Şimdi Ara

The Martian (2015) | Matt Damon | Ridley Scott (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
8
Favori
8.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Film oldukça güzeldi, Gravity'den daha iyiydi.
  • Kitabına bi türlü başlayamadım. Aldım 2 aydır duruyor. Hem kitabı okuyup hem filmi izleyen arkadaşlardan yorum alabilir miyim?
  • Bir Yıldızlararası değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uwais

Bir Yıldızlararası değil.

kimsenin öyle bi iddiası yok, olacağını da zannetmiyorum. gravity'nin gelişmişi diyebiliriz.
  • filmin kitabini 2 ay once bitirdim ve 2 aydir bu filmi bekliyordum. Beklentim ne yuksek ne dusuktu. Interstellar'dan sonra cita yukseldigi icin o seviyenin altinda kalacagini tahmin etmek zor değildi. Acikcasi kitap daha basariliydi ve samimiydi benim icin.

Oncelikle filmin bir soundtrack'i yok. Bir kac basit populer sarki ve birkac tane eskilerin disco sarkisi (Lewis'in muzik zevki boyle oldugu icin) disinda bir muzik duyamiyoruz. Yani film en onemli seylerden biri olan müzik acisindan en basta kaybediyor.

Gereksiz espriler fazla ve komik degil dogal olarak. Oyuncu secimleri bana gore basarisiz. Kitaptaki Vincent Kapoor'un samimiyeti filmde yok. Mark haric ekibin geri kalani cok arka planda kalmis yuzleri iki uc kez gorunuyor filmin tumunde.

Bazi onemli olaylar atlanmis. Buraya yazmayayim spoiler olmasin ama kitabi okuyanlar tahmin edecektir birkacini. Filmi uzatmamak icin her seyi aceleye getirmisler gibi olaylar ust uste binmis.

Cok basit sahneler var ama yazmiyorum spoiler olmamasi icin. Boyle sahneler zaten prestijli filmlerde olmaz. Bu yuzden film orta derece kaliyor benim gozumde.

Gorsel acisindan mukemmel ama zaten uzay filmi yapiyorsan gorsel de mukemmel olacak.

Mark'ın ailesi hic gozukmedi filmde. Beck ile Beth evlenmisler cocuklari olmus onu gosteriyor Mark'in anne babasini gostermiyor boyle sacmalik mi olur ? bu spoiler sayimaz heralde :)

Bir de Dunya'daki son sahne cok gereksizdi kitapta oyle bir sey yoktu zaten.

Bu arada Sean Bean cok arka planda kalmis, cok etkisiz kitaba gore.

Sonuc olarak bu film bir gise filmi olmus. Ben gorsellerin hatrina 7.5 veririm ama suan imdb'de ne berbat filmlere ne puanlar verildigini bildigim icin 8.2 diyeyim hadi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IceRock -- 4 Ekim 2015; 22:26:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: IceRock

filmin kitabini 2 ay once bitirdim ve 2 aydir bu filmi bekliyordum. Beklentim ne yuksek ne dusuktu. Interstellar'dan sonra cita yukseldigi icin o seviyenin altinda kalacagini tahmin etmek zor değildi. Acikcasi kitap daha basariliydi ve samimiydi benim icin.

Oncelikle filmin bir soundtrack'i yok. Bir kac basit populer sarki ve birkac tane eskilerin disco sarkisi (Lewis'in muzik zevki boyle oldugu icin) disinda bir muzik duyamiyoruz. Yani film en onemli seylerden biri olan müzik acisindan en basta kaybediyor.

Gereksiz espriler fazla ve komik degil dogal olarak. Oyuncu secimleri bana gore basarisiz. Kitaptaki Vincent Kapoor'un samimiyeti filmde yok. Mark haric ekibin geri kalani cok arka planda kalmis yuzleri iki uc kez gorunuyor filmin tumunde.

Bazi onemli olaylar atlanmis. Buraya yazmayayim spoiler olmasin ama kitabi okuyanlar tahmin edecektir birkacini. Filmi uzatmamak icin her seyi aceleye getirmisler gibi olaylar ust uste binmis.

Cok basit sahneler var ama yazmiyorum spoiler olmamasi icin. Boyle sahneler zaten prestijli filmlerde olmaz. Bu yuzden film orta derece kaliyor benim gozumde.

Gorsel acisindan mukemmel ama zaten uzay filmi yapiyorsan gorsel de mukemmel olacak.

Bu arada Sean Bean cok arka planda kalmis, cok etkisiz kitaba gore.

Sonuc olarak bu film bir gise filmi olmus. Ben gorsellerin hatrina 7.5 veririm ama suan imdb'de ne berbat filmlere ne puanlar verildigini bildigim icin 8.2 diyeyim hadi :)

Hocam ben daha gitmedim filme, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim ama böyle filmi yerden yere vurup(ki haklı olabilirsiniz buna izlemeden bir şey diyemem) da 8.2 puan vermeniz de ilginç olmuş. Umarım film dediğiniz kadar beni hayal kırıklığına uğratmaz.

