımızı düşünüyorum.

Kartvizitinin tamamı;
    Tanrı ile Matt'in sondaki konuşması muazzamdı. Bir de Matt'in gemiye binmek için anlattığı fıkra LOL.
    What's the difference between a pimple and a priest? A pimple waits until you're 12 to come on your face.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolganaber -- 16 Mayıs 2017; 3:55:44 >

• 3x5

Matt bölümlerini ve karakterini her zaman çook sevdim yine çooook iyi bir bölüm daha.
    Öncelikle o başlangıç, elamanın anahtarları çevirme şekli. (burada hemen aklıma Desmond reis geldi bir duygulandım) Daha sonra gemi, gemideki aslan, garip insanlar, garip sahneler. Tanrının FAQ kartı. Çok absürt şeyler izledik bu bölüm.

Matt'in inancını sorgulaması, Tanrı olduğunu söyleyen abiyi bir an için gerçekten onun yerine koyup konuşması mükemmel sahneydi gerçekten. İşin komik kısmı ölümden dönüp tanrı olduğunu söyleyen abiye inanmamaları ama ölümden döndüğüne, peygamber olduğuna inandıkları adamı kıyametten önce Miracle'a götürmek için Avustralya'ya gitmeleri Şimdi bölüm sonundaki söylediği şeyden yola çıkarak: "That's the guy I was telling you about"
    Ya Matt inancını komple kaybetti, Kevin'i aramaktan vazgeçmesi de buna işaret ama pek sanmıyorum. Ya da "the guy" gerçek tanrıdan bahsediyor ve sahte tanrıyı cezalandırdığını işte ben hayatım boyunca bunu anlatıyordum demek istedi.

Burton'u çok iyi yerde karşımıza çıkardılar, bölüm izlerken tanıyamadım ama daha sonra taşlar yerine oturdu. Ki hala hatırlayamadığım bazı yerler var. international assassin bölümünü tekrar izlemem gerek sanırım.

Bölüm hakkında çok şey yazılır ama beynim durdu şimdilik

3x6

• keşke sezon finali olmasa , her dakikası ayrı güzel bu dizinin.
  • 3x6

Laurie'nin hem Kevin hem de özellikle dalarken çocukları ile konuştuklarıBir de başta Laurie ile konuşan kadın 1x1'deki bebeğini arabada kaybeden kadın.

International Assassin v2 geliyor herhalde.

• 3x6 komple dramdı bölüm ilk defa kafamızı karıştıran bir şey olmadı galiba 3x7'yi int assassin'ı yöneten abi çekiyor

ilginç

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 6.bölüm en duygusal bölümlerden biriydi. Böyle efsane bir dizinin 2 hafta sonra bitecek olması üzücü.

Herhalde Nora gerçekten de öbür tarafa geçti. İlk bölümlerde gösterdiği başka bir zamandaki Nora'nın başka bir açıklaması olamaz diye düşünüyorum.
  • Yanılmıyorsam 8. bölümde bitecekti. Normal bir dizide işler çözülmeye başlar ama 7. bölümde kafam daha da karıştı. Final nasıl olacak çok merak ediyorum. Müzikler harikaydı bu arada 7. bölümde.
  • ne izledik biz şimdi biraz sindirmem gerek sanırım bu bölümü

3x8 FİNAL

• Sonunda eski opening müziğini koymuşlar. 2 saat oldu bölümü bitireli. Bölümü sindirmek için hava almaya dışarı çıktım. Bölümle ilgili yazacak hiçbir şeyim yok. Son 15 dakikayı ağzım açık izledim. Sadece
    Başkan yardımcısının Liv Tyler çıkacağını tahmin etmiştim. O da opening de adı geçtiği için, "aha kesin Liv geliyor" dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ron Swanson

/>

Sonunda eski opening müziğini koymuşlar. 2 saat oldu bölümü bitireli. Bölümü sindirmek için hava almaya dışarı çıktım. Bölümle ilgili yazacak hiçbir şeyim yok. Son 15 dakikayı ağzım açık izledim. Sadece
    Başkan yardımcısının Liv Tyler çıkacağını tahmin etmiştim. O da opening de adı geçtiği için, "aha kesin Liv geliyor" dedim.

ben Laurie gelecek diye düşündüm bir an, öldüğünü orada öğrenseydi çok duygusal sahneler izleyebilirdik aslında. gerçi öldü mü belli değil ama

