Şimdi Ara

The Martian (2015) | Matt Damon | Ridley Scott (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
322
Cevap
8
Favori
8.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaman geçirmelik eğlenmelik bi film olmuş ama survıval ile falan alakası yok yani o mahsur kalma psikolojisini falan iyi yansıtamamışlar veya yansıtmak istememişler bilmiyorum neyse güzel film izleyin ama ınterstellar la falan karşılaştırmayın mümkünse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andres Escobar

zaman geçirmelik eğlenmelik bi film olmuş ama survıval ile falan alakası yok yani o mahsur kalma psikolojisini falan iyi yansıtamamışlar veya yansıtmak istememişler bilmiyorum neyse güzel film izleyin ama ınterstellar la falan karşılaştırmayın mümkünse

İstememişler bence. Kitabı da eğlenceli bi havadaydı çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde çok fazla komedi vardı bir gerilim için saçma açıkçası o kısımlar baydı ama geneli iyiydi.
    Sözlükte biri yazmış ulan beylikdüzünde âkbilim bitse oturur aglarım adam uzayda funky takıliyor diye yerden göğe kadar haklı karakteri daha ağır bunalım halinde gösterebilirlerdi.neşeli tavırları sıktı maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

İçinde çok fazla komedi vardı bir gerilim için saçma açıkçası o kısımlar baydı ama geneli iyiydi.
    Sözlükte biri yazmış ulan beylikdüzünde âkbilim bitse oturur aglarım adam uzayda funky takıliyor diye yerden göğe kadar haklı karakteri daha ağır bunalım halinde gösterebilirlerdi.neşeli tavırları sıktı maalesef

Filmin türü gerilim değil zaten, sen filmi ya çok yanlış anlamışsın ya da yanlış beklentiyle izlemişsin. Kaldı ki adam kurtulma ümidi belirdikten sonra "funky" takılmaya başladı, Mars'ta tek başına kaldığını fark ettiğinde ben burada çok mutluyum deyip de dans etmedi zaten. Adamın yedi, yirmi dört karamsar ve umutsuz davranmasını bekliyorsan o senin hatan. O bir yana zaten filmi nasıl vermek istediği mesaj hiçbir şart altında pes etmemek ve mevcut şartları lehine kullanmak. Robinson Crusoe bile yeri geldiğinde neşelenmeyi bilmiştir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metroid -- 6 Ocak 2016; 19:46:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Andres Escobar

zaman geçirmelik eğlenmelik bi film olmuş ama survıval ile falan alakası yok yani o mahsur kalma psikolojisini falan iyi yansıtamamışlar veya yansıtmak istememişler bilmiyorum neyse güzel film izleyin ama ınterstellar la falan karşılaştırmayın mümkünse

Oldu paşam.
  • complete_ kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: complete_

Bence filmin en büyük eksiği gerçekçilik!!! adam mars'da tek başına sanki eğlenmeye gelmiş, kafasına göre çifçilik yapıyor, müzik dinliyor, kakara kikiri!!! adam mars'da yıllarını geçirmiş tek başına, ne bir duygusal buhran,ne bir yıpran ma sanki yıllardır yaşadığı bir mekanda!! amerikan filmleri etkilerini düşünerek seneryo yazarlar, uzayla bu kadar içli dışlı olan bir ülkenin, gerçekten uzaya gidecek veya giden astronotlara gidin bakın patates bile yetiştirebiliyorsunuz, korkmanıza gerek yok mesajını verdiği, o kadar uzay boşluğunda ip'le adam yakalama nedir yaww,,şaka gibi...

