Şimdi Ara

The Rain (2018) | Netflix (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
3
Favori
5.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir sürü japon yapımı var neflixte. Ha kendi dizisi mi yoksa la casa de papel gibi mi bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.5/10 verdim güzel dizi 320 dk süresi var öyle şaheser değil ama vaktime değdiğini düşünüyorum. Kıyamet sonrası tema için değerlendirme yaparsan o tarzın bazı mantık hatalarını geçersem 7.5-8 bile verebilirim. Ufak mantık hataları ve karakterlerin aptallıkları olmada güzel dizi özellikle atmosferini çok sevdim.

Diziyi hep The 100 ve TWD'e benzetmişler. The 100 izlemedim ama TWD ile olan benzerlikler tamamen temadan dolayı insanların birbiriyle savaşı falan TWD özel bir durum değil he o 5.bölümdeki tarikat biraz benziyordu da bu dizinin asıl benzediği yapım Resident Evil.
    Dünyaya virüs salan şirket olayın başrolünde. Umbrella=Apollon
    Şirket virüs sonrası da araştırmalara devam ediyor
    Baş karakterlerden birinin virüse karşı bağışıklığı var.
    Dünyanın teknolojik durumu da diğerlerinden daha çok Resident Evil düzeyinde.

Şu konuyla ilgili bir şey bulamadım ama bence çok önemli bir nokta
    6.bölümde yağmurda ıslandıklarında ölmediler herkes şaşırmış duruma, 3-4 farklı siteye baktım ama hiç açıklama yapana rastlamadım. Bence zehirli yağmur sadece bie kere oldu veya birkaç kez oldu ilk günlerde ama sonrasında virüs yağmurla salınmadı ama insanlar yağmurun virüs yaydığını gördüklerinden 6 yıldır normal yağmurdan korkuyorlar. Mükemmel bir öğrenilmiş çaresizlik örneği. Şu an hafızamı baya zorluyorum ama 6 yıl sonraki kısımlarda yağmurdan ölen kimseyi hatırlayamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 bölüm izledim. Klişe ve amatör de olsa izlettiriyor kendini. Çerezlik dizilerden.
  • 3 ten sonrası gerçekten iyi değil piskolojim bozuldu ve Prison Break teki aradığım heyecanı bir türlü yakalayamadım. Puanım 10 üzerinden 4 izlemeyin daha iyi.

İkinci sezon nasıl olur bilmiyorum ikinci sezon iyi olursa birinci sezonu izlemediyseniz bir yerden özet bulun.

Birinci sezon özet: yağmurda ıslanan ölüyor tedavisi var ama doktorun oğlunda çözüm eğer doktorun oğlundan yararlanıp ilaç yaparlarsa oğlu ölüyor doktorda bildiği için oğlunu saklıyor yani oğlu için tüm dünyayı tehlikeye atıyor, oğlu babasından ve doktorlardan kaçıyor sezon bitiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyned -- 8 Mayıs 2018; 1:39:24 >
  • Gayet beğendim, konusu da atmosferi de iyiydi. Resident Evil, The Division ortaya karışık duygular hissettiriyor.
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Oo melkor seni görmek güzel :)

Dizi için yorumum atmosfer hikaye güzel ama 7.bölümdeyim zorla izlediğimi farkettim sıkıldım :/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • s1

yağmurun olayını sonuçlandırmadılar. yağmur hala virüsü taşımıyor, o zaman beatrice nasıl öldü? köpek yaladıysa köpek de rasmus gibi bağışıklığa sahip neden hiçbiri düşünmedi bunu?

alandan çıkınca öldüren kapsüller neden diğer askerleri etkilemedi bi flashback'te gördük içtiklerini. demek ki belli bir süresi var veya etki alanı değiştirilebiliyor?

rasmus öldürün beni diye yalvarırken babasının karşısında niye yalvarmaya başladı tam ergen.

final acayip kötüydü. tanıştılları 4 eleman başta ayağı suya deyen kadını çat diye vururken şimdi virüsü taşıyan elemanı yanlarına alıp biz bir aileyiz der gibi kaçıyorlar?

karakter seçimleri çok kötü olmuş. oyunculukları hiç beğenmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

s1

yağmurun olayını sonuçlandırmadılar. yağmur hala virüsü taşımıyor, o zaman beatrice nasıl öldü? köpek yaladıysa köpek de rasmus gibi bağışıklığa sahip neden hiçbiri düşünmedi bunu?

