< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 6 Ekim 2017; 0:43:39 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 6 Ekim 2017; 0:43:39 > |
Az evvel bitirdim oyunu.
Bu nasıl bir matematiktir ki uzunca bir süre aradan sonra bir oyun ilk defa beni içine alabildi. Kendimi orada hissettim, ortama inandım, yapılara inandım. Tıpkı bir zamanlar görsellerine hayran kaldığımız Doom'lar, Half-life'lar, 3. boyuta geçen GTA'lar ne ise bu oyunda odur. (Görsel sıçrama manasında) Gerçeğe bir tık kalmış. Bir tık ! Ve bu adamlar bu görsellerden daha iyisinin şimdiden PS 4 için geliştirilen oyunlar arasında olduğunu söylemişti basın açıklamalarında. Elim ayağım titriyor . Şu görsellerden daha iyisi sunulabilecekse eğer kimse şu makinelere laf atamaz. İçinde isterse peynir domates olsun çalıştırılan oyun ortada. Oyunda şikayet ettiğim hiç bir unsur olmadı. Ne bekliyorsam onu buldum. Çoğu kişinin ağzına sakız olan şu "ne zaman sinematik ne zaman oyun belli değil" kavramını eleştirmek yerine tam aksine beğendim ve hayrete düştüm. Oyun bildiğin tablo tablo ! Sinematik oyunlardan hoşlandığım için (zevk renk meselesi, Heavy Rain, Beyond vs) canımı sıkacak hiç bir unsur olmadı oynanış esnasında. Oyun yağ gibi aktı geçti. 3 gece tuttu bizi. Yiğenimi, kuzenimi, beni, kardeşlerimi, arkadaşlarımı TV başına kilitlemeyi başardı. Uzun süredir TV karşısına bu kadar kalabalık bir şekilde oturmamıştık Tadında bıraktık, sıkılmadan etmeden oynadık. (her gece 2-3 saat) Şu fiyatın iki katı olsa yine verirdim. Umarım bu tarz oyunlar daha çok çıkar. İhtiyacı var bu pazarın böyle oyunlara. Orta okul matematiği ile yapılmış çöpten oyun-fizik motorları ile kaderine terk edilen yamalı bohçalı oyunlardan bıktım. Oyunlara biraz gerçekçilik gelmeli. Order bu konuda beni oldukça tatmin etti. Karakterin hareketleri, animasyonlar, vuruş hissi ve tabi ki atmosfer ve görsel katmanlar ! İddia ediyorum oyunun belirli sahneleri bu yıl çıkan özel efekt kullanan pek çok güncel filmi sollar ...(Hobbit'in belirli sahneleri de buna dahil) Adamlar CGI görselliği yakalamışlar resmen. Sanki piyasada bahsini ettikleri veya arayışı içine girdikleri oyunlardan hiç yokmuş gibi birde şu oyuna laf atıp karşılaştırma yapıyorlar. Bırakın da bu tarz oyunlardan da olsun, beğeneni-isteyeni oynayabilsin. Şu oyuna laf atanların çoğu gömüldükleri küflü odalarında oynadıkları şeyi oyun olduğu için değil eleştiri malzemesi olduğu için oynayan amacı belirsiz garip insanlar oldukları ortada. Oyun dünyasını siyaset meydanına çevirdiler resmen. Güzel bir tabir vardır ya "salonluk" diye. Ben de bu oyuna bu sıfatı yakıştıracağım. Tam TV'lik, salonluk bir oyun olmuş. Öyle eline mouse klavye alıp çıkırt çıkrt oynanacak bir oyun değil. Skyrim'i modlar mağaradan mağaraya da koştururum, 3DS'i mi alır Mario Kart oynarken tuvalet sefasını daha sefalı bir hale getiririm, Dota'da "benim" diyen oyuncuyu hüzünlendiririm. Ama bu oyunun da hakkını veririm. Adamlar neyi amaçladı iseler yapmışlar. Göz önünde olduğu için, en başta Sony markası altında olduğu için millet sırf kulp takacak nokta aradı, arıyor ! Bunu hepimiz biliyoruz. Şu oyun biraz daha geniş bir oynanış alanına sahip olup birde 3-4 saat daha uzun sürüp o gizemli havanın tadını damağımızda bırakmasaydı eleştirilecek tek bir noktası dahi olamazdı. Bir oyun olarak başta hitap ettiği işitme, görme gibi duyuları tatmin etme konusunda çıtayı fazlasıyla yukarıya taşıyan harika bir sanat eseri. Daha iyisini ne zaman ve hangi yapımla görürüz, sabırsızlıkla bekliyorum ... Sevgilerimle, saygılarımla. |
ya sen ne kadar muhteşem bir temaya, harikulade bir atmosfere sahip ne güzel bir oyunsun be |
Bu oyuna leş diyen dükkanı kapatıp makinesini satsın bence... O makineyi hak etmiyor...
|
Videoları kaldırmak zorunda kaldım arkadaşlar youtube uyarı verdi
Haber bile olmuşuz yaww http://www.dualshockers.com/2015/02/09/new-the-order-1886-gameplay-looks-fantastic-even-recorded-off-a-tv-screen/ |
:( mekanın cennet olsun |
Su oyunun devaminin gelmeyecek oldugunu bilerek yasamak zorunda olmak…. 🚬 üşüyorum galahad reyiz.
|
Cok kimsenin takmadigi ama tutanin da hastasi oldugu bir oyun. Benim de uzun uzun oynadigim bir oyundur.
|
Hikaye(Evren) ve karakterler kim bilir nerelere gidecekti. Açık dünya oyunlardan kustuğumuz bugünlerde, The Order 1886 gibi hikaye odaklı çizgisel bölüm bölüm ilerleyen sevdiğin bir bölümünü tekrar tekrar oynayabildiğin oyunları çok özlüyorum. |
Çok kısa olsa da PS4'te en çok etkilendiğim oyun Order olmuştur. Devamını da dört gözle bekliyorum :)
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 24 Nisan 2013; 22:06:49 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 11 Haziran 2013; 4:55:02 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |