Şimdi Ara

The Martian (2015) | Matt Damon | Ridley Scott (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
8
Favori
8.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kitaptan uyarlama bir film, interstellar ile alakası yok, oradaki bir iki oyuncunun bunda oynamasından bişey çıkarmayın,
    fazla bi beklentiyle gitmeyin yani, keyif almaya bakın izlerken, güzelse güzeldir zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fragman # 2
  • Arkadaşlar filmi izlemeden önce Interstellar'mışçasına havaya girerseniz çok feci hayal kırıklığına uğrarsınız. Gidin eğlenmeye bakın ama beklentinizi yüksek tutmayın, olay örgüsünün nasıl işleyeceğini sıradan izleyicinin bile farkedebileceği bir film olacaktır, yanlış anlaşılmasın kötü olacak demiyorum, sadece beklentinizi yüksek tutup filmden çıkınca "bu muymuş" demenizi istemem.
  • Son yıllarda ilk kez bir filmi bekliyorum. Kitabı çok güzeldi, filmi de öyle olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilal0

Arkadaşlar filmi izlemeden önce Interstellar'mışçasına havaya girerseniz çok feci hayal kırıklığına uğrarsınız. Gidin eğlenmeye bakın ama beklentinizi yüksek tutmayın, olay örgüsünün nasıl işleyeceğini sıradan izleyicinin bile farkedebileceği bir film olacaktır, yanlış anlaşılmasın kötü olacak demiyorum, sadece beklentinizi yüksek tutup filmden çıkınca "bu muymuş" demenizi istemem.

İnterstellar ne alaka ya.

Filmlerin konusu aynı değil ki. Uzaya çıkıyor diye bütün filmler illaki İnterstellar ile mi kıyaslanacak.

Space Odyssey ne olacak o da uzay filmi.

Kıyaslama yapmaya gideceklerse zaten gitmesinler. Interstellar'ı İnterstellar yapan Hans Zimmer dır...

Bu film ayrı bir olay. :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Doctor Strange

quote:

Arkadaşlar filmi izlemeden önce Interstellar'mışçasına havaya girerseniz çok feci hayal kırıklığına uğrarsınız. Gidin eğlenmeye bakın ama beklentinizi yüksek tutmayın, olay örgüsünün nasıl işleyeceğini sıradan izleyicinin bile farkedebileceği bir film olacaktır, yanlış anlaşılmasın kötü olacak demiyorum, sadece beklentinizi yüksek tutup filmden çıkınca "bu muymuş" demenizi istemem.

Filmlerin konusu aynı değil ki. Uzaya çıkıyor diye bütün filmler illaki İnterstellar ile mi kıyaslanacak.

Kıyaslama yapmaya gideceklerse zaten gitmesinler. Interstellar'ı İnterstellar yapan Hans Zimmer dır...

Hans Zimmer'ın müziklerinin filmi tek başına götürdüğünü mü iddia ediyorsun? Yok öyle bir şey. Tamam müziklerin atmosfere etkisi var ama Interstellar gibi bir filmin başarısını sadece Hans Zimmer'a yüklemek diğer emekçilere büyük haksızlık oluyor. Senaryo ve görselleriyle de başarılı filmdir sadece müzikle ilgili değil; en önemlisi de bilimsel gerçeklere en yakın bilim-kurgu olması, bu başarıda büyük etki gösteriyor. Tabi oyuncu seçimi ve film türü kombinasyonu da var. Interstellar ile kıyaslayanlar muhtemelen bilimsel gerçekliklere yakınlığı ve bunlara olan vurgusundan dolayı bir kıyas daha doğrusu bir beklenti içine düşüyor. Ancak film böyle mi olur bilmem kitabını okumadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Ağustos 2015; 16:56:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

quote:

Hans Zimmer'ın müziklerinin filmi tek başına götürdüğünü mü iddia ediyorsun? Yok öyle bir şey. Tamam müziklerin atmosfere etkisi var ama Interstellar gibi bir filmin başarısını sadece Hans Zimmer'a yüklemek diğer emekçilere büyük haksızlık oluyor. Senaryo ve görselleriyle de başarılı filmdir sadece müzikle ilgili değil; en önemlisi de bilimsel gerçeklere en yakın bilim-kurgu olması, bu başarıda büyük etki gösteriyor. Tabi oyuncu seçimi ve film türü kombinasyonu da var. Interstellar ile kıyaslayanlar muhtemelen bilimsel gerçekliklere yakınlığı ve bunlara olan vurgusundan dolayı bir kıyas daha doğrusu bir beklenti içine düşüyor. Ancak film böyle mi olur bilmem kitabını okumadım.