alandan çıkınca öldüren kapsüller neden diğer askerleri etkilemedi bi flashback'te gördük içtiklerini. demek ki belli bir süresi var veya etki alanı değiştirilebiliyor?

rasmus öldürün beni diye yalvarırken babasının karşısında niye yalvarmaya başladı tam ergen.

final acayip kötüydü. tanıştılları 4 eleman başta ayağı suya deyen kadını çat diye vururken şimdi virüsü taşıyan elemanı yanlarına alıp biz bir aileyiz der gibi kaçıyorlar?

karakter seçimleri çok kötü olmuş. oyunculukları hiç beğenmedim.

Virüsü 6 sene önce yaydılar sonraki yağmurlar temizdi ama insanlar yağmurdan korktuğu için deneme riskini almadılar. Beatrice'i öldüren de Rasmus'tu, Rasmus'ta hem virüsün panzehiri hem de virüs var.

Alandan çıkmadılar alanın içindeler. Askerlerin koruduğu kapı önceki bölümlerde bahsettikleri "duvar" orayı geçerseler virüsün yayılmadığı yere gideceklerdi ama geçemediklerinden eski yerlerine geri döndüler.

Rasmus zaten

Ayağı suya deyen kadının olayı da üzücü belki virüs bulaşmadı ama korku yüzünden vurdular. Biraz vakit geçirdiler hepsi yalnızdı o yüzden aile gibi oldular şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

Virüsü 6 sene önce yaydılar sonraki yağmurlar temizdi ama insanlar yağmurdan korktuğu için deneme riskini almadılar. Beatrice'i öldüren de Rasmus'tu, Rasmus'ta hem virüsün panzehiri hem de virüs var.

Alandan çıkmadılar alanın içindeler. Askerlerin koruduğu kapı önceki bölümlerde bahsettikleri "duvar" orayı geçerseler virüsün yayılmadığı yere gideceklerdi ama geçemediklerinden eski yerlerine geri döndüler.

Rasmus zaten

Ayağı suya deyen kadının olayı da üzücü belki virüs bulaşmadı ama korku yüzünden vurdular. Biraz vakit geçirdiler hepsi yalnızdı o yüzden aile gibi oldular şimdi.

Alıntıları Göster

yağmur olayı tamam trajikomik o
    şimdi rasmus bu virüsü bulaştırıyor. seks yaptıkları için beatrice'e geçti, diğer asker alnını öptü bir şekilde kanı bulaşmış, doktoru ısırdı ona da bulaştı. e yıllardır ablasıyla birlikte, diğer elemanlarla da keza uzun süredir birlikteler dokunmayla bulaşmıyor demek ki? niye abarttılar birden
    alandan çıkmadıklarını biliyorum. askerlerden bahsediyorum duvarın ötesinde çocuğu arıyorlardı. demek ki duvarın ötesine geçilebiliyor kapsülleri içtikleri halde?
    yaani yemek bulmasaydı direkt öldürecekleri iki kişi için hayatlarını riske atıyorlar şimdi ehh
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba arkadaşlar, bu bir mini dizi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stan Marsh kullanıcısına yanıt
    8 bölüm şu an, onay almadi daha. almayabilir de ama pek beğenilmedi

• quote:

8 bölüm şu an, onay almadi daha. almayabilir de ama pek beğenilmedi
    Oysa ki fragmanı baya ilgi çekici geldi ilk sayfa da. Hayal kırıklığına uğradım

• Bence dizilerde en önemli şey ilk bölümler, bu bölümde sahneler çabukca olayın içine girdi ve bu tarz kıyamet sonrası tipi diziler genelde biraz daha ayakları üstüne basan diziler olur. Mesela Dark o kadar kasvetliydi ki o havasını hissettirebiliyordu, bana göre başarılıydı. Ama daha ilk bölümden anası babası ölmüş ama kız daha alis harikalar diyarında gibi dans edebiliyordu.

Ama 2. Bölüm biraz daha bu tema üzerine yapılmış, ha izlenir mi denemeye değer, zaten bölümler 38 dk civarı. Konu olarak özgün ama üzerine biraz daha çalışılabilirdi bence.

• 0MG90 kullanıcısına yanıt
    Çok aptalca gelişti olaylar.