• 3x07 mükemmel ötesiydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

quote:

Orijinalden alıntı: Ron Swanson

/>

Sonunda eski opening müziğini koymuşlar. 2 saat oldu bölümü bitireli. Bölümü sindirmek için hava almaya dışarı çıktım. Bölümle ilgili yazacak hiçbir şeyim yok. Son 15 dakikayı ağzım açık izledim. Sadece

ben Laurie gelecek diye düşündüm bir an, öldüğünü orada öğrenseydi çok duygusal sahneler izleyebilirdik aslında. gerçi öldü mü belli değil ama

3x6

Harbiden halim buydu. Sağda solda çok fazla ölmüş karakter vardı. O hızlı akışta kaçırmış olabilirim, tekrardan bakmak lazım o kalabalıkta kimler vardı vs. Sonundan bir halt anlamadım. Tamam Kevin naptıysa öbür dünyayı kapattı. Tufan neden durdu ? Yoksa tufan aslında dandik bir yağmurmuydu ? "Ulan" durduk yere tüm insanlar neden kayboldu bana bunun cevabını verin laynnnnnn Başlarım sizin jesus, god göndermelerinize Hıristiyan alemini tam bilmiyoruz ki arkadaş anlayalım tüm göndermeleri. Diyelim haaaa aslında bu böyle dirilmişti eveeet bak bu son yemek bak bu son yürüyüş vs. Ne bileyim ben Kaç senedir bu dizi hayatımı mahvetti yemin olsun ya. "Ne olacak hı ? Peki ya şimdi mi olacak ? Belki bi sonraki bölümdür dur onu izleyeyim 1 saat daha. Yok çıkmadı belki bir ilerisidir." diye diye kaç yıl geçti. Bi .ok olduğu yok, her soru havada kalıyor, Miracle ne oldu ? Kızı nerde ? Oğlu nerde ? Son sezonu bildiğin 4-5 oyuncuya yaptılar. Bi bu bölüm gördük eskilerden Ya Allah belanızı vermesin çocuklar ayakkabılarının nerde olduğunu bile bilmiyor. En az 2 bölüm sırf o dandik konu için geçti. Valla delirdim, yeter. Haftaya bitsin, başka dizilere bakalım. Bu arada American Gods da .oka sardı iyice Lanet olsun böyle dizilere diyorum.

• Açıkçası son bölümde her şeyin açıklanabileceğini düşünmüyorum, umarım yanılırım.

Dizide o kadar metafor var ki ilk defa izlediğim bölümü anlayamadım. Evie hiçbir şey hatırlamıyorken, Avustralya başkanı Kevin'ın babasıyla konuştuğunu direk hatırladı. Kendine God diyen eleman hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Neden öbür taraf yok edildi? Bu taraf ne olacak? Nora'ya ne oldu? Bizim yaşlı teyze sonda yoktu,
    nerede? İkiz muhabbetine hiç girmek istemiyorum zaten

Edit: Ekşi'de biri Kevin'in okuduğu notun tamamını paylaşıp, güzel bir tahmin yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vespucci -- 30 Mayıs 2017; 19:38:19 >

•  The Leftovers (2014) | HBO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolganaber -- 5 Haziran 2017; 2:44:48 >
  • En kısa zamanda başlıyorum buna. Yorumlar baya iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Series Finale. Nothing is answered. Everything is answered. And then it ends."

Bölüm açıklaması olarak bunu gördüm. Cidden öyle olmuş. Dram olarak ve karakter ilişkileri olarak her şey açıklanıyor. Ama gizem ve mantık olayları açısından hiçbir şey açıklanmıyor. Valla film gibi bölümdü. Sahne çekimleri, müzikler falan derken zaten adamlar hikayeyi sığdırmak için bölüm süresini 1 saat 10 dakikaya uzatmış.