• Bilal0 kullanıcısına yanıt
    hocam zaten belirttim orda ilk once imdb piyasasina gore yazmistim sonra degistirdim cumlemi. malum bu piyasaya gore bu puani verdim hani gercek degeri 8.2'den daha dusuk benim icin. yani simdi Whiplash denen filmin 8.5 puanla 42. sirada oldugu bi listede 8.2 az bile kaliyor oyle soyleyeyim.

• Filmi begendim kesinlikle bos bir film degil. Verdigim puan 8.5/10

Interstellarla karsilastirmak biraz mantiksiz ama illa da karsilastirsak ,Interstellar 10/10 desek The Martian 8.5/10 puan alir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi her yönden başarılı buldum.Oyunculuk,kurgu,işleniş,görsellik benim beğenimi topladı.En azından filmin vermeye çalıştığı duygu bana geçti.Bu türde kaliteli yapım bulmak zor sinemada izlenmesi daha iyi olur.Notum8/10.
  • sözlükte bazı kesimler yıldızlararasından daha makul bir film olduğu yönünde ve görseller bugüne kadar yapılmış en iyi tavan sıralmasında gösteriliyor,yıldızlararası astrofizik bilgisi olanlar için tam kavranabilir cinsten nede olsa, uzay-zaman ,izafiyet teorisi, kuantum fiziği, farklı boyutlar, sicim teorisi ,karadelikler, yani bu işi bilenler için yıldızlar arası miyenk taşı, ama gerçekçilik olarak daha iyi diyorlar..
  • Benim cok hosuma gitti.beklentiyle gittim ve beklentimi fazlasiyla karsiladi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soylediklerinin harfi harfine katiliyorum. Boyle ciddi filmlere boyle gereksiz diyaloglar ve sozde komik olan espriler koyarsan ve bunu uzun tutarsan filmin kalitesi duser.

Matt Damon'in performansi harikaydi, mars icin secilen mekan, kostum ve yapi dizaynlari, ses efektleri, gorsel efektler, ozellikle marstaki o 3d goruntuler (normalde hic sevmem 3dyi) muthisti. Ama maalesef o marvel kalitesindeki komediler ve filmin kendine oz bir soundtracki olmamasi bunlara biraz golge dusurmus. Hele Mark Watney'nin takimina az yer verilip nasa istasyonundaki gereksiz oyunculara daha fazla yer verilmesi ayri bir sacmalik.

Adamim bu performansla kesinlikle Oscari hakediyor ama interstellari, aday gosterilmeyi hakettigi dallara bile aday gostermeyip gidipte bu filmi en iyi filme aday gosterirlerse hele bir de odulu verirlerse orada durun derim. İyi bir film ama kesinlikle mukemmel degil. 8'den fazlasini haketmiyor. O da sirf Matt damon ve efektler icin.

• Güzel filmdi, sıkılmadan izlenebilir. Bir ara filmin ikinci yarısı "mission to mars" gibi olacak sandım fakat öyle olmadı :)
  • Dublajlı giden varsa nasıldı dublaj gidilir mi?

• Gravity ile kıyaslamalar yapılıyor, daha iyi diyenler olmuş. Gravity'yi sevmiştim demek ki buna bayılacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kappa Face

Dublajlı giden varsa nasıldı dublaj gidilir mi?

Ben dublaj sevmem ama filmin dublaji kaliteliydi

• Guzel filmdi.. Gravity ile kiyaslanirsa bence bi tik daha onde cunku filmde cok iyi detaylar var
    Sinemada izleyin derim

Sean bean in lord of the rings sahnesinde boromir vari konusmasinda salondaki herkes kirildi

• Güzel film.
  • Assassino! kullanıcısına yanıt
    katiliyorum hocam. dedigim gibi Whiplash'in 8.5 ile 42. sirada oldugu bi listede bu filme 9.5 gider o yuzden ben bol keseden verdim ama o zaman LOTR'e The Shawshank Redemption'a 12 vermemiz gerek 10 uzerinden :)

ya bi de Sean Bean'in ufak gondermesine kahkalarla gulecek ne var anlamadim evde pc'de izlese tebessum edecek adam sinemada hahahahaha diye guluyor zaten bu filmleri kavrayan adam o ince espriye ince bi tebessum eder gecer ne var bunda kahkahalarla gulecek anlamadim. Kapak olsun bu sana Armstrong dedi adam salon koptu lan dedim ben bi sey mi kacirdim Cem Yilmaz yeni filmi bi an once cikarsa da orda yerinde atsalar bu kahkahalari :D

son olarak ekibin .... haberini ogrendikindeki tepkisi en rezalet sahneydi filmdeki bence onu yazmayi unutmusum.

• IceRock I kullanıcısına yanıt
    Bak o sahneyi unutmuşum, söylediğin iyi oldu. Hiç tepki vermediler sanki. Hele o bir gram oyunculuğu olmayan Michael Pena robot gibiydi o sahnede. Bu adam böyle ciddi filmlerin adamı değil. Anca dandik bir komedi filmini hakediyor. Matt Damon ve Jessica Chastain dışındaki bütün oyuncular gereksiz ve kötüydü. Sadece şu sarı saçlı genç kız biraz iyiydi o kadar. Film baştan sona Mars'da geçseydi ve içinde birazcık bile dram olsaydı tam bir başyapıt olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assassino! -- 5 Ekim 2015; 23:55:25 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.