Interstellar'da beni en çok çeken 3 şey idi.

Başta müzikler olmak üzere sırasıyla; oyunculuklar ve Senaryo idi.

Gerçekçilik tartışılır bir şey. Tabi ki bu konular fizikçilere bırakılır ben fizikte o kadar usta değilim.

Ben filmi 4 defa izledim. Hala sıkılmadan izleyebilirim. Müzikler beni içine çekiyor. Senaryo ve oyunculuk ise daha da güçlendiriyor. Ki bu 3'ü olmasa filmler film olmaz ki...

Bu film kitap üzerinden gidiyordu.

Kitapta çok bilimsel bilgiler vardı. Hesaplamalar falan. Tabi ne kadar gerçeğe yakın bilemem. Kitabı yazan zaten yazılım mühendisi. Andy Wier.

Kitabı mutlaka okuyun daha iyi anlarsınız. Fakat Mark Watney biraz ergen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

quote:

Interstellar'da beni en çok çeken 3 şey idi.

Başta müzikler olmak üzere sırasıyla; oyunculuklar ve Senaryo idi.

Gerçekçilik tartışılır bir şey. Tabi ki bu konular fizikçilere bırakılır ben fizikte o kadar usta değilim.

Ben filmi 4 defa izledim. Hala sıkılmadan izleyebilirim. Müzikler beni içine çekiyor. Senaryo ve oyunculuk ise daha da güçlendiriyor. Ki bu 3'ü olmasa filmler film olmaz ki...

Bu film kitap üzerinden gidiyordu.

Kitapta çok bilimsel bilgiler vardı. Hesaplamalar falan. Tabi ne kadar gerçeğe yakın bilemem. Kitabı yazan zaten yazılım mühendisi. Andy Wier.

Kitabı mutlaka okuyun daha iyi anlarsınız. Fakat Mark Watney biraz ergen.

Aynı sayıda izleme tekrarına sahibiz. Interstellar filmi bilimsel anlamda belgesellere en yakın film diyebilirim en azından astronomi konusunda. Filmi anlamak için çok derin fizik bilgilerine sahip olmaya gerek yok. Filmde geçen diyaloglardan da anlayabileceğin üzere bilimsel teoriler üzerinden yürümüş. Ama ufak tefek hataları yok değil. The Science of Interstellar belgeselini izleyebilirsin.

Ayrıca gözün keserse mutlaka oku. Çok iyi bilimsel analizlar yapılmış. Şahsen zamanında zevkle bir hışımla okumuştum.

http://www.evrimagaci.org/fotograf/71/6710

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Ağustos 2015; 17:50:32 >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Mutlaka okurum bir ara hocam. Şimdi Linux ile uğraşıyorum bakalım nasılmış

Neyse burada noktayı koyalım burası İnterstellar'ın konusu değil.
  • Arkadaşlar ben de onu diyorum sanırım beni yanlış anladınız, kıyaslama yapılmamalı.
  • güzel gibi
  • Kitabı 3 günde okudum, çok zevkliydi. Son zamanlarda okuduğum en sürükleyici romandı. Umarım film de kitap kadar iyi olur. Filmi sabırsızlıkla bekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de sabırsızlıkla beklediğim film. az kaldı..
  •  The Martian (2015) | Matt Damon | Ridley Scott
  • Film bu cuma gösterime giriyor. Yurtdışında çok iyi yorumlar aldı, merakla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

2000 yapımı Kızıl Gezegen filmi ile benzerlik taşıdığını söyleyebilir miyiz?

Nope.
  • Tek beklediğim filmdi ama sınav dönemine geldi. Ekimin 20sinden sonra vizyonda olmazsa torrente kaldık

• Nasa'nın Mars açıklamalarından sonra fazlaca ilgi çekecektir film.

• fragman bomba gibi ama umarım şaşırtıcı bir şeylerde vardır
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.