Laurie kendini öldürmemiş. O konuşmadan sonra doğru olanı yapmış
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • FINAL

En iyi sahne kesinlikle Matt ile Nora arasındaki konuşmalardı.
    I'm scared of dying, Nora. I'm scared my son will grow up without me, forget my face, forget the sound of my voice.
    Öbür tarafı falan görürüz öyle biter diye düşünüyordum ama Nora öbür tarafa gidememiş. Gitse bence kesin öbür tarafı gösterirlerdi. Tabi anlattığı hikaye o yönde ama ben bölümdeki çoğu kişi gibi yalan söylediğini aslında gitmeye korktuğunu düşünüyorum. Zaten geçme sahnesi tam orada kesiliyor.
    Tam anlatamayacağım ya. Şu entry'yi şuraya atayım. Bence tam olarak finalde anlatılmak istenen bu.
    quote:

nora'nın anlattığı hikayeyle ilgili bir şeyler söylicem.anlattıklarının gerçek olduğuna inanmıyorum.
    bölüm boyunca diyaloglar yalan ve gerçek üzerine yoğunlaşıyor.
    ilk sahnede, bilim adamı "sana inanmıyorum" diyor ve nora "yalan söylemiyorum" diyor.
    kevin, tüm bölümü nora'ya yalan söyleyerek geçiriyor.
    dünyaya gönderilen aşk notları hakkında yalan söylüyorlar; nora, kuşların 50 mil gibi bir mesafesi olduğunu söylüyor.
    günah keçisini çöle sürecez diyolar. ama sonradan görüyoruz ki yola bırakmışlar.
    ve en önemlisi, rahibe nora'ya yalan söylüyor.

-''sana bir şey satmaya çalışmıyorum.sadece daha güzel bir hikaye anlatıyorum.''

hem nora'nın kitabını hem de the leftovers' ı özetleyen müthiş söz.
    tüm mesele bu değil mi? hayatta bir şeyler olur ve onlara anlam veririz. ama bazen 'gerçek'ten daha güzel bir hikayeye ihtiyacımız var.
    nora daha güzel bir hikaye anlatıyordu.ailesinin mutlu ve şanslı olduğu bir hikaye.
    zaten önemli olan da kevin'in ona inanmasıydı.

Son olarak da şunu şuraya bırakayım.

• 1x1. Çok enteresan bir şekilde ilgi çekici başladı. Konuyu tam oturtamıyorsun ama bir yandan da merakın had safhada. İzlenir.

Şu beyazlı sigara içen konuşmayan tayfa adamı çileden çıkarır yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Final

Nora bence de diğer tarafa geçmedi çünkü su dolmadan kestikleri sahneyi iki kez gösterdiler. Ama denildiği gibi Nora'nın anlattığı hikaye daha güzel.Gördük ki Laurie intihar etmemiş, mutlu mesut yaşıyor. Tufan olayı falan hepsi palavraymış. Yalnız Kevin'ın ölüp dirilme olayında daha derinlere inilmesini beklerdim.O kadar diğer tarafa geçti, kalbine pil takılmış Dizi aslında genel olarak yalanlar üzerine. Hatırlarsanız ilk sezonda herkesi mucizevi işler yaptığına dair inandıran bir zenci eleman vardı. Onun ve bebeğin de akıbetine hiç değilmedi. Neyse, zaten bunların cevaplanacağına dair bir beklentim yoktu.

Damon Lindelof bu işi beceriyor. Umarım ileride de bu denli kaliteli yapımlar görürüz.

• bitti be.

beklediğim tarzda bir final olmadı ama çok güzeldi. nora doğru mu söylüyor asla bilemeyeceğiz sanırım ama olaylar anlattığı gibiyse hiç bu tarafından düşünmemiştim. biz dünyanın %2'sinin kaybolmuş halini izledik sadece, bir de %98'inin kaybolduğu taraf var.

reddit'ten bir alıntı

quote:

I'd like to draw everyone's attention to this from Damon with Alan Sepinwall.
    In it, he says that the original idea was for them to actually show Nora going through to the other side, but the idea changed in the writing room to become more ambiguous. He also mentions that when he started doing this show, he bugged Perotta for answers about where the departed went and early on (like shooting the first scene of the pilot early), he wanted to film the departure also from the baby's point of view where his mom disappears. This idea of the departed occupying a parallel world where 98% of people vanished was in Damon's head for a long time. And furthermore, he essentially says that as a viewer, he wants to believe Nora. He says it's very hard not to.
    It seems to me that there is a very real possibility that Nora was telling the truth, at least in Lindelof's mind. Tom Perotta, on the other hand, seems more skeptical. And he was the one that originally suggested that they shouldn't show it, but rather just let Nora tell the story and embrace the ambiguity. He was probably right about that and I'm sure Damon would agree. And maybe that's perfect that they both might be coming from different interpretations/opinions.
    I actually thought about making a separate post with this interview because I think everyone should read it.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 7 Haziran 2017; 1:10:45 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.