Şimdi Ara

The Martian (2015) | Matt Damon | Ridley Scott (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
8
Favori
8.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kitap olağanüstüydü benim için. Açıkçası interstellardan tür olarak farklı. Biraz daha espritüel olmasını bekliyorum karakterin kitaptan dolayı. Üst derece bilim-kurgu değil, biraz komedi mevcut. İç konuşmalar kitapdada fazlasıyla sıkıcıydı, film için bilemiyorum ben yarın izleyeceğim. Keşke imax gelseydi ama 3d'de iyidir. Sinemaya gitmenizi öneririm 8000 oy 8.5 puan kötü değil.
  • Sinemadayim aradayiz beklentileri çok yüksek tutmayın diyorum simdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence olmuş.
  • Öncelikle filmin kitabını okumadım film hakkında çok az bilgim vardı sadece izleyip nasıl olduğunu merak ediyordum bunun yanında astronomi bilimine büyük merak içerisinde ve bu tip filmleri çok seven biri olarak filmi çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Film sanki film tadında değilde daha çok dizi tadında yapılmış gibi bir izlenim bıraktı bende bir Interstellar veya Contact kalitesinin yakınından uzağından geçmiyor film. Beklentileri çok düşük tutun derim çerez niyetine izlenir 7/10 notum.

Birde bu filmde ilk defa gördüğüm Mackenzie Davis (Mindy Park) bu bayanın ismini daha fazla duyarız gibime geliyor beyaz perdeye yakışıyor gerçekten ve bunun yanında Chiwetel Ejiofor (Vincent Kapoor) ise başarılı idi adını daha fazla duyacağımız bir diğer kişi. Matt Damon çok severim rolün hakkını vermiş her zamanki gibi iyiydi. Jessica Chastain ise bildiğimiz gibi yani rüya gibiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 4 Ekim 2015; 2:05:38 >

• Nike kullanıcısına yanıt
    Yapma be hocam beklentim direk dustu

• Filmden şimdi çıktım. Orta beklentiyle gittim ve beklentimi karşıladı. Açıkçası daha iyi olabilirmiş ama iyiydi. Adamım Matt Damon kesinlikle rolünün hakkını vermiş.

Mars sahneleri, görsel efektler ve ses efektleri, kostüm ve yapı dizaynları çok iyiydi. Ama gel gelelim şu gereksiz dünya sahnelerine ve şarkılara.

Dünyadaki(nasa merkezi yani) çoğu sahne o kadar gereksiz ki filmin kalitesini çok çok ciddi anlamda düşürmüş. Saçma sapan espriler, saçma sapan hareketler, gereksiz oyuncular ve diyaloglar... Filmin yarısı bu sahnelerle geçiyor. Bunlar basit filmler için yapılır. Mars konulu bir filmde bize ne Nasa çalışanlarının esprilerinden, hallerinden? Yakıştıramadım Ridley Scott'a.

Eğer filmin 4'de 3'ü Mars'da Matt Damon ile geçseymiş çok çok daha iyi olurmuş. Matt Damon, Jessica Chastain ve Mars sahneleri dışındakiler bomboş. Beklentilerinizi çok yüksek tutmayın ama yine de sinemada izleyin.

Adamım inşallah bu filmle Oscar'a aday gösterilir. Matt Damon ve efektler için puanım 8/10.

Bu arada filmde geçen bir diyalogdan anladım ki; Mars'da su aylar önce bulunmuş. Ama filme ilgi artsın diye haberi bekletmişler anlaşılan. Zaten düşünüyordum böyle bir şey olduğunu, şimdi kesinleşmiş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assassino! -- 2 Ekim 2015; 23:03:28 >

• Forum İstanbul 18:00 seansında izledim filmi kitabını okumadım ama beni fazlasıyla tatmin etti film,zengin bir kadrosu var filmin ve tüm oyuncularda hakkını vermiş özellikle Matt Damon

Geçen sene İnterstellar'a pek pas atmamıştı akademi,bu sene The Martian'a baya bi adaylık çıkar gibime geliyor oscarda tabi Matt Damon'a da
  • Matt Damon baya iyi oynamış. Çerezlik bir film olduğuna katılmıyorum bu senenin kritikler olarak da en çok tutulan filmlerinden biri. Nasa tarafından da iyi reklama kondu ve PR'ı yapıldı. Gravity kadar tırnak yedirmiyor, Interstellar kadar melodramaya bağlamıyor. Kitabı okumadım fakat baya paralelmiş. Oluşturulan atmosfer, görsellik çok iyiydi fakat filmi müzikal açıdan zayıf buldum. Ridley Scott son dönemdeki facialarından sonra iyi bir dönüş yapmış gibi.

8/10
  • Film kitaptaki gibi daha çok iç mekanlarda geçiyor sanırım, Nasa çalışanlarının olduğu bölümleri kitapta da fazlaca sıkıcıydı zaten buraları uzun tuttularsa kötü olmuş. Benim en çok hayal kırıklığına uğradığım yer binlerce kilometrelik mars yüzeyindeki yolculuğun kısa bir şekilde geçiştirilmiş olması olur muhtemelen. Kitapı okumuş biri olarak interstellar gibi bir şey beklemiyorum ama yine de gidip izleyeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assassino!

Filmden şimdi çıktım. Orta beklentiyle gittim ve beklentimi karşıladı. Açıkçası daha iyi olabilirmiş ama iyiydi. Adamım Matt Damon kesinlikle rolünün hakkını vermiş.