puanın 5

Sen filmi nasıl izledin bilmiyorum ama belli ki hiçbir şey anlamışsın. Öncelikle adam Mars'ta yıllrını değil bir yıla yakın bir zaman geçiriyor. Adamın yıllarca yetecek yiyeceği olmadığı bariz şekilde gösteriliyor zaten. Ayrıca "kafasına göre çiftçilik yapıyor" demen fazlasıyla saçma olmuş çünkü eğer çiftçilik yapmasa kendisine yetecek yiyeceği sağlayamaz ve açlıktan ölürdü. Yani çiftçiliği eğlencesine değil ihtiyacı olduğu için yapıyor. Kaldı ki bir insan uzun süre yalnız kalınca bir başka ses duymak filan ister ki müzik dinlemesi gayet doğal o yüzden. Ne yapsın yani adam, ben burada öleceğim deyip duvara mı baksın olduğu yerde? Kaldı ki uzaya astronot yollayacak ülkelerin Amerika'nın filmlerine ya da propagandasına ihtiyacı yok merak etme sen, uzay programı olan her ülke kendi kararlarını verebilecek ve uygulayabilecek kapasitede insanlara sahip zaten. Neyi nasıl yapacaklarını da bir filmden öğrenecek durumda olsalar uzaya adam değil ancak televizyon uydusu yollarlardı. Son olarak da adamı yakalamak için kullandıkları ip değil gayet de uzayda kullanılan tipte bir kabloydu ki zaten adamı kabloyla filan yakalamadılar, adam kabloya bağlı olan kişiye tutundu. İkisi farklı şeyler. Eğer filmi dikkatle izlesen bunu sen de görürdün . Saçma sapan şeyler yazmadan önce az buçuk kafanızı kullanın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metroid -- 6 Ocak 2016; 19:48:03 >

• Bilim kurgu hevesimi pek tatmin etmedi bu film. İnterstaller tam bir bilimkurguydu yani dibine kadar. Bufilmde mars hakkında daha fazla detay olsaydı iyi olabilirdi.yani film ha marsta ha dünyadaki bir adada geçmiş hiç farketmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: metroid

quote:

Orijinalden alıntı: complete_

Bence filmin en büyük eksiği gerçekçilik!!! adam mars'da tek başına sanki eğlenmeye gelmiş, kafasına göre çifçilik yapıyor, müzik dinliyor, kakara kikiri!!! adam mars'da yıllarını geçirmiş tek başına, ne bir duygusal buhran,ne bir yıpran ma sanki yıllardır yaşadığı bir mekanda!! amerikan filmleri etkilerini düşünerek seneryo yazarlar, uzayla bu kadar içli dışlı olan bir ülkenin, gerçekten uzaya gidecek veya giden astronotlara gidin bakın patates bile yetiştirebiliyorsunuz, korkmanıza gerek yok mesajını verdiği, o kadar uzay boşluğunda ip'le adam yakalama nedir yaww,,şaka gibi...

puanın 5

Sen filmi nasıl izledin bilmiyorum ama belli ki hiçbir şey anlamışsın. Öncelikle adam Mars'ta yıllrını değil bir yıla yakın bir zaman geçiriyor. Adamın yıllarca yetecek yiyeceği olmadığı bariz şekilde gösteriliyor zaten. Ayrıca "kafasına göre çiftçilik yapıyor" demen fazlasıyla saçma olmuş çünkü eğer çiftçilik yapmasa kendisine yetecek yiyeceği sağlayamaz ve açlıktan ölürdü. Yani çiftçiliği eğlencesine değil ihtiyacı olduğu için yapıyor. Kaldı ki bir insan uzun süre yalnız kalınca bir başka ses duymak filan ister ki müzik dinlemesi gayet doğal o yüzden. Ne yapsın yani adam, ben burada öleceğim deyip duvara mı baksın olduğu yerde? Kaldı ki uzaya astronot yollayacak ülkelerin Amerika'nın filmlerine ya da propagandasına ihtiyacı yok merak etme sen, uzay programı olan her ülke kendi kararlarını verebilecek ve uygulayabilecek kapasitede insanlara sahip zaten. Neyi nasıl yapacaklarını da bir filmden öğrenecek durumda olsalar uzaya adam değil ancak televizyon uydusu yollarlardı. Son olarak da adamı yakalamak için kullandıkları ip değil gayet de uzayda kullanılan tipte bir kabloydu ki zaten adamı kabloyla filan yakalamadılar, adam kabloya bağlı olan kişiye tutundu. İkisi farklı şeyler. Eğer filmi dikkatle izlesen bunu sen de görürdün . Saçma sapan şeyler yazmadan önce az buçuk kafanızı kullanın derim.

Filmi şiddetle eleştiriyorum,senin hayal dünyana hitap eden bir çok sahne var filmde zaten ,birde adam gibi eleştirileri eleştir, yok kafayı kullan yok şunu yap bunu ne yakışıksız bir tiplemesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 6 Ocak 2016; 21:04:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Redline3

Filmde kesilen sahneler var mı?