Çocuk kemerini takmasa ne olur sanki, illa kemer takacak diye kaza mı yapılır? Kadın, çocuklarını korumak için adamı itse yetmiyor muydu, illa adamı kucaklayıp yağmurun altına mı atlaması gerekiyordu? Bizim dizilerdeki gibi aptal aptal şeyler.

• quote:

yağmur olayı tamam trajikomik o
    şimdi rasmus bu virüsü bulaştırıyor. seks yaptıkları için beatrice'e geçti, diğer asker alnını öptü bir şekilde kanı bulaşmış, doktoru ısırdı ona da bulaştı. e yıllardır ablasıyla birlikte, diğer elemanlarla da keza uzun süredir birlikteler dokunmayla bulaşmıyor demek ki? niye abarttılar birden
    alandan çıkmadıklarını biliyorum. askerlerden bahsediyorum duvarın ötesinde çocuğu arıyorlardı. demek ki duvarın ötesine geçilebiliyor kapsülleri içtikleri halde?
    yaani yemek bulmasaydı direkt öldürecekleri iki kişi için hayatlarını riske atıyorlar şimdi ehh

Alıntıları Göster

Yağmur olayının üzerine gitselerdi keşke çok güzel psikoloji malzemesi
    Babası virüs mutasyona uğradı demişti muhtemelen dışarı çıkınca mutasyon geçirdi başından beri böyle değildi.
    Askerlerin ve diğer hap içenlerin duvarın ötesine geçtiğini sanmıyorum duvarın ötesinde virüs yok dolayısıyla aranacak bir çocuk yok. Dizide duvarın ötesini hiç göremedik henüz.
    Martin biraz dengesiz bir karakter yazarlar değişmiş herhalde o derece tutarsız. Başta nedensiz yere öldüreceklerdi sonra yemek bulmaları için izin verdiler sonra da kıza düşünce olaylar değişti. Karaktere de bakınca çok sert, ruhsuz biri olmadığı anlaşılıyor ama baştaki hareketleri çok tutarsızdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

Çok aptalca gelişti olaylar.

Çocuk kemerini takmasa ne olur sanki, illa kemer takacak diye kaza mı yapılır? Kadın, çocuklarını korumak için adamı itse yetmiyor muydu, illa adamı kucaklayıp yağmurun altına mı atlaması gerekiyordu? Bizim dizilerdeki gibi aptal aptal şeyler.
    2. bölümden sonra izleyesim gelmedi, sarmadı. Daha sonra bitiririm artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

Yağmur olayının üzerine gitselerdi keşke çok güzel psikoloji malzemesi
    Babası virüs mutasyona uğradı demişti muhtemelen dışarı çıkınca mutasyon geçirdi başından beri böyle değildi.
    Askerlerin ve diğer hap içenlerin duvarın ötesine geçtiğini sanmıyorum duvarın ötesinde virüs yok dolayısıyla aranacak bir çocuk yok. Dizide duvarın ötesini hiç göremedik henüz.
    Martin biraz dengesiz bir karakter yazarlar değişmiş herhalde o derece tutarsız. Başta nedensiz yere öldüreceklerdi sonra yemek bulmaları için izin verdiler sonra da kıza düşünce olaylar değişti. Karaktere de bakınca çok sert, ruhsuz biri olmadığı anlaşılıyor ama baştaki hareketleri çok tutarsızdı.

Alıntıları Göster

biz bugün niye anlaşamadık

hmm ben yanlış anladım duvar olayını o halde. askerle birlikte gittikleri tesis duvarın arkasında diye anladım. geri dönmeye çalışıyorlardı diğer tarafa.

• quote:

biz bugün niye anlaşamadık

hmm ben yanlış anladım duvar olayını o halde. askerle birlikte gittikleri tesis duvarın arkasında diye anladım. geri dönmeye çalışıyorlardı diğer tarafa.

Alıntıları Göster
    Dizi hakkındaki en uzun tartışma buydu herhalde

Ben de tesise gitmeden önce tesis duvarın ötesinde sandım ama o duvarın korunduğunu ve kapıdaki tetikleyicileri de düşününce fark ettim tesis duvar için son kapı olarak görev görüyor.

• Dizinin 2. sezonu çıkacak mı? Ben de bu gün 4. bölümü izliyorum gayet güzel gidiyor sevdim
  • Cast tercihi ve yönetmen tamamen facia . Dizi güzel ama şimdi düşündükçe yapışan hataları anlıyorum

2. Sezon gelirse yönetmen ve senarist değiştirilmeli

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.