Mars sahneleri, görsel efektler ve ses efektleri, kostüm ve yapı dizaynları çok iyiydi. Ama gel gelelim şu gereksiz dünya sahnelerine ve şarkılara.

Dünyadaki(nasa merkezi yani) çoğu sahne o kadar gereksiz ki filmin kalitesini çok çok ciddi anlamda düşürmüş. Saçma sapan espriler, saçma sapan hareketler, gereksiz oyuncular ve diyaloglar... Filmin yarısı bu sahnelerle geçiyor. Bunlar basit filmler için yapılır. Mars konulu bir filmde bize ne Nasa çalışanlarının esprilerinden, hallerinden? Yakıştıramadım Ridley Scott'a.

Eğer filmin 4'de 3'ü Mars'da Matt Damon ile geçseymiş çok çok daha iyi olurmuş. Matt Damon, Jessica Chastain ve Mars sahneleri dışındakiler bomboş. Beklentilerinizi çok yüksek tutmayın ama yine de sinemada izleyin.

Adamım inşallah bu filmle Oscar'a aday gösterilir. Matt Damon ve efektler için puanım 8/10.

Bu arada filmde geçen bir diyalogdan anladım ki; Mars'da su aylar önce bulunmuş. Ama filme ilgi artsın diye haberi bekletmişler anlaşılan. Zaten düşünüyordum böyle bir şey olduğunu, şimdi kesinleşmiş oldu.

Filmde geçen bir diyalogdan mı? Bu diyalog karakterler arasında mı geçiyor? Spoiler içerisine alarak diyaloğu yazabilirseniz sevinirim merak ettim. Neticede bu bir film ve NASA'nın tam da bu filmin vizyon tarihine yakın bir açıklama yapması da şüphe uyandırabilir ama aylar öncesinden bilimsel bir bulgu elde edip de sırf bir filme ilgi artsın diye haberi bekletmek hiç etik bir davranış değil. Ayrıca tamamen de bencillik. Bir de koskoca NASA yani ciddi bir kurum.

Cumartesi-pazar bu konu coşar. Filme gidenler neyi neden beğenip beğenmediklerini kıyaslayarak ayrıntılı bir kritik şeklinde yazarlarsa yorumlar tadından yenmez. Bu hafta gidemeyeceğim önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Ekim 2015; 2:20:56 >

• hayatında belki sinemaya bile gitmemiş adamlar film daha çıkmadan şöyle kötü,başrolü overrated gibi kötü eleştirilerde bulunmuş çok şaşırdım.kitabı gayet başarılıydı filmde o çizgide gayet güzeldi. beklentimin çok üzerinde ayrıldım filmden tek sıkıntı acaba imax olsa daha mı keyifli izleridik düşüncesi oldu.
  • Filmi dün izlemiştim, direk eleştri kısmına geçiyorum:

Filmde espri dozu yüksek tutulmuş. Film fena değildi, başyapıt olamayacağı gibi benim gibi bilimsever bir insanın beğenmedim de diyemeyeceği bir film. Filmin tek eksi yanı populer kültüre biraz fazla kaydırılmış, spoiler olacağını sanmıyorum, iron man, lotr ve müzik muhabbeti çok gereksizdi. Filmin değerini benim gibi daha "ağır" sinema severlerin gözünde düşüren detaylar ve uzatmalar bunlar ama eminim standart izleyicinin az da olsa eğlenmesine yol açacağı kesin. Kısaca uzay seyahatlerine, uzaya bilime merakı olan ve biraz da eğlenmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Ama filmin fragmanından da anlaşılacağı gibi bir Interstellar, Avatar yada Matrix beklememek lazım. Bir başyapıt vardır bir de güzel film vardır ikisi ayrı şeylerdir :). Filmin tanımını kısaca yapmak gerekirse Interstellar'daki "Dr. Mann'in hikayesi" diyebiliriz, kalite olarak ise Prometheus'un populer kültür ile harmanlanmış hali diyebilirim (konusu apayrı). Diğer bir tanım ise "I am Legend filmindeki 'Yalnız başına hayatta kalmaya çalışmak' temasının Mars'a uyarlanmış hali"...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 3 Ekim 2015; 12:06:39 >

• Film gayet iyidi begendim ama sonunu pek becerememisler hemen oldu bittiye getirildi o da film daha fazla uzamasin diye sanirim

• 10 numara 5 yıldız.keşke filmlerin daha uzun olma ihtimali olsa bazı şeyler hızlı gelişip oldu bittiye geldi.ama kesinlikle izleyin.
  • Tek kötü yanı biraz kısa olması kitabına kıyasla bazı önemli yerler atlanmış
  • Yarın 21.00 seansı için bilet aldım. Kitabını da amazon dan sipariş verdim. İlk önce filmi izleyeceğim yani 😀

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • izlemesi zevkli , gerilimi oldukça iyiydi.tabiki ridley scott 7/10
  • Film guzeldi ancak bazi onemli olaylar kitaba gore atlanmis ama olsun begendim ben

• Matt Damon kesinlikle rolünün hakkını vermiş. Filmin dünya sahneleri az sıkıcı olsa da oldukça güzel bir film. Kesinlikle öneririm.

• Sürükleyici bir film olmuş
    Genel itibariyle her yönden sınıfı geçmiş bir yapımolmuş.

Beğendim sinemada izlemenizi tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.