Var.
  • Türkçe dublaj mı yoksa alt yazılı mı izlemeliyim arkadaşlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SonSadrazam

Türkçe dublaj mı yoksa alt yazılı mı izlemeliyim arkadaşlar ?

Altyazılı izlemelisin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tür filmleri, altyazılı izle hocam. dublajlı olarak, bence sadece animasyon filmleri izle.

@SonSadrazam
  • Filmleri bibiri ile kıyaslamayı sevmem ama interstellar daha ciddiydi bir kere. Bu film biraz cıvık olmuş. İşte biz amerikayız güçlüyüz bunu gözümüze sokarak çekilmiş bir film. Sonlara doğru artan klişeler saçma replikler filmin havasını bozmuş. Karakterin nasılsa kurtulacağını bildiğimiz için film bitse de gitsek havasına giriyor insan. Propaganda yaptılar diye eleştirmiyorum nasa diye bir gerçek var. adamlar ay a insan yollamış marsa roket göndermiş yakında marsa ayak basacaklar nerdeyse bütçe ayırıp böyle bir film çekilmiş bizde oturduğumuz yerden propaganda yapıyorlar dememiz pek doğru değil. Biraz daha kısa ve daha ciddi olsaymış çok daha iyi bir film olurmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

Filmleri bibiri ile kıyaslamayı sevmem ama interstellar daha ciddiydi bir kere. Bu film biraz cıvık olmuş. İşte biz amerikayız güçlüyüz bunu gözümüze sokarak çekilmiş bir film. Sonlara doğru artan klişeler saçma replikler filmin havasını bozmuş. Karakterin nasılsa kurtulacağını bildiğimiz için film bitse de gitsek havasına giriyor insan. Propaganda yaptılar diye eleştirmiyorum nasa diye bir gerçek var. adamlar ay a insan yollamış marsa roket göndermiş yakında marsa ayak basacaklar nerdeyse bütçe ayırıp böyle bir film çekilmiş bizde oturduğumuz yerden propaganda yapıyorlar dememiz pek doğru değil. Biraz daha kısa ve daha ciddi olsaymış çok daha iyi bir film olurmuş.

Kitabı okudunuz mu? Uyarlama bir film sonuçta, kitap çok daha eğlenceli filme göre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ortalama bir film olmuş. Duygular başarılı bir şekilde verilememiş açıkçası.
  • Kitabın gölgesinde kalmış. Atlanan yerler, değiştirilen yerler oldukça fazla. Her şeyi geçtim MTA'ya yolculuğun öncesi, yolculuk anı ve sonrası kitapta çok daha detayliydi hatta kitabın büyük kısmını burası oluşturuyordu ama filmde 5-10 dakikada geçilmiş.

Kitabı okuduğumda bana anlamsiz gelen noktaların film ile gidebileceğini düşünüyordum, öyle de olmuş. Filme NASA'da destek vermişti, belki de bu sebeple bu kadar büyük farklılıklar vardır zira kitapta kimi yerler biraz uçuk kaçıkti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 12 Ocak 2016; 17:38:42 >
  • Eğlenceli filmi. Kitabı okumadım.

Farklı olmuş. Terkedilme duygusu, yalnızlık, çaresizlik eğlence ile işlenmiş buda duyguları öldürmüş tabi. Öyle üst düzey oyunculuk da göremedim. Efekt işi zaten artık ayrı bir dünya. Belli bir bütçenin üstündeysen kötü olması mümkün değil.

Vel hasılı izle-geç oldu benim için. 7/10
  • Filmi yeni bitirdim, oskarlık bir film değil bana göre, izle geç bir filmdi. Hep aynı Amerikan vari senaryo işlenmiş.

Kitabını alıp okumak lazım.
  • Ben begendim filmi. Matt damon ve komutani oynayan kadin her kaliteli uzay filminde oynayacak galiba Bu tarz filmler çıksın ya guzel oluyor. Interstellar ile kıyaslanamaz bence ama bu filmde guzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sör Aragorn

Ben begendim filmi. Matt damon ve komutani oynayan kadin her kaliteli uzay filminde oynayacak galiba Bu tarz filmler çıksın ya guzel oluyor. Interstellar ile kıyaslanamaz bence ama bu filmde guzeldi.

Komutanı oynayan kadın Jessica Chastain

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.